Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Παράθυρο άρσης απαγόρευσης στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας




Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με αποτέλεσμα να αρθεί έστω και μερικώς η απαγόρευση αυτή από το 2014 άφησαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς.
Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι στη διαπραγμάτευση που θα γίνει με την τρόικα θα εξαντληθούν τα περιθώρια, προκειμένου να βρεθεί μια κοινωνικά δίκαιη λύση. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός, η τρόικα έχει τις απόψεις της και η κυβέρνηση τις δικές της.

ΠΙΕΖΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ. Είναι ενδεικτικό ότι η τρόικα πιέζει για την άρση της απαγόρευσης που ισχύει σήμερα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από το 2014. 
Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μερικής άρσης της απαγόρευσης, ενδεχομένως με τη θέσπιση κριτηρίων. 
Υπέρ της μερικής άρσης του μέτρου τάχθηκε άλλωστε χθες και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, λέγοντας ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν έγκαιρα και όχι πυροσβεστικά την τελευταία στιγμή. 
Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για το θέμα αναμένεται να ληφθούν τους τελευταίους μήνες του έτους, οπότε και λήγει η σχετική απαγόρευση των πλειστηριασμών.

http://www.tanea.gr/

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ “ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ” ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ!

 
“Ομοβροντία” με 200 ΑΦΜ, προφανέστατα για αγορά της απαξιωμένης Γης.

Αγαπητοί κ&κ του olympia

Πρίν απο μερικές ημέρες περίππου 200 Γερμανοί πολίτες, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου τους,
πήραν Α.Φ.Μ.. Τί σημαίνει αυτό….

Πολύ απλά, για να αποκτήσεις περιουσία σε μια χώρα θα πρέπει να έχεις Α.Φ.Μ. στην εν λόγω χώρα. Σίγουρα όμως το να αιτηθούν 200 πρόσωπα ταυτόχρονα (και ειδικά Γερμανοί), έκδοση Α.Φ.Μ. α)Είναι οργανομένο απο το εξωτερικό για να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία(κατα προτίμηση φιλέτα), και β) θα σαρώσουν όλους τους πληστηριασμούς που θα ανοίξουν απο το 2014 ( καταλαβαίνετε… για ένα κομμάτι ψωμί). Δεν γνωρίζω αν και σε άλλες περιοχές τις Ελλάδας έγινε κάτι ανάλογο αλλά φαντάζομαι πως ναι.

Πάντως αυτό δεν σημαίνει οτι είναι παράνομο αλλά δείχνει καθαρά το τί επακολουθεί.

Μετα τιμής

Κ.Π. http://www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: