Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή κάτι άλλο;







 Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή κάτι άλλο;


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι τα δικά μας παιδιά που καθημερινά κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα της κοινωνίας, σε μία προσπάθεια προστασίας των πολιτών. Πολλές φορές, νέα κυρίως παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν χάσει την ζωή τους καταδιώκοντας το έγκλημα και την τρομοκρατία, χαραμίζοντας τα νιάτα τους και τα όνειρά τους, βυθίζοντας παράλληλα στο πένθος τις οικογένειές τους και στη θλίψη τον Ελληνικό λαό.

Τις τελευταίες όμως ημέρες, που στην Ελληνική Βουλή γινόταν συζήτηση για την ψήφιση του επαχθούς μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σε συνέχεια του προδοτικού και επαίσχυντου μνημονίου που εξαθλιώνει τον λαό μας και κυρίως την μεσαία αστική τάξη, την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, έγιναν οι Έλληνες Αστυνομικοί ο Δούρειος ίππος της ηγεσίας τους και της Κυβέρνησης.

Τότε, γνωρίσαμε μια άλλη Αστυνομία που δεν έδειξε διάθεση να προστατεύσει την ζωή και τα δικαιώματα των πολιτών, οι οποίοι διαδήλωναν κατά της ψηφίσεως του προγράμματος που βάζει την ταφόπλακα στα όνειρα τα δικά τους και της οικογένειάς τους. Μια Αστυνομία που επέδειξε υπέρμετρη αγριότητα και βαρβαρότητα σε μια προσπάθεια αποτροπής και καταστολής της οργής των πολιτών για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Πριν λίγες μέρες, άνθρωποι οικογενειάρχες, γυναίκες, νέοι και παιδιά, μετέχοντες των διαδηλώσεων, προπηλακίστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι ταυτόχρονα έκαναν κατάχρηση καρκινογόνων χημικών ουσιών, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα αναπνοής σε πολλούς συμπολίτες μας, που θα μπορούσαν να είναι οι γονείς, οι φίλοι, οι συγγενείς αυτών των παιδιών.

Είναι τυχαία, όμως, αυτή η απροκάλυπτη αγριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας κατά του άμαχου και δικαίως διαμαρτυρόμενου λαού;

Όλοι γνωρίζουμε πως διοικητικά η Ελληνική Αστυνομία υπάγεται στη πολιτική ηγεσία του τόπου και συγκεκριμένα στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη. Η Ελληνική Αστυνομία, λοιπόν, εκτελώντας τις διαταγές του συγκεκριμένου Υπουργείου, έγινε βασιλικότερη του βασιλέως. Για το αποτέλεσμα αυτό, αποδίδω τεράστιες ευθύνες στην ηγεσία της αλλά και στους άνδρες της, που μετείχαν της καταστολής των διαμαρτυρόμενων «τρομοκρατών» της εξουσίας.

Εδώ, αξίζει τον κόπο να εξετάσουμε εάν στο σύντομο παρελθόν μπορούν να επιδειχθούν παρόμοια περιστατικά καταστολής οργισμένης αντίδρασης του λαού από την Ελληνική Αστυνομία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως γενική πρόβα, πριν τα προχθεσινά δρώμενα. Επίσης, θα πρέπει να εξετάσουμε ποιος ηγείται του Υπουργείου προστασίας του πολίτη.

Προ μηνών και για μεγάλο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της Κερατέας, εγκατέλειψαν τις δουλειές τους, έχασαν την ησυχία της ήρεμης ζωής τους και διαμαρτυρόμενοι βγήκαν στους δρόμους, προκειμένου να αποτρέψουν την δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Η «περίεργη» επιμονή της Κυβέρνησης για την δημιουργία του ΧΥΤΑ στην περιοχή με τον παράλληλο ξεσηκωμό των κατοίκων, δημιούργησε τεράστια ρήξη μεταξύ των πολιτών και της Αστυνομίας που αντιμετωπίσθηκε από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. με τον ίδιο τρόπο, όπως και κατά τα προχθεσινά γεγονότα. Από τους περισσότερους εξ ημών εκφράσθηκε, εύλογα η απορία της επίδειξης υπέρμετρης αγριότητας από μέρους της Αστυνομίας, όταν απέναντί τους ήταν γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.

Την απάντηση σε όλα τα παραπάνω έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο ίδιος ο Υπουργός προστασίας του πολίτη, Χρήστος Παπουτσής που είπε:

«Η Κερατέα ήταν η προθέρμανση για ό,τι ακολούθησε στο Σύνταγμα. Γίνονται συγκεντρώσεις ειρηνικά, όπου συμμετέχουν φιλήσυχοι πολίτες και σε χρόνο που αποφασίζουν, ρίχνουν μολότοφ. Αυτή είναι η τακτική του αντάρτικου των πόλεων. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα της Τετάρτης σε μεγάλο βαθμό δημιουργήθηκε από καπνογόνα διαδηλωτών και όχι από δακρυγόνα της αστυνομίας. Εύκολα ένα εξασκημένο μάτι διακρίνει τα καπνογόνα από τα δακρυγόνα της αστυνομίας ».

Συγχαρητήρια κε Υπουργέ!! Έστω και δια της εις άτοπον απαγωγής, παραδεχθήκατε πως η Κερατέα ήταν η γενική πρόβα εν όψει των προχθεσινών γεγονότων και όσων άλλων πρόκειται στο μέλλον να συμβούν, από την αυξανόμενη πλέον οργή του κόσμου. Επιπλέον, παραδεχθήκατε, εμμέσως πλην σαφώς, πως η Κυβέρνησή σας είναι ο υποκινητής του παρακράτους που έδρασε στα προχθεσινά συμβάντα στο Σύνταγμα. Άξιος, λοιπόν, ο παχυλός μισθός σας και τα υπόλοιπα προνόμιά σας που δεν εθίγησαν στο ελάχιστο από την ψήφιση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου από την κυβέρνησή σας, εν αντιθέσει με τους μισθωτούς και του συνταξιούχους που εξαθλιώνονται συνεχώς οικονομικά. Είστε άξιος επίσης, γιατί δώσατε άριστες εξετάσεις στους αφέντες της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ και της ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ που επί σειρά ετών υπηρετείτε.

Πώς, όμως, είναι δυνατόν να μην υπηρετείτε τους νεοταξίτες δυνάστες του Ελληνικού λαού, όταν διατελέσατε από το 1995 έως το 1999 επίτροπος της Ελλάδος στην Ε.Ε. και είναι σε όλους γνωστό πως την θέση αυτή καταλαμβάνουν πολιτικοί κρατών που είναι αρεστοί της Ε.Ε.; Θέση, η οποία εκτελεί στο ακέραιο τα σχέδια των ηγητόρων της νέας τάξεως πραγμάτων που σκοπό έχουν την Εθνική, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των λαών της Ευρώπης προς όφελος των τραπεζιτών τοκογλύφων και κερδοσκόπων; Τελευταία τρανταχτά παραδείγματα, η κ. Διαμαντοπούλου, αποφάσεις της οποίας, από την θέση που έχει ως Υπουργός «παιδείας και διά βίου μάθησης», βιάζουν την παιδεία και τις βιώνει στο πετσί του ο Ελληνικός λαός και η κ. Δαμανάκη η οποία επιστρέφοντας στην Ελλάδα, θυμηθείτε με, θα αναλάβει από τη σημερινή κατοχική κυβέρνηση, καίριο πόστο υπέρ των συμφερόντων των δυναστών μας.

Συνεχίζοντας όποιος διαβάσει προσεκτικά το βιογραφικό του κ. Παπουτσή και του έργου του, ως επιτρόπου της Ε.Ε., θα προσέξει ιδιαίτερα την επισήμανση:

«ταυτίσθηκε με την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τον σχεδιασμό της πόλης του μέλλοντος. Ταυτίσθηκε, επίσης, με την πολύπλευρη υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της βιοτεχνίας, του εμπορίου, της κοινωνικής οικονομίας και της τουριστικής βιομηχανίας».

Δηλαδή κ. Παπουτσή ο σχεδιασμός της πόλεως του μέλλοντος που οραματισθήκατε, μετά δώδεκα χρόνια της Ευρωπαϊκής σας θητείας, είναι η Αθήνα που βιώνουμε σήμερα; Μιας πόλεως, δηλαδή, με μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας, με απροκάλυπτη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και με υπέρμετρη αύξηση της λαθρομετανάστευσης; Μιας πόλεως που σε πολλές συνοικίες της (Άγιος Παντελεήμων, Κεραμικός, Βοτανικός, Κυψέλη κ.α.) οι κάτοικοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν μετά την δύση του ηλίου; Η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της βιοτεχνίας, του εμπορίου, της κοινωνικής οικονομίας και της τουριστικής βιομηχανίας, είναι τα καθημερινά λουκέτα των μικροεπιχειρήσεων και των βιοτεχνιών; Είναι ο ολοσχερής θάνατος του εμποράκου και ο αφανισμός του τουρισμού μας μέσω ακραίων και φασιστικών ενεργειών όπως τα δρώμενα που ζήσαμε προχθές στο Μοναστηράκι από την έφοδο της μηχανοκίνητης δύναμης της Αστυνομίας εναντίον αμέριμνων και ανυποψίαστων πολιτών, καταστηματαρχών και τουριστών;

Λαέ των Αθηνών, θυμήσου πως ο κ. Παπουτσής εκλέγεται στη Α΄ περιφέρεια των Αθηνών, που μαστίζεται από όλα τα προαναφερόμενα έργα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξεως πραγμάτων και εκείνος είναι πρωτοκλασάτο στέλεχός της.

Θυμήσου, επίσης, πως είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η οποία ψήφισε το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα χωρίς να έχει την νομιμοποίηση του λαού!!!

Μην ξεχάσεις ΠΟΤΕ πως ο κ. Παπουτσής ήταν Υπουργός Εμπορικής ναυτιλίας, όταν το βράδυ, στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 το σαπιοκάραβο ExpressSamina προσέκρουσε στις νησίδες-«Πόρτες» και μέσα σε είκοσι λεπτά βυθίστηκε και συμπαρέσυρε στο θάνατο 81 επιβάτες. Ο κ. Παπουτσής ήταν αυτός που είχε την απόλυτη πολιτική ευθύνη για το συμβάν, την οποία ποτέ επί της ουσίας δεν ανέλαβε.

Κλείνοντας, θεωρώ πως ο Ελληνικός λαός έχει ανοίξει πολιτικό ποινολόγιο και ο κ. Παπουτσής είναι ήδη μέσα.

Παναγιώτης Αποστόλου / Οικονομολόγος – egerssi@otenet.gr

Πηγή:
http://gdailynews.wordpress.com/2011/07/05/υπουργείο-προστασίας-του-πολίτη-ή-κάτ/

Δεν υπάρχουν σχόλια: