Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Υπάρχει συνταγματικός τρόπος...να ξεφορτωθείτε τον κο Σαμαρά

Θέλετε να ξεφορτωθείτε τον κο Σαμαρά; 

Υπάρχει συνταγματικός τρόπος...

 
Ο κος Μπαλτάκος φέρεται να δηλώνει ότι αν δεν ψηφισθεί στο μέλλον σημαντικός νόμος σε νομοσχέδιο η χώρα θα πάει την επόμενη σε εκλογές. Δεν γνωρίζω ποιοί αφελείς το πιστεύουν αυτό πραγματικά, αλλά ακόμα και αν το πιστεύουν τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά.

Η κυβέρνηση διατρέχει κίνδυνο αν υποβληθεί πρόταση μομφής από οποιαδήποτε πλευρά και όχι μόνο από την αντιπολίτευση.

Ας υποθέσουμε ότι αύριο η κυβέρνηση αποφάσιζε να αυτοκτονήσει πολιτικά και προκήρυσσε εκλογές γιατί κάποιοι βουλευτές της δεν ψήφιζαν κάποιο νόμο. Για να προκηρυχθούν εκλογές θα πρέπει να επικαλεσθούν στον πρόεδρο της δημοκρατίας κάποιο σοβαρό λόγο. Ο λόγος δεν θα μπορούσε να είναι η έλλειψη δεδηλωμένης, γιατί τότε αυτόματα θα ξεκίναγε η διαδικασία των εντολών και την σκυτάλη θα την έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι σύμφωνα με τις τωρινές δημοσκοπήσεις δεν είναι πλέον το τρίτο σε δύναμη κόμμα ,δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι θα άφηνε τον κο Σαμαρά να πάει την χώρα σε εκλογές.

Αντίστοιχο συμφέρον θα είχαν και τουλάχιστον 50 βουλευτές της ΝΔ που εκλέχτηκαν μόνο και μόνο γιατί το κόμμα τους ήταν πρώτο κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Αρκούν τουλάχιστον 120 βουλευτές σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 84 του Συντάγματος για την ισχύ πρότασης εμπιστοσύνης.
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με βάση τα αποτελέσματα του Ιουνίου εξέλεξαν 33 και 17 βουλευτές αντίστοιχα. Χρειάζονται ακόμα 20 βουλευτές για να επιτύχουν τον μαγικό αριθμό 120.

Λέτε να μην βρεθούν σε μία βουλή που θα πούλαγε και την μάνα της για να μην χάσει την εξουσία;

Mπορεί κάποιος σαν αντίλογο ως σήμερα να ισχυριζόταν ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα μπορούσαν να συνεργασθούν ποτέ.

Αυτό το πρόσχημα μετά τον Ιούνιο του 2013 αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει.

Σημειώστε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση εκλογών τα τρία πρώτα κόμματα θα είναι σίγουρα το ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η Χ.Α., αν και η σειρά τους δεν είναι απόλυτα σίγουρη.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν θα πρέπει να ετοιμάζονται για άγριο μετεκλογικό παζάρι και για μεγάλη ανανέωση του βουλευτικού σώματος. Με βάση το δεδομένο αυτό, τους συμφέρει όλους να αναβληθούν οι εκλογές μετά τον Δεκέμβριο του 2013 και όχι αργότερα από τον Μάρτιο του 2014.
Ο Μάρτιος θα είναι το όριο που θα αρχίσουν να μετατρέπονται οι διαθεσιμότητες σε απολύσεις και τον Μάιο θα ακολουθήσουν οι Ευρωεκλογές.
Η αναβίωση ενός σχήματος σαν αυτό που διεξήγαγε τις εκλογές του 1989 με πιθανό εκλογικό θύμα την ΝΔ στη θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.
Η συγκυβέρνηση έχει ήδη πολλά σκάνδαλα προς διερεύνηση και αρκετούς αγανακτισμένους πολίτες απέναντι της.
Η τρόικα μετά τον Σεπτέμβρη θα διαλυθεί ή θα γίνει πολύ αρνητική απέναντι στην μνημονιακή συγκυβέρνηση.
Αυτό θα προκύψει γιατί ως τότε δημοσιονομικά η Ελλάδα θα έχει διαλυθεί.

Αλήθεια ποιος πιστεύει ότι στο επόμενο οκτάμηνο οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν τα 8,5 δις ευρώ που τους επιβλήθηκαν?
Δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι...

Διακινούν ήδη σενάρια για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας σε μηνιαίες δόσεις.

'Εχουν δώσει, χωρίς να το διαφημίσουν, την δυνατότητα πληρωμής του φόρου εισοδήματος για όποιο ποσό προαιρείστε να δώσετε με βάση την φάμπρικα των βεβαιωμένων οφειλών και ανεξάρτητα από προθεσμίες.
Προσπαθούν να ξεγελάσουν την τρόικα να τους δώσει όλα τα λεφτά και μέχρι τότε θα ψηφίζουν οτιδήποτε τους ζητηθεί.

Το μόνο που τους φοβίζει είναι οι μυστικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι σύντομα θα έχουν απέναντι τους βουλευτές και ψηφοφόρους των άκρων. Και όταν μιλάμε για άκρα δεν εννοούμε τους βουλευτές της σημερινής βουλής που δεν τόλμησαν να τιμωρήσουν τα τρωκτικά του δημόσιου χρήματος. Ούτε βέβαια αυτούς που έσπρωξαν ή "γρονθοκόπησαν" τον 'Αδωνι Γεωργιάδη.

Οι κυβερνήσεις στις δημοκρατίες δεν κυβερνάνε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου καθ υπόδειξη εξωτερικών μη εκλεγμένων οργάνων. Η αντιπολίτευση δεν γίνεται με ψηφοφορίες στη Βουλή για αντισυνταγματικά μέτρα Δεν είδαμε ποτέ την αντιπολίτευση να προσφεύγει στα δικαστήρια για τα αντισυνταγματικά μέτρα που έχουν ψηφισθεί.
Γνωρίζουμε όλοι ότι στην Βουλή δεν παρίστανται τουλάχιστον οι απαιτούμενοι κατά το άρθρο 67 του Συντάγματος 75 βουλευτές.
Οποιαδήποτε ψηφοφορία με απόδοχή μικρότερη του 1/4 των βουλευτών δεν παράγει έγκυρες αποφάσεις.

Οι βουλευτές μόνο του ΣΥΡΙΖΑ είναι 71.

Συνεπώς η αντιπολίτευση με συνταγματικό τρόπο θα μπορούσε ,αν ήθελε, να ελέγχει συνεχώς το νομοθετικό έργο της Βουλής.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δικαίωμα αναπομπής νόμων στην ολομέλεια της Βουλής σύμφωνα με το άρθρο 42 του Συντάγματος για ένα μήνα από την ψήφισή τους και συνεπώς δεν δικαιολογείται να υπογράφει και να δημοσιεύει αντισυνταγματικούς νόμους ή να δέχεται αψήφιστα Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Σύντομα ο λαός θα απαιτήσει πραγματική και παραδειγματική τιμωρία για τις αντισυνταγματικές πρακτικές που ακολουθούνται και αργά ή γρήγορα θα την λάβει.
Δυστυχώς ως τότε οι βουλευτές θα ζούνε στην κοσμάρα τους.

Δεν ξέρουν ότι όταν κονομάς γύρω στα 20.000 ευρώ το μήνα αφορολόγητα κανένας δεν πρόκειται να σε λυπηθεί ή να σε υπερασπισθεί στις επόμενες εκλογές. Ειδικότερα όταν έχεις την υποκρισία να απολύεις με την ανικανότητα σου πάνω από 2.000.000 'Ελληνες για "να τους σώσεις"....

Αν λοιπόν δεν φροντίσετε να ξεφορτωθείτε τον κο Σαμαρά με συνταγματικό τρόπο θα εξαφανισθείτε όλοι εκλογικά με την πρώτη ευκαιρία. Πλέον κανένας σας δεν πείθει ούτε σαν συγκυβέρνηση, ούτε σαν αντιπολίτευση...

Son Ofeon

 
http://www.triklopodia.gr/2013/07/blog-post_3487.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: