Translate -TRANSLATE -

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Μετά το ξύλο απειλές για άμεση διαλυση της Βουλής


Οξεία συμπτώματα ανασφάλειας , σε όλα τα επίπεδα τοσο κοινοβουλευτικά όσο και σε επίπεδα κοινωνίας, παρουσιάζει η κυβέρνηση μετά τον ξυλοδαρμό του υπουργού Υγείας Α.Γεωργιάδη.
Πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης - το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά- ο Παναγιώτης Μπαλτάκος καταδεικνύοντας τον πανικό που έχει καταλάβει την δικομματική κυβέρνηση προέκτεινε την απειλή του την ήδη διατυπωθείσα από προχθες, για άμεση προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που καταψηφισθεί έστω και ένα άρθρο από τα μελλοντικά νομοσχέδιαπου θα κατατεθούν.
Πρόκειται για επανάληψη του έργου που βίωσε έντονα η χώρα τους τελευταίους μήνεςτης κυβέρνησης του Γ.Παπανδρέου όπου η απειλή της προσφυγής στη ν κάλπη με όλα τα συνακόλουθα αποτελέσματα, ήτανε διαρκώς παρούσα σε μια κυβέρνηση που κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει.
Η προειδοποίηση είχε όλα τα χαρακτηριστικά της απειλής για ένα απλό λόγο. Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών όπου η ήττα είναι σφόδρα πιθανή με αποτέλεσμα να εκλεγεί κλάσμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που βρίσκεται τώρα στην Βουλή.
Ο ξυλοδαρμός του υπουργού Υγείας Α.Γεωργιάδη σήμερα το πρωί στο Αττικό Νοσοκομείο ήχησε καμπανάκι κινδύνου στην κυβέρνηση για τα μελλοντικά προβλήματα ασφαλείας που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα στελέχη της, από μια κοινωνία που απλά δεν έχει τίποτα να χάσει:
Πεντακόσιες χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμένο μέλος, και ένας στους τρεις Έλληνες υποσιτίζεται.

 Oργισμένοι άνεργοι πολίτες κτύπησαν, αποδοκίμασαν και εξύβρισαν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη πριν λίγο κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός "είναι ανεπιθύμητος".
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α.Γεωργιάδης ενώ κινούνταν προς το νοσοκομείο δέχθηκε την επίθεση πολιτών που διαμαρτύρονταν για την εξαθλίωση στην οποία τους έχουν ρίξει οι κυβερνήσεις των Μνημονίων.
Οι πολίτες όρμησαν επάνω στον υπουργό Υγείας τον έσπρωξαν και τον χτύπησαν ενώ η φρουρά του δεν μπορούσε να κάνει τίποτα μπροστά στην ορμή και στην απόγνωση των πολιτών. 
Συνεργάτες του αναφέρουν, ότι ο 'Αδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε στο υπουργείο "Κτυπημένος στο λαιμό του και το κεφάλι. Ήταν κατακόκκινος από τα σημάδια των κτυπημάτων". Ο ίδιος αποκάλεσε "φασίστες" αυτούς που τον κτύπησαν.
Με μεγάλη δυσκολία η αστυνομία που βρισκόταν εκεί κατάφερε να γλιτώσει τον Α.Γεωργιάδη από τα χέρια των εξαθλιωμένων πολιτών.
Μετά το συμβάν, ο υπουργός σε κακή ψυχολογική κατάσταση μίλησε για λίγο στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου και αποχώρησε συντομότερα από το προγραμματισμένο.
Ο Α.Γεωργιάδης μιλώντας σε ραδιφωνικό σταθμό υποστήριξε πως στο νοσοκομείο είχαν φτάσει μέλη της Αριστεράς και μόλις τον είδαν του επιτέθηκαν αρχικά φραστικά, στη συνέχεια του πέταξαν έναν καφέ και μετά κάποιοι από αυτούς τον χτύπησαν στο πρόσωπο.
Μάλιστα τόνισε πως αν και η αστυνομία το ενημέρωσε για τους συγκεντρωμένου, εκείνος αποφάσισε να πάει από την κεντρική είσοδο και να μιλήσει με τους συγκεντρωμένους. Οπως είπε «Αν και με περίμεναν, δεν κρύφτηκα». Απλά κάθισε και "τις έφαγε".
Εντολή του κυρίου Γεωργιάδη προς την Αστυνομία ήταν να μην προκληθούν επεισόδια παρά μόνο σε περίπτωση βίας. Ωστόσο τα συγκεντρωμένα άτομα μόλις ο υπουργός Υγείας κατέβηκε από τη μηχανή τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο.
Μόλις έγινε το επεισόδιο παρενέβησαν οι αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου και κατάφεραν να τον βγάλουν από τον κλοιό των διαδηλωτών.
O ίδιος ο Α.Γεωργιάδης χαρακτήρισε "φασίστες" αυτούς που του επιτέθηκαν, οι οποίοι με την σειρά τους φώναζαν "φασίστα" τον Α.Γεωργιάδη λόγω του πάλαι ποτέ πολιτικού παρελθόντος του, πριν δώσει "γη και ύδωρ" στους Γερμανούς και τους τροϊκανούς εν γένει: «Μία μειοψηφία φασιστική δεν θα με κάνει να μην κάνω το καθήκον μου».
Είναι ο πρώτος ξυλοδαρμός υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά και αν συνεχίσει η κατάσταση σίγουρα δεν θα είναι ο τελευταίος. Καλά θα κάνουν να λαμβάνουν περισσότερα μέτρα ασφαλείας, αφού το καζάνι "βράζει"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: