Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Mύδροι Α.Τσίπρα κατά κυβέρνησης και Γ.Στουρνάρα για τον σκανδαλώδη συμβιβασμό με Siemens




 Image«Κουκούλωμα του μεγαλύτερου και πλέον συμβολικού, από άποψη διακομματικής διαπλοκής, σκανδάλου της μεταπολίτευσης» χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Το σκάνδαλο Siemens φανερώνει πως μαζί τα φάγατε -τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που εναλλάσσεται στην εξουσία από τη μεταπολίτευση και μετά», είπε. Κατά τον ίδιο, ο συμβιβασμός αποδεικνύει την παροιμία του λαού ότι «χέρι που σε ταΐζει, δεν το δαγκώνεις». Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσης επίσημη τοποθέτηση από πλευράς του κ. Σαμαρά, αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν νομικό του σύμβουλο να αμείβεται από την εταιρεία Siemens και κατά την περίοδο Χριστοφοράκου.

«Εγνώριζε ο πρωθυπουργός ότι ο νομικός του σύμβουλος αμείβονταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και ποιος ο ρόλος του νομικού του συμβούλου στον συμβιβασμό; Και τώρα που γνωρίζει ο κ. Σαμαράς, θα τον καλύψει;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.



Για «γκεμπελικές μεθόδους» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Οικονομικών, αντιλέγοντας πως ο νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, δεν πληρώθηκε από τα μαύρα ταμεία της Siemens, αλλά «κανονικά» και «για την παροχή νομικών συμβουλών για μία υπόθεση που δεν είχε σχέση με την Ελλάδα».

«Το δημοσίευμα βασίζεται σε έγγραφο-ντοκουμέντο που βρίσκεται στην εκκρεμή ακόμα δικογραφία για την Siemens και αποτελεί επίσημη μετάφραση από την μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ» ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει την συμφωνία όταν αναλάβει την διακυβέρνηση, θα αναθέσει την εκτίμηση της ζημίας σε τρίτο αξιολογητή και θα διεκδικήσει δικαστικά την σχετική αποζημίωση.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αμφισβήτησε το βάσιμο των εκτιμήσεων της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens, σημειώνοντας πως ο υπολογισμός της ζημίας στα 2 δισ. ευρώ, είναι ασύμμετρος σε σχέση με τις συνολικές αποζημιώσεις που έχει πληρώσει η εταιρεία σε όλο τον κόσμο - και οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 1,7 δισεκατομμύρια.


Ο υπουργός Οικονομικών, υπενθύμισε επίσης πως το κείμενο του συμβιβασμού, το βρήκε έτοιμο στο γραφείο του από τους προκατόχους του και επικυρωμένο από την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου. «Η διευθέτηση κλείνει με τρόπο επωφελή για τους Έλληνες» εκτίμησε ο κ. Στουρνάρας.
Ο κ. Τσίπρας επετέθη κατά του Πρωθυπουργού για το «ουδείς αναμάρτητος» που είπε ενώπιον της Ανγκελα Μέρκελ, σχετικά «με το αντιμνημονιακό θέατρο που έπαιζε επί 3,5 χρόνια».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε καταστροφικό για την ελληνική οικονομία («σκοινί για να κρεμαστούμε») το αίτημα της επιμήκυνσης και προέβλεψε «ιδιωτικοποίηση των πάντων» και «πώληση νησιών».

«Δεν υπάρχει σήμερα καμία αμφιβολία, πως τη χώρα πτώχευσε μια διακομματική συμμορία διαπλεκομένων, που αφού ξεκοκάλισε το δημόσιο πλούτο, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, γιατί δεν έχει το σθένος να διεκδικήσει εξ ονόματος του ελληνικού λαού» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο ότι ο κ. Σαμαράς απέφυγε, όπως είπε, να αναφερθεί σε επαναδιαπραγμάτευση κατά τη συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ.

«Ανάπτυξη με Μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Σε μία χώρα με λεηλατημένο τον φυσικό της πλούτο και τα εργασιακά της δικαιώματα δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι εθνική επιταγή να ανατραπεί αυτή η πορεία και θα ανατραπεί πολύ γρηγορότερα απ' ό,τι περιμένουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: