Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Θέμα εθνικού καθήκοντος και στοιχειώδους αξιοπρέπειας η καταψήφιση των συνενόχων



ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Θέμα εθνικού καθήκοντος και στοιχειώδους αξιοπρέπειας 
η καταψήφιση των συνενόχων


Η πιο αποτελεσματική και εθνικά συμφέρουσα μορφή αντίστασης των πολιτών στις εκλογές είναι η καταψήφιση των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, που έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας αδιαλείπτως εδώ και 38 χρόνια, από τη μεταπολίτευση και μετά. 
ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, όσο κι αν κατά καιρούς ερίζουν για επιμέρους ζητήματα και επικαλούνται διαφορετικές πολιτικές, διέπονται από τον ίδιο πολιτικό αμοραλισμό και χρησιμοποιούν τις όποιες διαφορές τους μόνο προσχηματικά, μόνο για να διατηρήσουν και ίσως να αυξήσουν την εκλογική τους πελατεία  με όσους δηλαδή παγιδεύονται στα επιχειρήματα τους περί προόδου και συντήρησης.
O ΓΑΠ ψηφίστηκε από τον λαό σαν ο γιος ενός λαοπρόβλητου ηγέτη της κεντροαριστεράς και  κατάφερε να μεταβάλει το ΠΑΣΟΚ σε ακραίο νεοφιλελεύθερο συνεργάτη των νέων κατοχικών δυνάμεων της Ευρώπης. Και σαν να μην έφτανε αυτό όταν πια είδε ότι δεν μπορεί να σταθεί ούτε μέρα, παρέδωσε την εξουσία σε μια ομάδα τεχνοκρατών. Επικεφαλής της ομάδας ο Λ. Παπαδήμος (σύμβουλος έως τότε του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και παλιότερα διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και στενός συνεργάτης του Κ. Σημίτη)  που όμως διατήρησε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με συμπαράταξη της ΝΔ και μέχρι πρότινος και  του ΛΑΟΣ.
Ο ΛΑΟΣ απήλθε θέλοντας να αναρρώσει από τον μικρομεγαλισμό της ανάμειξής του στην εξουσία αλλά και να συγκρατήσει τη ραγδαία πτώση των ποσοστών του. Έτσι έμειναν οι δύο βασικοί συνένοχοι της σημερινής κατάστασης. Οι ίδιοι που  πρόκειται στις επερχόμενες εκλογές να διεκδικήσουν ως σωτήρες της χώρας υψηλά ποσοστά για να κυβερνήσουν. Αυτό ακριβώς πρέπει να τους αρνηθεί ο κόσμος, ως ελάχιστη απάντηση στα όσα έκαναν αλλά και για την απονομή στοιχειώδους δικαιοσύνης για τις ευθύνες τους.
Αν και οι δυο μαζί ξεπεράσουν το 50% και σχηματίσουν κυβέρνηση (γιατί ας μην αμφιβάλλει κανείς ότι θα συνεργαστούν πάλι μετεκλογικά), θα πρόκειται για επιβεβαίωση των έως τώρα επιλογών τους και για πλήρη υποθήκευση των συμφερόντων της χώρας. 
Αυτή τη φορά πρέπει να ψηφίσουμε ό,τι μας προσβάλλει λιγότερο. Τώρα πια το παιχνίδι διεξάγεται στο γήπεδο της αξιοπρέπειας.

Από άρθρο στο ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: