Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στον εισαγγελέα για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες»







Ομόφωνα η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αποφάσισε να στείλει στον εισαγγελέα εφετών, για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, τρεις από τις 24 συνολικά δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που ελέγχθησαν από τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές.

Πρόκειται για τους Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο και τον τέως ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνο Δρούτσα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης, μετά την υποβολή των πορισμάτων των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, για την λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα πάνω από 100.000 σε τράπεζες του εξωτερικού, ελέγχθησαν 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2010, χρήσης του 2011. Από αυτές, μόνο τρεις περιπτώσεις βρέθηκαν ανακριβείς.
«Για τις 20 περιπτώσεις πολιτικών έγινε ο διασταυρωτικός έλεγχος αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου για το πόθεν έσχες», διαβεβαίωσε ο κ. Αργύρης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου ανέφερε επίσης ότι οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με την ανάρτηση όλων των δηλώσεων πόθεν έσχες στο διαδίκτυο.

http://news.pathfinder.gr/greece/politics/778835.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: