Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ



 


ΑΥΡΙΑΝΗ: 

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ 

τρομάζουν 

τους βουλευτές και υπουργούς 

και παραλύουν την κυβέρνηση




Με δημοψήφισμα-μαϊμού επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή οργή.

Δεν έχει τέλος ο… γιαουρτοπόλεμος σε βάρος υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που εσχάτως παρακολουθούν τα πορτρέτα τους να γίνονται αφίσες με την ένδειξη «ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ» και να αναρτώνται στις εκλογικές τους περιφέρειες και τα πολιτικά τους γραφεία!

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση, διαμηνύοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις κλιμάκωσης της πολιτικής βίας!

Στο στόχαστρο των αγανακτισμένων πολιτών βρέθηκαν προχτές το βράδυ τα πολιτικά γραφεία των Ευ. Βενιζέλου, Γιάννη Μαγκριώτη, αλλά και ο Χρήστος Πρωτόπαπας ο οποίος… τα βρήκε σκούρα όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σε ομάδα νεαρών, με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος προχθές σε ταβέρνα των Βριλησσίων.

www.avriani.gr
http://epihirimatias.gr/8266/αυριανη-αγανακτισμενοι-και-γιαουρτι/




Υπό επιτήρηση τα πολιτικά γραφεία που είναι στόχος



Της Ευαγγ. Καρεκλάκη

Ανήσυχη εμφανίζεται η Αστυνομία μετά και τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων σε βάρος γραφείων βουλευτών και κομμάτων σε Ηράκλειο και Χανιά από οργισμένους διαδηλωτές. Οι φόβοι που εκφράζονται έχουν να κάνουν περισσότερο με την ενδεχόμενη κλιμάκωση των επιθέσεων σε βάρος θεσμικών προσώπων και δημοσίων κτιρίων λόγω του γενικότερου αναβρασμού που επικρατεί στην κοινωνία.

Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίστηκε, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει δυνατότητα φρούρησης όλων αυτών των «στόχων» αλλά μόνο επιτήρησης τους από δυνάμεις που θα περιπολούν στο κέντρο του Ηρακλείου και των άλλων πόλεων.

Το θέμα απασχόλησε μεταξύ άλλων τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στην χθεσινή υπηρεσιακή σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με το βάρος να πέφτει στο Ηράκλειο και στα Χανιά όπου ήδη έχουν καταγραφεί βιαιοπραγίες και φθορές σε γραφεία κομμάτων και βουλευτών.

Για τα περιστατικά αυτά υπήρξε έντονη αντίδραση από πλευράς βουλευτών, οι οποίοι νιώθουν πλέον να ζουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας.

«Δεν έχουμε δυνατότητα φρούρησης όλων αυτών των στόχων. Μόνο στο Ηράκλειο οι «στόχοι» είναι δεκαπέντε. Δεν μπορούμε να διαθέσουμε δυνάμεις να τους φρουρούν μέρα-νύχτα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Όμως δεν μπορούμε να μην τους περιφρουρούμε. Είναι υποχρέωση μας» ανέφερε ανώτερος αξιωματικός.

Και αφού δεν μπορεί να παρέχει 24ωρη φρούρηση-πολλοί εξάλλου πιστεύουν ότι θα ήταν προκλητικό-η Αστυνομία σκοπεύει να απαντήσει με συλλήψεις και τον σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος όλων όσοι πρωταγωνιστούν σε τέτοιου είδους επεισόδια. «Δεν μπορεί να υπάρχει ατιμωρησία» σχολίασαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη.

Για το θέμα ερωτήθηκε χθες και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, Μανόλης Παραβολιδάκης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαμαρτυρηθεί και να διεκδικήσει.

Όμως βιαιότητες σε βάρος θεσμικών προσώπων ή άλλων πολιτών, δεν μας τιμούν, ιδιαίτερα σαν Κρητικούς. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους θιγόμενους και να μην επιτρέψουμε τις βίαιες εκδηλώσεις. Η Αστυνομία έχει υποχρέωση να φυλάει όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους θεσμικούς μας εκπροσώπους».

Πηγή:
 http://www.patris.gr/articles/204379?PHPSESSID=vuhibpag68vg80gisqbutrodo3

Δεν υπάρχουν σχόλια: