Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Δεν του... συγχώρησαν οι Αμερικανοί το άνοιγμα προς Ρωσία







Δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ο τέως πρωθυπουργός ότι «πλήρωσε» το ά­νοιγμα του προς Ρωσία και τις πολλές συναντήσεις του με τον Πούτιν (χωρίς την... άδεια των Αμερικανών).

 Δεν υ­πάρχει άλλος ευρωπαίος ηγέτης που να έχει συναντηθεί τόσες φορές με τον ρώσο ηγέτη. Η Ουάσινγκτον δεν του το συγχώρησε ποτέ... Και αυτό το διαπιστώνει κανείς έτσι και ξεφυλλίσει τα έγγραφα του Wikileaks, που είναι πο­λύ αποκαλυπτικά για τις αντιδράσεις των ΗΠΑ στις επιλογές τού τότε έλληνα πρωθυπουργού όπου σε ένα απ' αυτά καταγράφεται ότι φόβιζαν τις ΗΠΑ οι σχέσεις του Καραμανλή με τον Πούτιν και ότι «παίζει με τη φωτιά», ανέφερε σε απόρρητο σημείωμά της η αμερικανικη πρεσβεία.

Τα αντίποινα του Μπους για το βέ­το στο Βουκουρέστι, με το πάγωμα της κατάργησης της βίζας, οι αμερικανικές πιέσεις για να κάνει πίσω και να μην α­γοράσει τα 450 ρωσικά τανκς (ΒΜΡ), όπως είχε αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ, ο πόλεμος για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, που τελικά με τον Πα­πανδρέου ματαίωσαν την κατασκευή του.

 Αποτέλεσμα όλων αυτών των επι­λογών ήταν να μην προσκληθεί ποτέ στην Ουάσινγκτον!

Ακόμα και τα βίαια γεγονότα και οι φωτιές στην Αθήνα και σ' όλη την Ελ­λάδα, με αφορμή τη δολοφονία του Α­λέξη Γρηγορόπουλου, δεν ήταν ξεκομμένα από αυτήν την αντιμετώπιση του Καραμανλή από την πέραν του Α­τλαντικού πλευρά. Όπως και εκείνες οι υποκλοπές...

Ένα άλλο που διαπιστώνει κανείς από το Wikileaks είναι ότι ενώ σχεδόν όλοι οι υπουργοί της ΝΔ έκαναν περατζάδες από την αμερικανική πρεσβεία και έδι­ναν αναφορά, τέτοιες καταγραφές για συναντήσεις του Καραμανλή δεν βρί­σκεις... Αντίθετα, της Ντόρας πάρα πολλές... Και με πολλούςδ ύμνους...

Όλα αυτά από το Wikileaks, όπως μάθαμε, τα μαζεύει ο Καραμανλής... Για την ιστορία;

"Το Παρόν"
17.7.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: