Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

 

ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΙ

Οι κοσμολόγοι και οι αστρονόμοι περιγράφουν τη γεωμετρία του σύμπαντος που περιλαμβάνει την τοπική γεωμετρία, δηλαδή το σχήμα του παρατηρήσιμου σύμπαντος, και την παγκόσμια γεωμετρία, η οποία ασχολείται με την περιγραφή του πλήρους χωροχρόνου.

Όπως συμβαίνει σχεδόν με τα πάντα στην αστρονομία, δεν υπάρχει οριστική απάντηση στο ερώτημα  ποιες είναι οι πιθανές γεωμετρίες του σύμπαντος που είναι οι πιο αποδεκτές Αλλά οι επιστήμονες εργάζονται με τρεις δυνατότητες γεωμετρίας: επίπεδη (σαν τραπέζι), κλειστή (όπως η επιφάνεια μιας μπάλας) και ανοιχτή (σαν σέλα αλόγου).

Η θεωρία της γενικής σχετικότητας επιτρέπει στο σύμπαν να λάβει μία από τις τρεις μορφές: επίπεδο σαν φύλλο χαρτιού, κλειστό σαν σφαίρα ή ανοιχτό σαν σέλα. Αυτή η αστρονομική γεωμετρία δεν είναι ένα ασήμαντο θέμα - η μοίρα του σύμπαντος εξαρτάται από αυτό. (Από το planetariodevitoria.org)

 

Ολλανδός ερευνητής είχε προβλέψει τον σεισμό της Τουρκίας 72 ώρες πριν!

 

Λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στη Νότια Τουρκία και τη Συρία που έχει κοστίσει τη ζωή σε περίπου 1.500 άτομα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει η πρόβλεψη ενός Ολλανδού ερευνητή, την οποία είχε κοινοποιήσει από τις 3 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Frank Hoogerbeets από το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey» είχε γράψει στο Twitter 72 ώρες πριν τη μεγάλη δόνηση πως «αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)».

 

 

Μάλιστα, ο ερευνητής επανήλθε σήμερα και σε νέα ανάρτησή του, ανέφερε: «Συμπαραστέκομαι με όλη μου την καρδιά σε όλους όσοι επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία. Όπως δήλωσα νωρίτερα, αργά ή γρήγορα αυτό θα συνέβαινε σε αυτή την περιοχή, παρόμοια με τα έτη 115 και 526. Πριν από αυτούς τους σεισμούς προηγείται πάντα κρίσιμη πλανητική γεωμετρία, όπως είχαμε στις 4-5 Φεβρουαρίου».

 


 

Πηγές

https://www.a-sosnews.com/2023/02/72.html

https://planetariodevitoria.org/foguetes/quais-tipos-de-geometria-o-universo-pode-ter.html


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: