Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 11.3.2012







Υλοποιήθηκε σήμερα το πρόγραμμα  των  πέντε δήμων της Αθήνας και συγκεκριμένα των δήμων Καισαριανής, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ηλιούπολης και Αγίου Δημητρίου για διανομή  πατάτας σε τιμές κόστους στους δημότες τους.

Η διανομή για τον Δήμο Ζωγράφου έγινε στο πάρκο Γουδή δίπλα στο
BADMINGTON και αφορούσε 27 τόνους πατάτας Νευροκοπίου σε συσκευασίες των 30 κιλών.

Όπως  διαπιστώσαμε από την επί τόπου επίσκεψή μας επρόκειτο για μια πολύ καλά οργανωμένη κίνηση του Δήμου Ζωγράφου και των εθελοντών που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη δράση ώστε η διανομή να γίνει με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο.


 Όπως αναφέρθηκε από αρμοδίους επρόκειτο για καλής ποιότητας πατάτα,  κάτι που μπορούσε να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε που παρακολουθούσε ή συμμετείχε στην δράση. Ξεκαθαρίστηκε μάλιστα ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αφού τα προϊόντα ελέγχονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες και τους συνεταιρισμούς.

Παρά το ότι  ο καιρός ήταν άστατος και απειλούσε ανά πάσα στιγμή με καταιγίδα η ουρά αναμονής των δημοτών σε καμιά περίπτωση δεν μειώθηκε.
Σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών υπήρξε η έκδοση  αποδείξεων.



Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι λόγω της καλής οργάνωσης η αναμονή για την παραλαβή δεν ξεπερνούσε τα 15 με 20 λεπτά.


Οι πληροφορίες μας από τον Δήμο αναφέρουν ότι η δράση θα επαναληφτεί την άλλη εβδομάδα και μέσα στην σκέψη τους είναι και ο εμπλουτισμός και με άλλα είδη.  

 boraeinai.blogspot.com

H δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης έδιωξε τους πατατοπαραγωγούς! 

 

Η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης αποφάσισε να καταστείλει το «κίνημα της πατάτας»! Νωρίς σήμερα το πρωί αποφάσισε ότι πρέπει να... τηρηθεί η «νομιμόμητα» και σε επιχείρηση που έκανε στην πλατεία Αριστοτέλους ζήτησε από τους πατατοπαραγωγούς να απομακρυνθούν από το χώρο, εφόσον δεν έχουν άδεια για την κατάληψη του. Οι πατατοπαραγωγοί ισχυρίζονται ότι έχουν άδεια, αλλά τελικά εισέπραξαν πρόστιμα.

Τώρα θυμήθηκε η Δημοτική Αστυνομία να ξυπνήσει και να αναλάβει δράση κατά των... παράνομων πατατοπαραγωγών! Την ίδια στιγμή μάλιστα, που οι παράνομοι μικροπωλητές παραμένουν ανενόχλητοι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλαμβάνοντας ολόκληρα πεζοδρόμια. Τόσο πολύ σας ενόχλησε κύριοι άρχοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης, η πρωτοβουλία των πατατοπαραγωγών, για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων Ελλήνων; Για ακόμα μια φορά δείξατε το "κοινωνικό" σας πρόσωπο... Τελικά ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων καλά κρατεί... Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κύριο Μπουτάρη...

Ο κόσμος πάντως, πρόλαβε ευτυχώς να πάρει αρκετά σακιά πατάτες, πριν την επέμβαση της δημοτικής αστυνομίας.

http://apaixtoi.grhttp://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/h_6057.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: