Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η παραίτηση του Πάπα και μια σκοτεινή προφητεία





Σχεδόν 600 χρόνια είχε να συμβεί παραίτηση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Βενέδικτος ΙΣτ’ είναι ο πρώτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας  που παραιτείται από το 1415, όταν ήταν Πάπας ο Γρηγόριο ΙΒ’, και μετά. Ο τελευταίος είχε παραιτηθεί από τον παπικό θρόνο για να μπει ένα τέλος στην κρίση που ταλάνιζε το Βατικανό λόγω της αδυσώπητης αντιπαράθεσης μεταξύ τριών καρδιναλίων που εποφθαλμιούσαν τη θέση του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού χθές Δευτέρα «την παραίτησή του θα υποβάλλει ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣτ' στις 28 Φεβρουαρίου». 

Ο Βενέδικος ΙΣτ' είχε αναλάβει καθήκοντα τον Απρίλιο του 2005 διαδεχόμενος τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'.

Ο 85χρονος ποντίφικας είπε ότι θα παραιτηθεί στις 28 Φεβρουαρίου επειδή δεν έχει άλλο τη δύναμη να τελεί τα καθήκοντά του. 

Ο Βενέδικτος ΙΣτ' δήλωσε ότι διαπίστωσε πως οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν τους τελευταίους μήνες, «σε τέτοιο βαθμό που έπρεπε να αναγνωρίσω την ανικανότητά μου να τελώ τα καθήκοντα που μου εμπιστεύτηκαν……Για αυτόν τον λόγο, και γνωρίζοντας καλά τη σοβαρότητα αυτής της πράξης και με πλήρη ελευθερία δηλώνω ότι θα απαρνηθώ τη θέση μου ως Αρχιεπίσκοπος της Ρώμης, διάδοχος του Αγίου Πέτρου». Αυτά δήλωσε ο πάπας σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας θα παραιτηθεί στις 8 μ.μ. (τοπική ώρα) στις 28 Φεβρουαρίου.

Για να καταλάβει κανείς το σπάνιο της παραίτησης ενός ποντίφικα αρκεί να αναλογιστούμε ότι την τελευταία φορά που συνέβη δεν είχε πέσει ακόμη η Κωνσταντινούπολη και φυσικά δεν είχε ανακαλυφθεί η Αμερική.


Η πιο γνωστή παραίτηση ήταν του Πάπα Κελεστίνου Ε’ το 1294 ο οποίος πέντε μήνες μετά την ανάδειξή του, έφτιαξε ο ίδιος Διάταγμα που του επέτρεπε να αποχωρήσει από τον παπικό θρόνο.

Σύμφωνα με το βιβλίο του π. Νικηφόρου Βιδάλη «Οι Ρωμαίοι Ποντίφικες και το Εργο τους», ο Κελεστίνος Ε’ παραιτήθηκε κατά τα δικά του λεγόμενα «για λόγους ταπεινοφροσύνης, επισφαλούς υγείας, ελλείψεως γνώσεως» καθώς και για να επανεύρει «την ειρήνη και την εσωτερική γαλήνη του πρότερου βίου».

Η εκλογή του Κελεστίνου Ε’ υπήρξε τελείως συμπτωματική και σε στιγμή ανάγκης για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησίας. Ο ίδιος ήταν άγνωστος και απλά έχαιρε τη φήμη του Αγίου ως μοναχός και μάλιστα ερημίτης.

Το διάταγμα του Κελεστίνου Ε’ που άνοιγε τον δρόμο για την ελεύθερη παραίτηση του Πάπα – μέχρι τότε είχαν υπάρξει μόνο εξαναγκασμοί σε παραίτηση - εισήλθε στο βιβλίο των «Degretalium» και μετέπειτα στο Κανονικό Δίκαιο της Καθολικής Εκκλησίας (ιδέ Κανόνα 332 παράγ. 2)




Άρχισε η μάχη διαδοχής του Βενέδικτου ΙΣτ'

Ποιος θα είναι ο νέος Πάπας; Αυτό το ερώτημα απασχολεί σήμερα τη ρωμαιοκαθολική θρησκευτική κοινότητα αλλά και όλους τους Χριστιανούς και αυτό εκτός του προφανούς λόγου και για ένα ακόμη περισσότερο: Για τον «Πέτρο της Ρώμης» ο οποίος περιγράφεται στις  προφητείες του Ιρλανδού( Καθολικού ) Αγίου Μαλαχία ( Saint Malachy ) ως ο τελευταίος και 112ος Πάπας.

Επί των ημερών του όπως αναφέρει ο προφήτης Μαλαχίας θα έρθει το τέλος του κόσμου με καταστροφές και με την έλευση του φοβερού Κριτή που θα κρίνει άπαντες. (http://boraeinai.blogspot.gr/2013/01/99.html)

Ο Ιρλανδός (Καθολικός) Άγιος Μαλαχίας προφητεύει: "Κατά την διάρκεια της μεγάλης καταδίωξης, η θέση της ιερής ρωμαϊκής εκκλησίας, θα καταληφθεί από τον Πέτρο τον Ρωμαίο που θα ταΐσει τον άμβωνα με πολλά δεινά. Μετά από αυτό η ιερή πόλη της Ρώμης θα καταστραφεί και η τρομακτική ΚΡΙΣΗ θα κρίνει τους ανθρώπους του.. ΤΟ ΤΕΛΟΣ."

Άραγε ο προφήτης Μαλαχίας περιέγραφε το τέλος της Ρώμης, το τέλος της εκκλησίας ή το τέλος του κόσμου; Θα είναι άραγε ο Πέτρος ο Ρωμαίος ο τελευταίος ποντίφικας αυτός δηλαδή που θα διαδεχθεί τον σημερινό Πάπα; Να σημειωθεί ότι είναι πραγματικά απίστευτο που μπόρεσε και προφήτεψε όχι μόνο την σειρά με την οποία θα διαδεχόντουσαν ο ένας μετά τον άλλον οι διάφοροι Πάπες αλλά έδωσε και λεπτομερή στοιχεία σχετικά με την ζωή τους, πράγμα που μας αφήνει άφωνους.

Έτσι τώρα όλοι προσπαθούν να προβλέψουν ποιος από τους κύριους υποψήφιους για την ανώτατη θέση της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μπορεί να έχει την μεγαλύτερη σχέση με τον «Πέτρο της Ρώμης» και αν κάποιος από τους υποψήφιους αυτούς έχει θα ανέλθει στο ύπατο αυτό αξίωμα.

Πάντως διαφορετικοί συσχετισμοί καταγράφονται στη σύνθεση του Κολεγίου που θα εκλέξει τον διάδοχο του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ', μετά την πρόσφατη ανάδειξη έξι νέων καρδιναλίων στο κονκλάβιο των 120. Έτσι δεν αποκλείεται ο νέος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να προέρχεται από χώρα εκτός Ευρώπης. 

Δεν είναι αμελητέο πλέον το γεγονός ότι περισσότεροι από το 50% των Ρωμαιοκαθολικών του πλανήτη ζουν στην αμερικανική ήπειρο.

Ορισμένοι από τους βασικότερους διεκδικητές του παπικού θρόνου, σύμφωνα με μια πρώτη καταγραφή που κάνει ο ξένος Τύπος και αναφέρονται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» είναι:

Ο αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, Τίμοθι Ντόλαν. Είναι 62 ετών, εξαιρετικά δημοφιλής, επικοινωνιακός και με σημαντικό έργο στις ΗΠΑ.
Ο γαλλόφωνος Καναδός Μαρκ Ουελέτ. Είναι 68 ετών. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά. Από τους πιο στενούς συνεργάτες του Βενέδικτου.
Ο αρχιεπίσκοπος της Ουάσινγκτον Ντόναλντ Βερλ. Είναι 72 ετών, γνωστός θεολόγος, διανοούμενος και επικοινωνιακός.
Ο Αρχιεπίσκοπος Μιλάνου, Αντζελο Σκόντα. Είναι 71 ετών, γιος οδηγού φορτηγού. Φιλελεύθερος στις απόψεις.
Ο Αρχιεπίσκοπος Βιέννης Κριστόφ Σένμπορν. Είναι 67 ετών. Φιλόσοφος, ψυχολόγος, θεολόγος και «απόστολος» του απερχόμενου πάπα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Μανίλας Λουίς Αντόνιο Τάγκλε. Είναι 55 ετών και εξαιρετικά φανατικός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με μια άλλη καταγραφή που κάνει το defencenet.gr οι κυριώτεροι υποψήφιοι  είναι:

Francis Arinze -                               [link to en.wikipedia.org]
Καρδινάλιος Peter Turkson -           [link to en.wikipedia.org]
Καρδινάλιος Angelo Scola -             [link to en.wikipedia.org]
Καρδινάλιος Oscar Rodriguez Maradiaga -   [link to en.wikipedia.org]
Καρδινάλιος Angelo Bagnasco -        [link to en.wikipedia.org]
Καρδινάλιος Tarcisco Bertone -         [link to en.wikipedia.org]
Jorge Mario Bergoglio -           [link to en.wikipedia.org]
Leonardo Sandri -              [link to en.wikipedia.org]
Claudio Hummes -             [link to en.wikipedia.org]
Dionigi Tettamanzi -            [link to en.wikipedia.org]
Count Christoph Von Schoenborn -     [link to en.wikipedia.org]
Αρχιεπίσκοπος  Raymond Burke -     [link to en.wikipedia.org]
Καρδινάλιος Marc Ouellet -         [link to en.wikipedia.org]
Daniel DiNardo -            [link to en.wikipedia.org]
Καρδινάλιος William Levada -       [link to en.wikipedia.org]
Αρχιεπίσκοπος Piero Marini -       [link to en.wikipedia.org]
Keith O'Brien -              [link to en.wikipedia.org]
Gianfranco Ravasi -       [link to en.wikipedia.org]


Σημειώνεται ότι οι Ιταλοί αποτελούν το 5% των Ρωμαιοκαθολικών του πλανήτη, ωστόσο, ελέγχουν το 25% του Κολλεγίου των Καρδιναλίων.

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ 

Μετά την είδηση της παραίτησης, ήρθε στο φως μια αρχαία προφητεία που προκαλεί ερωτήματα, καθώς ο Ιρλανδός Αγιος Μαλαχίας είχε προβλέψει από τον 12ο αιώνα το τέλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και την Τελική Κρίση, δηλαδή τη Δευτέρα Παρουσία.

Σύμφωνα με τις προφητείες του Μαλαχία, ο επόμενος Πάπας θα είναι μαύρος και ο τελευταίος καθώς κατά τη διάρκεια της δικής του Βασιλείας θα έρθει το Τέλος του κόσμου.

«Στον τελικό διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα βασιλεύει ο Πέτρος ο Ρωμαίος ο οποίος θα βοσκήσει το ποίμνιό του μέσα σε μεγάλη δοκιμασία μετά την οποία η πόλη των επτά λόφων ( Ρώμη ) θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους», αναφέρει το κείμενο.

Στο 1139 ο Μαλαχίας ο οποίος υπήρξε Αρχιεπίσκοπος του Armagh (κάτι που αντιστοιχεί στο «πάσης της Ιρλανδίας») ταξίδευσε από την Ιρλανδία στην Ρώμη για να δώσει έναν απολογισμό σχετικά με τις υποθέσεις του.

Εκεί είχε ένα περίεργο όραμα για το μέλλον μέσα στο οποίο του αποκαλύφθηκε το όνομα του κάθε Πάπα συνολικά 112 τον αριθμό για όλα τα χρόνια ( εννοείται από εκείνη την χρονική στιγμή ) μέχρι το τέλος του κόσμου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η λίστα του Αγίου Μαλαχία αριθμεί 268 Πάπες, δύο παραπάνω από εκείνη του Βατικανού, πιθανότατα επειδή ο «προφήτης» συμπεριλαμβάνει και δύο «Αντιπάπες» στη λίστα του.

Το κείμενο αυτό του Αγιου Μαλαχία αμφισβητείται έντονα από μεγάλο μέρος της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ το γεγονός ότι η καταγραφή των ονομάτων χάθηκε κάπου στα αρχεία του Βατικανού μέχρι την επάνεμφάνισή της το 1590 δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: