Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

"Φρενάρετε την Αριστερά και τους αντιμνημονιακούς" Αμ δε!!!







Οι ασκήσεις επί (εκλογικού) χάρτου έχουν ήδη αρχίσει στα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Και υπάρχουν στοιχεία που τους ενώνουν, αλλά και στρατηγικές που θα τους φέρουν απέναντι όταν θα προκηρυχθούν οι εκλογές.

Από τη μία, η δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί νέα δεδομένα εν όψει των εκλογών. Σε άλλες εποχές, η αλλαγή ηγεσίας που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες θα ήταν από μόνη της ένα γεγονός που θα μπορούσε να δώσει νέα δυναμική. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν μοιάζει πλέον εφικτό. Και αυτό δείχνουν να το γνωρίζουν και οι επίγονοι του Γ. Παπανδρέου – ιδίως ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος φαντάζει ως ο επικρατέστερος.

Από την άλλη, στη Ν.Δ., το σύνθημα που θα διατρέξει την εκλογική καμπάνια του κόμματος είναι: «Αστική Δημοκρατία ή χάος». Το εγκαινίασε, άλλωστε, ο Αντ. Σαμαράς με τον... ανένδοτο κατά της Αριστεράς που κήρυξε από το βήμα της Βουλής προ ημερών. Χωρίς να υποτιμά τον κίνδυνο από τα... «λαϊκοδεξιά» του.

Το θέμα όμως είναι τι θα αποφασίσει να ψηφίσει ο Ελληνικός Λαός. Και τουλάχιστον από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται καθαρά ότι ο Ελληνικός Λαός στρέφεται προς την Αριστερά και τα ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Τονίζω ιδιαίτερα το ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ γιατί από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να αναδεικνύεται  σε τρίτο κόμμα η ΔΗΜ.ΑΡ. που όπως όμως θα διαβάσετε παρακάτω ακολουθεί μια τακτική που δημιουργεί ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ για την στάση που προτίθεται να ακολουθήσει μετά τις εκλογές.

Πλαισιωμένη με στοιχεία του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, που στο παρελθόν προκάλεσαν το κοινό πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων με τις εκσυγχρονιστικές ηλιθιότητες περί συνωστισμού στην παραλία της Σμύρνης και λοιπά αντεθνικά ευτράπελα, και ακολουθώντας διπρόσωπη τακτική (και με τους αντιμνημονιακούς και με τους μνημονιακούς) η ΔΗ.ΜΑΡ προσπαθεί να αλιεύσει τους ψήφους των αντιμνημονιακών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε παρακάτω δύο ειδήσεις και βγάλτε και εσείς τα συμπεράσματά σας αν μπορείτε να της έχετε εμπιστοσύνη.





Διγγλωσία από την ΔΗΜΑΡ: 
Το κόμμα του Κουβέλη καταγγέλει τους γερμανούς αριστερούς που δεν ψήφισαν την βοήθεια στην Ελλάδα ενώ έκανε το ίδιο!

ΜΕ ανακοίνωση της  χτες η Δημοκρατική Αριστερά,  καταγγέλει την καταψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από το γερμανικό κόμμα «Αριστερά» (Die Linke).

Η ΔΗΜΑΡ φάινεται ότι πάσχει από διγγλωσία και φανταστείτε ότι ακόμη δεν έχει γίνει κόμμα εξουσίας και ενώ καταψήφισε τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ στην βουλή, εντούτοις τα μέλη του κόμματος θεωρούν απολύτως λογικό να καταγγέλουν το Αριστερό Κόμμα της Γερμανίας για τον ίδιο λόγο.

Ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ.  Γεράσιμος Γεωργάτος, προέβη χθες στην ακόλουθη δήλωση:

Τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα “Αριστερά” (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις – SPD και Πράσινοι -, δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Η παραπάνω λοιπόν δήλωση φανερώνει ένα τακτικισμό που μας δημιουργεί εύλογη απορία για την στάση που θα ακολουθήσει την επομένη των εκλογών αν τα δύο μεγάλα μνημονιακά κόμματα δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν 151 βουλευτές. Η στάση άλλωστε που θα ακολουθήσει η ΔΗ.ΜΑΡ φαίνεται και από το παρακάτω:



Πηγές:
www.capital.gr
parodynews.wordpress.com
lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: