Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Έσκασε το «καπάκι» των σκανδάλων της ΕΛΣΤΑΤ και του swap της Goldman Sachs!






Έσκασε το «καπάκι» των σκανδάλων της ΕΛΣΤΑΤ 
και του swap της Goldman Sachs!

 
Μείζον θέμα πυροδοτείται μετά τη… βόμβα Κουρουμπλή για Γεωργίου, Βενιζέλο. Με το ΠΑΣΟΚ βαθύτατα εκτεθειμένο και το πολιτικό σκηνικό να επιβαρύνεται περισσότερο μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για το περιβόητο swap της Goldman Sachs.

Στον ιστό, που έχει εξυφανθεί τα τελευταία χρόνια, από την περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη μέχρι την διακυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έχει μπλεχτεί, όπως όλα συντείνουν η δύσμοιρη χώρα που οδηγήθηκε πισθάγκωνα (πλην με ιδιαίτερη μεθοδικότητα) σε Τρόικα, Γερμανούς και λοιπούς δανειστές. 

Πρωτίστως πολιτικό το θέμα, καθώς σε όλη αυτή την περίοδο πρωταγωνιστικό ρόλο στην τραγωδία διαδραματίζουν πρωθυπουργοί και κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Η τελευταία περίοδος συγκυβέρνησης έρχεται να δώσει την χαριστική βολή ελέω Βενιζέλου, αλλά και με τον νυν πρωθυπουργό να έχει διαμορφώσει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση του περιβόητου swap από τη θέση- τότε- του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.   

Μετά την χθεσινή αποκάλυψη του ανεξάρτητου βουλευτή Π. Κουρουμπλή στην συνεδρίαση της επιτροπής για την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και τις ευθύνες του προέδρου της, ενισχύεται η εκτίμηση όσων εδώ και καιρό, πως η χώρα μεθοδικά οδηγήθηκε «σιδηροδέσμια» στην τωρινή τραγική κατάσταση.   

Προκειμένου να ξεπουληθούν τα «φιλέτα» έναντι πινακίου φακής, για να μακρομισθωθούν - με συμβάσεις 99 ετών όπως στις παλιές αποικίες της Αγγλίας και Πορτογαλίας σε Χονγκ-Κονγκ και Μακάο- να εκχωρηθεί ορυκτός πλούτος και συμβόλαια εξόρυξης φυσικού αερίου-πετρελαίου, για να δημιουργηθεί μία αγορά εξαθλιωμένων εργαζομένων και πένητων συνταξιούχων.   

Ο προερχόμενος από τα σπλάχνα του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας άφησε άφωνους τους συναδέλφους του, όταν αποκάλυψε πως ο εκλεκτός του Γ. Παπακωνσταντίνου στην προεδρία της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, όχι μόνο έδινε λόγο στην Τρόικα και λογαριασμό στους ανθύπατους των δανειστών, αλλά με επιστολή (e-mail) του, ζητούσε την παρέμβαση τους για να αλλάξουν οι νόμοι του κράτους! Και όταν αυτοί συμφώνησαν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δια του  Βενιζέλου έσπευσε να εφαρμόσει τις διαταγές του Πολ Τόμσεν.   

Τα «αίματα άναψαν», όταν ο Π. Κουρουμπλής αποκάλυψε την από 16/10/2010 επιστολή του Α. Γεωργίου προς τον υπάλληλο του ΔΝΤ Τόμσεν, με την οποία αναφερόταν σε όσα συνέβαιναν στην χώρα μας και παράλληλα ζητούσε να παρέμβει ώστε να αλλάξει ο νόμος για την Αρχή, ειδικά σε ότι αφορούσε ευθύνες των μελών του Δ.Σ, προφανώς του ιδίου ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν είναι τυχαίο, πως λίγες εβδομάδες αργότερα (τον Σεπτέμβριο του 2011) ο νέος υπουργός Οικονομίας με τροπολογία στην Βουλή αντικαθιστούσε τα έξη από τα επτά μέλη του Δ.Σ, αφήνοντας βεβαίως ανέγγιχτο τον πολυμήχανο πρόεδρο, Α. Γεωργίου.     

Το Moneypost εδώ και καιρό είχε επισημάνει αυτή την ενέργεια που θα εξασφάλιζε ασυλία στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, αναφέροντας πως αποτελούσε πρωτεύον αίτημα της ελληνικής πλευράς.     

Σχεδόν ταυτόχρονα έρχεται και το Bloomberg για να επιβεβαιώσει τις αναφορές (και του moneypost) για το αμαρτωλό swap. Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο επιβεβαιώνει τη μεθόδευση του «προϊόντος» που εκδόθηκε από τα 2,8 δις. για να φθάσει στα 16, προκειμένου η τότε κυβέρνηση Σημίτη να πετύχει τον «εθνικό στόχο» της ένταξης στο ΕΝΣ.   

Στο σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg αναδεικνύεται όλη η μεθόδευση, το πώς η περίφημη Goldman Sachs έβγαλε μέσα σε… δύο βράδια περί τα 400 εκατ. ευρώ σε βάρος της μελλοντικής πορείας της Ελλάδας. Σημειωτέον, πως για το περίφημο «προϊόν», που κατ’ εξαίρεση δεν θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων, η χώρα θα πληρώνει τόκους μέχρι το 2037…         

Joffrey Postman

http://www.newpost.gr/

http://e-parembasis.blogspot.com/2012/03/swap-goldman-sachs.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: