Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Άρθρο - επιστολή της Μαίρης Λαγανά προς τον Γερμανικό Λαό




Έλαβα σήμερα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο την παρακάτω επιστολή και σας την παρουσιάζω μεταφέροντας με αυτό τον τρόπο την φωνή αγανάκτησης μιας απλής Ελληνίδας για τα τερτίπια των γερμανών πολιτικών εις βάρος της πατρίδας μας.


 ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ"
 Με τη μετανάστευση των Ελλήνων εργατών η γερμανική οικονομία δέχτηκε μια ουσιαστική αιμοδοσία σε υγιές ανθρώπινο δυναμικό, 
το οποίο συνέβαλε στο αναπτυξιακό θαύμα της.



Αγαπητοί Γερμανοί!

Ήρθε η ώρα να μάθετε κάποια πράγματα ώστε να σταματήσετε να διασύρετε μια ολόκληρη χώρα μόνο και μόνο επειδή σας έχουν παραπληροφορήσει.

Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε ότι :

1. Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία κάθε άλλο παρά φτωχή είναι, οι δε πολίτες της   είναι τίμιοι και εργατικοί άσχετα εάν εσείς θέλετε να τους παρουσιάζετε ως τεμπέληδες και χαραμοφάηδες.

2. Αγαπητοί Γερμανοί  μετά το πέρας του Βʼ Παγκοσμίου πολέμου οι ορδές των Ελλήνων μεταναστών που εργαστήκαν νυχθημερόν στις βιομηχανίες σας, δεν σας βοήθησαν να ανακάμψει η κατεστραμμένη οικονομία σας και να ανασυγκροτηθεί το κράτος σας;  Είναι λοιπόν τεμπέληδες οι Έλληνες;

3. Αγαπητοί Γερμανοί οι προγονοί σας  δεν είναι αυτοί που κατέλαβαν την χώρα μου και απαίτησαν  να τους δοθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος το περιβόητο κατοχικό δάνειο για την συντήρηση του στρατού κατοχής; Οι προγονοί σας δεν ευθύνονται για την καταστροφή και την λεηλασία της Ελλάδος, για τις εκτελέσεις πατριωτών που άφησαν πίσω τους αφήνοντας μωρά παιδιά ορφανά και μάνες δίχως γιους; Οι προγονοί σας δεν ευθύνονται για την λεηλασία των μνημείων και των μουσείων μας; Οι προγονοί σας δεν ευθύνονται για την καταστροφή της Ευρώπης λόγω της μανίας ενός φρενοβλαβούς που θέλησε να την κυριεύσει προκειμένου να  δημιουργήσει την Μεγάλη Γερμάνια; Τι θέλετε λοιπόν και μιλάτε ! Με ποιο δικαίωμα μας κατηγορείτε;

4. Η βοήθεια που επικαλείστε δεν μας χαρίστηκε, ούτε ζούμε ως λαός εις βάρος των Γερμανών φορολογουμένων, αντιθέτως μας δανείσατε, προκειμένου να σώσετε τις τράπεζές σας και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις σας   με ληστρικούς όρους και με την απαράδεκτη απαίτηση  παραχώρησης μέρους της εθνικής κυριαρχίας μας.
5. Οι Έλληνες δεν κατασπατάλησαν ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος, υπόλογοι είναι όλοι αυτοί οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις που μας κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ελληνικός Λάος σήμερα καλείται να κάνει θυσίες και να στερηθεί ακόμη και τα απαραίτητα προκειμένου να ανακάμψει και φυσικά, μετά από τόσες θυσίες που έχει κάνει, δεν μπορείτε να μας αποκαλείτε τεμπέληδες και όνειδος της ευρωζώνης.

 Να φύγουμε λοιπόν χίλιες φορές από την ζώνη του ευρώ γιατί στο κάτω κάτω  της γραφής η μοναδική χώρα που δεν ωφελήθηκε είναι η Ελλάδα. Να σταματήσετε λοιπόν εδώ και τώρα να μας λοιδορείτε, να σταματήσετε εδώ και τώρα να μας λυπάστε, να σταματήσετε εδώ και τώρα την μαύρη προπαγάνδα κατά της χώρας μου.

Οι Έλληνες κύριοι είναι αξιοπρεπείς, εργατικοί και τίμιοι, κοιτάξτε καλύτερα τα του οίκου σας. Φροντίστε να μας αποδώσετε τα χρήματα που έχετε δανειστεί εδώ και 70 χρόνια, φροντίστε να μας επιστρέψετε τα αρχαία που βουτήξατε, φροντίστε να αποδώσετε τις αποζημιώσεις στις οικογένειες που επλήγησαν από την ναζιστική λαίλαπα.

Μόνο τότε θα μπορείτε να μας αντιμετωπίσετε, μόνο τότε θα είστε άξιοι να μας κρίνετε, μόνο τότε θα δικαιούσθε να μιλάτε.

Άρθρο- επιστολή της Μαίρης Λαγανά  
m_lagana@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: