Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ


-->
-->
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Φιλί ζωής από κόκκινο ...κουμπί

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής παρέχει βοήθεια στην τρίτη ηλικία με ένα εξελιγμένο σύστημα τηλεειδοποίησης
Ένα κατακόκκινο κουμπί ε­φαρμοσμένο επάνω σε έ­να ολόλευκο οβάλ πλα­στικό αντικείμενο είναι συνδε­δεμένο με τη ζωή, την ψυχική α­νάταση, την ανθρώπινη επαφή...
Όσο φουτουριστικό και αν α­κούγεται ή όσο ποιητικά πεζό, η τεχνολογική αυτή καινοτομία για εκατοντάδες ηλικιωμένους είναι μια πραγματικότητα που σε ε­κείνους μεταφράζεται ως Γραμ­μή Ζωής. Έτσι ονομάζεται και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η μο­ναδική για τα ελληνικά δεδομέ­να που δραστηριοποιείται για τα πρακτικά ζητήματα που αντιμε­τωπίζει η τρίτη ηλικία.
Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής ιδρύθη­κε το 2006 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων και καταρτι­σμένων επιστημονικά ανθρώ­πων με στόχο την ουσιαστική στήριξη των ευπαθών αυτών ο­μάδων.
Η πρακτική ενίσχυση γίνεται μέσω ενός εξελιγμένου πέμπτης γενιάς συστήματος τηλεειδοποίησης που λειτουργεί ως εξής: Κάθε ηλικιωμένος φέρει ένα πομπο ο οποίος συνδέεται με ένα κόκκινο κουμπί που φορά ο κάθε ενδιαφερόμενος στον καρπό του χεριού ή στον λαι­μό και το οποίο πατά κάθε φορά που η ζωή του κινδυνεύει.
Αυτομάτως ειδοποιείται η ΜΚΟ η οποία με τη σειρά της στέλνει άμεσα την αναγκαία βοήθεια, ε­νώ παράλληλα τους παρέχεται η­θική, ψυχολογική υποστήριξη αλ­λά και άλλες πρακτικές υπηρεσίες (υπενθύμιση φαρμάκων κ.ά.).
«Με τις δυνατότητες που έχουμε από πλευράς χορηγιών και δω­ρεών, υπάρχουν, μέχρι στιγμής, 340 ηλικιωμένοι στο πρόγραμμα» αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος της οργάνωσης Γεράσιμος Κουρούκλης. «Στη λίστα αναμονής υ­πάρχουν 3.000 άτομα, χωρίς να περιλαμβάνονται και οι εκκλήσεις από ΚΑΠΗ ανά την Ελλάδα. Το συντονιστικό μας κέντρο έχει τη δυνατότητα να δεχθεί 10.000 εγ­γεγραμμένους και έχουμε μόλις 340 σε όλη την Ελλάδα! Αυτό έ­χει να κάνει με τις χορηγίες και τις δωρεές, που δύσκολα πραγ­ματοποιούνται. Είμαστε πάντως σε αναμονή».
Πηγή:
Εφημερίδα Έθνος / 24.10.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: