Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«Πολιτικό πραξικόπημα» και η Αριστερά…





Η καταστροφή της χώρας οφείλεται στο ισχύον σύστημα της κομματικής κοπαδοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Όλο το μυστικό κρύβεται στον τρόπο που καλείται να επιλέξει ο ψηφοφόρος. Από την στιγμή που το σύστημα του επιβάλλει επιλογή κόμματος, αυτομάτως ο ψηφοφόρος εξαναγκάζεται στην επιλογή των μηχανισμών που βρίσκονται πίσω από το κόμμα που ψηφίζει, ανεξαρτήτως του υποψήφιου βουλευτή που επιλέγει. Το τελευταίο δεν έχει καμιά σημασία. Οι βουλευτές είναι το δόλωμα άλλα και το δημοκρατικό πρόσχημα. 

Αλλαγή θα είχαμε αν υπήρχε εναίο ψηφοδέλτιο, ώστε να μπορείς να επιλέξεις δυο υποψηφίους που να ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα. Με την κοπαδοποίηση των ψηφοφόρων η κοινωνία μπλοκάρει. Δεν υπάρχει δυνατότητα λαϊκών πρωτοβουλιών. Δημιουργείται μια αυθόρμητη διαδικασία εξαχρείωσης των ανθρώπων με την επικράτηση των αχρείων. Με τρόπο απόλυτο η χώρα οδηγείται στην διάλυση και στην υποδούλωση.

Ύψιστος πατριωτισμός είναι η εξ αποστάσεως σχέση με τα κόμματα, χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις και πολύ περισσότερο οικονομικές.

Σήμερα που έπεσαν οι μάσκες με τρόπο δραματικό, και είδαμε πλέον τι κρυβόταν πίσω από την μάσκα του προοδευτικού ας πούμε, πρέπει με τόλμη να στοιχηθούμε γύρω από την αθάνατη αξία της ελληνικής πατρίδας και της ελληνικής μας ταυτότητας. Όρους όπως «αριστερά» και «δεξιά», πρέπει να τους τρίβουμε στα μούτρα αυτών που συνειδητά ή μη, μας τους σερβίρουν με σκοπό να εξασφαλίσουν την οπαδοποίηση μας.

Εξίσου δόλιο και καταστροφικό, είναι η ταύτιση κομμάτων και ιδεολογιών, ώστε ένας που αλλάζει κόμμα να θεωρείται λίγο πολύ προδότης, διότι καταπατά μια δηλωμένη ιδεολογία. Προσοχή!! είναι απάτη.

Όχι σε κομματικούς εγκλωβισμούς, όχι σε αταπείνωτη.

Ζήτω η πατρίδα μας

Από σχόλιο αναγνώστη



«Πολιτικό πραξικόπημα» και η Αριστερά…

 Γράφει ο meidanis
 Οι εκπρόσωποι  του συστήματος, ιδιαίτερα ο δικομματισμός, έχουν  «πανικοβληθεί», όχι από την άνοδο του κινήματος, ούτε πόσο μάλλον αριστερών μετεκλογικών λύσεων..!!
Έχουν πανικοβληθεί από τα γκάλοπ….! (αν και κατευθυνόμενα), αλλά  την θολή… προοπτική ισχυρών συνεργασιών…..
Οι εκπρόσωποι του συστήματος, για παράδειγμα ο  Λοβέρδος (όχι τυχαίο πρόσωπο) , ο Αβαμόπουλος (ούτε κι αυτός τυχαίο πρόσωπο), αναπτύσσουν… τα σοβαρά επιχειρήματα τους για την εκ  των προτέρων συνεργασία  Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ (ή ότι θα απομείνει από αυτό).
Επίσης όλες αυτές «οι κινήσεις»,  τα  «υπό ίδρυση κόμματα», που πλασάρονται  περισσότερο σαν απειλή (προς το δικό τους σύστημα) ότι θα δημιουργηθούν…, τα διάφορα   υπάρχοντα «κομματάκια»… αλλά και άλλες  διαβουλεύσεις, έχουν ένα μοναδικό στόχο !
Τη  δημιουργία του κατάλληλου κλίματος και συνθηκών για την εκ νέου εγκατάσταση νέου «Παπα(δήμιου) συστήματος» (και όχι κυβέρνησης).
Διότι  περί συστήματος! συζητούν .
Ώστε να αποτρέψουν όχι μόνο άλλες πιθανές. ..μετεκλογικές συνεργασίες (εκτός  δικομματισμού), αλλά κυρίως να εξασφαλίσουν  συνταγματικές  και νομοθετικές αλλαγές, οι οποίες  θα έχουν στόχο  την  εξαφάνιση της Αριστεράς ( εκλογικά) και τον με κάθε τρόπο έλεγχο και ξεχαρβάλωμα  των όποιων κινημάτων.
Ουσιαστικά  προετοιμάζουν  ένα  «πολιτικό πραξικόπημα» με τέτοιο μανδύα, που για τους περισσότερους ψηφοφόρους, το «πραξικόπημα»  όχι μόνο θα είναι αόρατο, αλλά θα περιέχει και πολλούς σκηνοθετημένους αντικατοπτρισμούς…!!!! Δημοκρατίας, πατριωτισμού, οικονομικής σωτηρίας της χώρας.. κ.ά
Το θέμα αυτό πρέπει να κλείσει, πριν ακόμα προκηρυχτούν οι εκλογές ! !
Πρέπει να κλείσει ώστε να  οριστικοποιηθούν οι μετακινήσεις, οι μεταγραφές, τα σχήματα που θα μετέχουν στις εκλογές,  αλλά και η εξασφάλιση των  έξωθεν  υποστηριχτών…
Οι διεργασίες  που εμφανίζουν τα ΜΜΕ είναι  μηδαμινές  μπροστά στον «όγκο» των διεργασιών που  πραγματοποιούνται στην πραγματικότητα και καθημερινά…
Το  βασικό επιχείρημα που θα λανσάρουν όλοι αυτοί θα είναι ένα και μοναδικό.
«Η σωτηρία της πατρίδας» ! Επιχείρημα και σύνθημα που μπορεί να απλωθεί από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά, καθ ότι, όλοι μιλούν για την σωτηρία της «πατρίδας»… με διαφορετική  φυσικά ορολογία και διανθισμένη με πολιτικά, οικονομικά και φιλοσοφικά επιχειρήματα…
Αλήθεια  ποιάς πατρίδας, με ποιο περιεχόμενο ? τα «γεωγραφικά σύνορα» ?
Επιχείρημα και σύνθημα, το οποίο θα αναλύεται από τον δικομματισμό και τους «συνοδοιπόρους του»  με τέτοιο τρόπο, που θα τρομοκρατεί, θα εκβιάζει, θα απειλεί, θα στριμώχνει, και μαζί με κάθε «απατηλή προεκλογική παροχή» και ταξίματα θα οδηγούν το εκλογικό σώμα στην «επαιτεία» αιτημάτων, στην παραίτηση και ( για άλλη μια φορά) στο «εθνικό» σφαγείο….!
Σαν  « καλός αριστερός σε  προσωπική κρίση και στην κρίση των άλλων»,   όπως συνηθίζεται …, παρουσίασα εν συντομία τους στόχους  του συστήματος και των εκπροσώπων τους…
Σαν «κακός αριστερός»,  θα πρέπει  να  παρουσιάσουμε και τα του «οίκου μας»….!
Πριν απ όλα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι παρά τις  σοβαρές διαφωνίες μου και επιφυλάξεις είμαι υπέρ της συνεργασίας,  της  από χρόνια εννοούμενης αριστεράς κοινοβουλευτικής και μη.
Βασικό πρόβλημα όλων των αριστερών δυνάμεων,  είναι μη παραδοχή (πλην του ΚΚΕ), ότι υπάρχουν  σοβαρές διαφωνίες, θέσεων, πολιτικής πρακτικής, άμεσων και στρατηγικών στόχων, ζητήματα συνεργασιών στο μαζικό κίνημα και άλλα.
Και μόνο η ύπαρξη  των κομμάτων, των ομάδων, των κινήσεων κλπ  της αριστεράς  αποδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα.
Κατακερματισμός πολιτικών δυνάμεων, κατακερματισμός κινημάτων, κατακερματισμός απόψεων, αναλύσεων… 
Τόσα χρόνια δεν σκέφθηκαν  να έχουν μία πλατιά αριστερή εφημερίδα, ένα ραδιόφωνο, ένα κανάλι στην ελληνική τηλεόραση….. ακόμα και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν άπειρα sites  και blogs
Με λίγα λόγια  είναι τόσο δύσκολο !!  να υπάρξει μια πολυφωνική πανελλαδική αριστερή εφημερίδα ? Ένα πολυφωνικό site ?....
Ο καθένας εμμένει  στην πώληση  1500…φύλλων,  χ  αριθμό ακροατών  κλπ  κλπ. Ο καθένας προσπαθεί να κρατήσει «την καθαρότητα του»… !!
Η  κατηγορία ότι το ΚΚΕ  δεν δέχεται την συνεργασία, αληθεύει.
Οι  υπόλοιποι όμως που κατηγορούν το ΚΚΕ, για την στάση του, (από το οποίο προέρχονται οι περισσότεροι), δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα σ΄ ένα τραπέζι  για να αποδείξουν ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό πρόβλημα της συνεργασίας της αριστεράς……!
Ιδιαίτερα  αυτό  το διάστημα  το σύνολο της αριστεράς, απέδειξε την ανικανότητα της,  να οργανώσει, να στηρίξει  και πόσο μάλλον να καταλήξει σε μια σταθερή συνεργασία, έστω σε επί μέρους ζητήματα !
Ακούστε  σύντροφοι  όλων των  «απόψεων»  της αριστεράς,
Δεν γουστάρω άλλο, όπως πιστεύω και εκατοντάδες άλλοι αριστεροί:
Να  συμμετέχω ή να ακούω ατέλειωτες αναλύσεις  για την συνεργασία της αριστεράς και   τα δισέγγονα  μου  να αναλύουν  μετά από πενήντα χρόνια, ποιοι  ορθόδοξοι, ρεφορμιστές, αναρχικοί ή αριστεριστές  είχαν δίκιο για την ανάλυση και πρακτική της σημερινής κατάστασης.
Ούτε μετά από πενήντα χρόνια να φτύνουν ή να τιμάνε ή να επανεκτιμάνε την προσωπικότητα κάποιων  αριστερών  προσωπικοτήτων….
Το  νέο  Παπα(δήμιο)  σύστημα  ετοιμάζεται  με πολιτικό  πραξικόπημα, (ελπίζω μόνο  με πολιτικό), και η αριστερά ακόμα  ψάχνεται. 
Τη  μεγαλύτερη ευθύνη  για τις  εξελίξεις, το επόμενο  άμεσο διάστημα δεν θα το έχει «το σύστημα», (αυτή ήταν πάντα η δικαιολογία της αριστεράς),
Αλλά  η ίδια  η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ! ! ! !
Meidanis
www.e-erkyna.gr

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/03/blog-post_07.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: