Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ερντογάν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο “ένωσης” των κατεχομένων με τη Τουρκία!



Σε νέες άνευ προηγουμένου προκλήσεις προχώρησε το τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα. Είναι ξεκάθαρο πια πως η Τουρκία έχει δρομολογήσει τη λύση του Κυπριακού υπό τις παρούσες συνθήκες που μόνο εκείνη βολεύουν και συμπεριφέρεται ως ο αγάς της περιοχής παρακάμπτοντας συνθήκες και διεθνείς οργανισμούς.

Λίγο πριν την απόχωρή του από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο κος Δημήτριος Δρούτσας, δήλωνε πως μετά τις εκλογές θεωρεί πως η στάση του Ερντογάν θα αλλάξει προς το καλύτερο και θα γίνει πιο συγκαταβατική. Για ακόμη μία φορά η ελληνική εξωτερική πολιτική έπεσε έξω στις προβλέψεις της σχετικά με τα “παιχνίδια” των ηγετών της Άγκυρας, ενώ παραμένει απορίας άξιο το γεγονός πως ακόμη και τώρα ορισμένοι υψηλόβαθμοι των ελληνικών υπουργείων ποντάρουν στην ελληνοτουρκική φιλία.


Τι καινούργιο έκανε ο Ερντογάν:

- Πέταξε με ελικόπτερο, παρότι δεν ήταν προγραμματισμένο, πάνω από τη πόλη της Μόρφου και την Αμμόχωστο που παραμένει κλειστή από το 1974. Στο τουρκικό τύπο γίνεται αναφορά πως σε περίπτωση νέας αποτυχίας ο Ερντογάν σκοπεύει να ξανά ανοίξει την Αμμόχωστο για κατοίκηση.

- Σε δηλώσεις του επισήμανε πως ήρθε η ώρα το μαχαίρι να φτάνει στο κόκαλο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ένωση των Κατεχομένων με τη Τουρκική επικράτεια.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: