Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Λάθη στο χαράτσι φέρνουν επιστροφές φόρων - Ποιοι οι δικαιούχοι









Έρχεται η δικαίωση για 60.000 καταναλωτές του ρεύματος της ΔΕΗ. Προωθείται ρύθμιση για την επιστροφή χρημάτων, λόγω λαθών στον υπολογισμό του τέλους ακινήτων. Αναλυτικά τι θα ισχύσει
 
Με ρύθμιση η οποία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες 60.000 άτομα θα λάβουν επιστροφή χρημάτων για τα λάθη στους υπολογισμούς που είχαν γίνει στο χαράτσι και τους είχαν υποχρεώσει να πληρώσουν συνολικά 12.000.000 ευρώ επιπλέον. Αυτό το ποσό έπρεπε να επιστραφεί με μείωση του χαρατσιού του 2012, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ και οι δικαιούχοι επιστροφής περίμεναν μάταια. Πλέον, φαίνεται πως τα λάθη στην τιμή ζώνης, στα τετραγωνικά, κλπ θα διορθωθούν άμεσα και οι φορολογούμενοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
 
Τα λάθη φάνηκαν από τον Οκτώβριο.Δεκάδες διαχειριστές που παρέλαβαν τον λογαριασμό της ΔΕΗ διαπίστωσαν ότι στη χρέωση για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος έχει συμπεριληφθεί και το χαράτσι, το οποίο υπολογίστηκε λανθασμένα πάνω στην κοινόχρηστη επιφάνεια της πολυκατοικίας.Τα λάθη αποκορυφώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο του 2012.Αρκετοί διαχειριστές που έλαβαν λανθασμένους λογαριασμούς, πήγαν κατευθείαν στη ΔΕΗ για να διορθώσουν το λάθος.
 
Κατά το παρελθόν, όταν σημειώθηκαν λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων, οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ανάγκασαν τους πολίτες να πληρώσουν κανονικά τον φόρο, με την υπόσχεση ότι κάποτε θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.Σε κάποιους καταναλωτές μάλιστα ο λογαριασμός των κοινοχρήστων τους είχε φουσκώσει κατά 500 ευρώ εξαιτίας του λάθους.
 
Όσοι εντόπισαν τα λάθη υποχρεώθηκαν να τρέξουν σε γραφειοκρατικό μαραθώνιο, ώσπου να παρέμβει το υπουργείο, για να αποδείξουν ότι ο φόρος επιβλήθηκε λανθsασμένα.Απαραίτητο ήταν να λάβουν βεβαίωση από τη ΔΕΗ ότι πράγματι οι χώροι που φορολογήθηκαν λανθασμένα είναι κοινόχρηστοι.
 
Τη βεβαίωση αυτή έπρεπε να προσκομίσουν στην εφορία και να υποβάλουν αίτηση για τη διαγραφή του χαρατσιού.
 
news247.gr / www.dou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: