Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Γιώργος Τράγκας : Ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα να μπει καθαρός αέρας



Good morning brothers

Ανοίξτε καλά τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών σας να μπει καθαρός αέρας. Έφυγε ο κορυφαίος μισάνθρωπος και κομπλεξικός της Ευρώπης, αλλά η μυρωδιά του -η δυσοσμία του- πλανάται ακόμα στην πόλη-φάντασμα, όπως μετεβλήθη χθες η Αθήνα λόγω της επισκέψεως του.

Ήρθε στο προτεκτοράτο για να υπενθυμίσει την αλαζονεία του και τον ανθελληνισμό του και κυρίως τα αποτελέσματα της πολιτικής του: περισσότερες από 4.000 αυτοκτονίες, 1.500.000 άνεργοι, εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής κυριαρχίας. Προσβλητικός, αγενής και επιθετικός. Ένα original κράμα της ψυχολογίας των προγόνων του και του απύθμενου κόμπλεξ που έχει από την εποχή που έμεινε ανάπηρος.

Η συνέντευξη του στο Σκάι, αποκαλυπτική, σωστό μνημείο της γερμανικής κτηνωδίας, που δεν άλλαξε ποτέ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο μυαλό του Σόιμπλε είναι «τακτοποιημένα» όλα. Οι πολεμικές αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο, οι ηθικές και υλικές υποχρεώσεις του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα. Πιστεύει ότι επειδή δανείζει τοκογλυφικά την αποικία του αέναου χρέους, πρέπει να είναι ευγνώμονες οι ιθαγενείς που κατοικούν στην περιοχή μας. 


Και τι δεν είπε στην κ. Σία Κοσσιώνη που του υπέβαλε μια σειρά γερών ερωτημάτων. Εξέφρασε το σεβασμό του για την ωριμότητα του ελληνικού λαού στις διπλές εκλογές, που «ψήφισε» όπως του υπέδειξε η αφόρητη πίεση του Βερολίνου. Είπε ακόμα ότι η κακή του εικόνα συντηρείται από ορισμένα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, προφανώς σκεφτόταν εμένα γιατί δεν υπάρχουν και πολλοί άλλοι να τον στολίζουν ανάλογα. Τι να κάνουμε όμως -είπε- αυτά έχει η δημοκρατία. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πιο μισητός άνθρωπος στη γηραιά ήπειρο πιστεύει ότι ο έλεγχος της γερμανικής ύπατης αρμοστείας στην Ελλάδα στηρίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς και προάγει την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Όπως γράφουν οι μεγαλύτερες εφημερίδες στο εξωτερικό αλλά και στη Γερμανία, επισκέφθηκε μια πόλη-φάντασμα και μια χώρα που κατέστρεψε με τις οικονομικές επιλογές του και με τα μέτρα που εκβιαστικά επέβαλε. Το εκπληκτικό είναι ότι, μπροστά στο θέαμα της «βομβαρδισμένης περιοχής», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διαχωρίζει η θέση του και λέει ότι δεν έχει καμία σχέση ο ίδιος με τη «δουλειά» που κάνει η Τρόικα! 


Ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα να μπει καθαρός αέρας. Βρώμισε τη χώρα μας με την παρουσία του.

Keep in touch… Θα επανέλθω!!!


Γιώργος Τράγκας / FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: