Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Πολ Κρούγκμαν : «Ντιτρόιτ, η νέα Ελλάδα»

Στην εσφαλμένη προσέγγιση της «χρεοκοπίας» στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, καθώς πολλοί σπεύδουν να μιλήσουν ξανά για μια κρίση ανάλογη της ελληνικής, που προήλθε από τη δημοσιονομική ανευθυνότητα και τους «άπληστους» δημοσίους υπαλλήλους, αναφέρεται ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, με άρθρο στη «Νιου Γιορκ Τάιμς» 

Ο κ. Κρούγκμαν ασκεί για μία ακόμη φορά κριτική στον χειρισμό της ελληνικής κρίσης, σημειώνοντας ότι επικράτησε η δημοσιονομική ορθότητα έναντι των θέσεων εργασίας,  και μάλιστα πως χαρακτηριστικά για ένα μεγάλο διάστημα, οι πολιτικοί σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο είχαν «ελληνοποιήσει» την οικονομική κρίση, μεταφέροντας την εσφαλμένη προσέγγιση της Ελλάδας παντού, με αποτέλεσμα να πληγεί η όποια προοπτική οικονομικής ανάκαμψης.
 "Πριν από λίγα χρόνια Ελλάδα βυθίστηκε σε δημοσιονομική κρίση. Αυτό ήταν ένα κακό, αλλά θα έπρεπε να έχει επιπτώσεις και στον υπόλοιπο κόσμο? Η ελληνική οικονομία είναι αρκετά μικρή, στην πραγματικότητα περίπου μιάμιση φορά τόσο μεγάλη όσο η οικονομία του μητροπολιτικού Detroit. Δυστυχώς, πολλοί πολιτικοί χρησιμοποίησαν την ελληνική κρίση για να επισκιάσουν τη συζήτηση, αλλάζοντας το θέμα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη δημοσιονομική ορθότητα", τονίζει στο άρθρο του ο Πολ Κρούγκμαν.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=376111

Δεν υπάρχουν σχόλια: