Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Για τους χορηγούς των πολίτικων λέξη...




Για τους χορηγούς των πολίτικων λέξη...



Ετέχθη, κατόπιν μακράς κυοφορίας, το νέο πόνημα του πολλά πρώην Θόδωρου Πάγκαλου, μια και δεν υπάρχει κυβερνητική θέση που να μην την πήρε. Απομένει ο δημαρχιακός θώκος, τον οποίο έχασε από τον κ. Τίποτα, που αποδείχθηκε ικανότερος του. Ίσως την επόμενη φορά να είναι πιο τυχερός από τη γυναίκα του. να κερδίσει τον Φιλίππου και να γίνει δήμαρχος  Θορικού (Σαρωνίδα. Καλύβια κ.λπ.) εκεί που είναι τα αμπέλια του...

Σε μορφή ebook (θα ψάχνονται εκεί, στο υπόλοιπο Αττικής, τι είναι αυτό...) κυκλοφορεί το «Μαζί τα φάγαμε», τίτλος πιασάρικος που είχε ρίξει στην αγορά εδώ και ενάμιση χρόνο στη συνέντευξη που είχε δώσει στον Νίκο Χασαπόπουλο στο «Βήμα».

Η πρώτη... βόμβα που έριξε στοχεύει στο να απαλλάξει τους  κυβερνώντες και γενικά τους  πολιτικούς από την κατηγορία ότι είναι διεφθαρμένοι. Μόλις το 6% από τα 350 δισ. ευρώ είναι αποτέλεσμα διαφθοράς, γράφει. Δηλαδή, τα 21 δισ. ευρώ. Βλέπεις, δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί και να γίνει πιστευτό ότι κανένας υπουργός  δεν έβαλε το δαχτυλάκι του στο μέλι. Γιατί ήδη κάνει διακοπές ο Άκης στο ανάκτορο του... Κορυδαλλού. Και στον προθάλαμο είναι ουρά οι αμαρτήσαντες για το παιδί τους...

Το υπόλοιπα 329 δισ. σπαταλήθηκαν, γράφει ο κ. Πάγκαλος. σε σκανδαλώδεις μισθούς και επιδόματα-μαϊμού, σε εικονικές θέσεις εργασίας στελεχών του Δημοσίου, σε δυσθεώρητα εφάπαξ και συντάξεις κ.λπ.. κ.λπ.

Καλά τώρα το ανακαλύψατε; Μετά τριάντα χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας, που τα περισσότερα τα περάσατε στις υψηλότερες κυβερνητικές θέσεις; Και δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζατε το τι γίνεται στα υπουργεία που διοικήσατε. Εκτός κι αν πείτε ότι απλώς προεδρεύατε και δεν πήρατε χαμπάρι το πάρτι μ' αυτά που σήμερα καταγγέλλετε.

Δεν υπάρχει πολίτης τούτης της χώρας  που να πιστέψει ότι ουδέν είδατε... Όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι κυβερνήσεις σας, ΟΛΟΙ οι υπουργοί, μηδενός εξαιρουμένου, διορίζατε. Και όλοι ήταν κατά προτεραιότητα σύντροφοι σας. Για τους σκανδαλώδεις μισθούς, τα επιδόματα-μαϊμού. τα δυσθεώρητα εφάπαξ και συντάξεις, τους διορισμούς σε θέσεις ανύπαρκτες, όπως π.χ. στις Βρυξέλλες, που δεν απομένει παρά να μας πείτε ότι κάποιος περνούσε απ' έξω από το Μαξίμου, ή το υπουργείο Εξωτερικών, στο Προεδρίας, Εσωτερικών, Οικονομικών, Ναυτιλίαε, Υγείας κ.λπ. έμπαινε μέσα, υπόγραφε διορισμούςκαι έφευγε... Μας δουλεύετε κ. Πάγκαλε;

Αν θέλετε να πείσετε εσείς και όλοι οι συνάδελφοι σας υπουργοί ότι λειτουργήσατε αξιοκρατικά και με διαφανείς διαδικασίες, δώστε στη δημοσιότητα τις αποφάσεις διορισμών. τους νόμους για αυξήσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ, να δούμε ποιων παλικαριών της πολιτικής, φέρνουν την υπογραφή. Είναι έλλειψη θάρρους και ελληνικής λεβεντιάς, ένας τόσο ογκώδης υπουργός, που κούναγε το δάκτυλο στον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, άσχετο αν αργότερα τα πήρε όλα πίσω και ζήτησε συγγνώμη, να επιχειρεί να φορτώσει τις ευθύνες των κυβερνήσεων στ/ς πλατές του ελληνικού λαού. Εκείνον από τον οποίο ΖΗΤΙΑΝΕΥΑΝ, εκλιπαρούσαν την ψήφο του, έταζαν λαγούς  με πετραχήλια, μέχρι και ποτάμια ότι θα φτιάξουν.

Και τώρα για την «Ελλάδα που φέρεται ως μια διεφθαρμένη χώρα» φταίει ο κοσμάκης και όχι οι υπουργοί που διόριζαν και έφτιαχναν τους νόμους και τα λαμόγια που κυκλοφορούσαν μόνιμα στους παραδεισένιους κήπους  της εξουσίας, όπου η διαφθορά ανθούσε, δυστυχώς, πάντοτε.

Φταίει πράγματι και ο κόσμος. Φταίει γιατί πίστεψε αυτά που του έλεγαν και υπόσχονταν οι πολιτικοί. Ποιος από όλους εσάς στο ΠΑΣΟΚ. κ. Πάγκαλε, στις προεκλογικές ομιλίες του δεν έλεγε ναι σε όλα; Πέστε μας έστω και ΕΝΑΝ που είπε. Ξεχάστε διορισμούς από το παράθυρο στο Δημόσιο, αυξήσεις σε μισθούς, σε συντάξεις, λιγότερα συντάξιμα χρόνια, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ.

Και αντί να βγείτε ντόμπρα και να πείτε δικός  μας όλος ο λογαριασμός, εμείς  φταίμε που έφθασε η Ελλάδα εδώ, ζητάμε γονυκλινείς συγγνώμη και να αποσυρθείτε στην αφάνεια, προκαλείτε. ..
Δεν υπέγραφε, κ. Πάγκαλε, ο λαουτζίκος τα δάνεια που παίρνατε, τις συμβάσεις της Ζήμενς, τις  απευθείας αναθέσεις των έργων των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν παρέλαβε τα υποβρύχια που έγερναν.
Όλοι εσείς υπογράφατε... Και αποφασίζατε εκεί στο ΚΥΣΕΑ.

Και φθάσατε σήμερα να ζητάτε και τα ρέστα...

Ελπίζουμε, τουλάχιστον, το επόμενο βιβλίο που θα γράφετε να αφορά τους χορηγούς των πολιτικών. Δεξιάς,  Κέντρου και Αριστεράς... Αυτό θα έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον και εξασφαλισμένη τεράστια κυκλοφορία... Μόνο που δεν πρόκειται ποτέ να το κάνατε. .. Το γιατί το ξέρετε εσείς...

Από «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» 19.8.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: