Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Οι τράπεζες ρίχνουν στη «μάχη των φόρων» τις πιστωτικές κάρτες






Τη δυνατότητα αποπληρωμής όλων των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, σε έξι, εννέα ή ακόμα και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, μέσω πιστωτικών καρτών, προσφέρουν οι τράπεζες. Το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένα δυνατότητα είναι πολύ μεγάλο και -σύμφωνα με στελέχη τραπεζών- ήδη έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων για έκδοση πιστωτικής κάρτας ή και διεύρυνση πιστωτικού ορίου. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε ρύθμιση ώστε να μπορεί να γίνει εξόφληση του φόρου σε επτά άτοκες δόσεις. Ωστόσο η ρύθμιση αφορά εισοδήματα έως 60.000 ευρώ και όσοι εμφανίζουν μεγαλύτερο οικογενειακό εισόδημα θα πρέπει να εξοφλήσουν τον επιπλέον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Μέσω τραπεζών και χρήσης πιστωτικών καρτών, όλοι -ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος- μπορούν να αποπληρώσουν σε άτοκες δόσεις τις υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω χρέωσης στην πιστωτική τους κάρτα να αποπληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, το ενιαίο τέλος ακινήτων (ΕΤΑΚ), τον ΦΠΑ, την περαίωση, έκτακτες εισφορές και το τέλος επιτηδεύματος, το ειδικό πρόστιμο διατήρησης ρυθμιζόμενων χώρων, το τέλος υπαγωγής ρύθμισης αυθαιρέτων καθώς και το ειδικό πρόστιμο ρύθμισης αυθαιρέτων.

Εθνική
Οπως ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες και ειδικότερα την ανάγκη ρευστότητας των νοικοκυριών έναντι των οικονομικών τους υποχρεώσεων, διευκολύνει τους πελάτες-κατόχους των πιστωτικών της καρτών στην ομαλή εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Ετσι η τράπεζα παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πληρώνουν τις οφειλές Δημοσίου με χρέωση της πιστωτικής τους κάρτας σε εννέα ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Οι κάτοχοι των καρτών μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν το σύνολο της οφειλής τους, επωφελούμενοι αφενός της έκπτωσης του Δημοσίου όπου προβλέπεται και επιμηκύνοντας παράλληλα τον χρόνο αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους σε εννέα μήνες. Επίσης έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής της δόσης ή των δόσεών τους παρατείνοντας έτσι τον χρόνο αποπληρωμής των δόσεων και ταυτόχρονα μειώνοντας το ύψος κάθε δόσης. Εάν, για παράδειγμα, το υπουργείο παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής της οφειλής σε τρεις δόσεις, ο πελάτης της τράπεζας μπορεί να χρεώσει σε εννέα δόσεις στην κάρτα του κάθε μία από τις τρεις δόσεις.

Η Eurobank και η Alpha Bank δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο σε έξι άτοκες δόσεις διατηρώντας παράλληλα το όφελος της έκπτωσης που προσφέρει το Δημόσιο στις εφάπαξ πληρωμές. Μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς που δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών της καρτών, επιλέγοντας εξόφληση έως και σε 12 δόσεις, και με όφελος την έκπτωση από το Δημόσιο, όπου αυτή προβλέπεται.

Η εξόφληση των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο μπορεί να γίνει είτε μέσω καταστήματος είτε μέσω του Ιnternet banking. Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι η άτοκη εξόφληση ισχύει μόνο στην περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι συνεπής και πληρώνει το σύνολο της οφειλής κάθε μήνα. Αν δεν πληρώσει μία ή περισσότερες δόσεις, τότε θα επιβαρυνθεί με το επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας, που προσεγγίζει το 20%.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_12/08/2012_492147

Δεν υπάρχουν σχόλια: