Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Το “πακέτο” κλείνει, η μάχη της ψηφοφορίας αρχίζει



Της Μαρίνας Μάνη

Το “σοκ και δέος” που προκάλεσε η διαρροή των μέτρων οδήγησε στελέχη του Μαξίμου να διευκρινίσουν, πάλι μέσω διαρροών, πως «ό,τι κυκλοφορεί δεν ανταποκρίνεται κατ΄ ανάγκη στην πραγματικότητα», καθώς στο λεγόμενο «βασικό σενάριο» του πακέτου δεν έχει μπει ακόμη «τελεία».

Παρά ταύτα, οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν παραλάβει το σχετικό κείμενο, ενόψει της νέας σύσκεψης κορυφής που θα γίνει «μέχρι την Τρίτη» και, κατά τους συνεργάτες τους, το περιεχόμενο δεν αφήνει περιθώρια για χαμόγελα.

Η πρωθυπουργική διαβεβαίωση ότι «οι αναπόφευκτες δύσκολες αποφάσεις είναι οι τελευταίες» δεν φαίνεται ότι έπεισε ένα τμήμα βουλευτών και των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν είχαν εκδηλωθεί μέχρι τώρα «αντάρτικες» τάσεις, σημειώθηκαν οι πρώτες διαφοροποιήσεις από δύο βουλευτές που προέρχονται... από το χώρο της ελληνικής αστυνομίας και είχαν συνδικαλιστικούς ρόλους πριν  μπουν στη Βουλή.

Πρόκειται για τους Δ. Κυριαζίδη (Δράμα) και  Ηλία Βλαχογιάννη (Τρίκαλα) οι οποίοι αντιδρούν στις μισθολογικές μειώσεις των ένστολων και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο καταψήφισης του συγκεκριμένου μέτρου.

Ο πρώτος μάλιστα, σε δήλωσή του, αναφέρεται στην «τριαντάχρονη αγωνιστική μου διαδρομή που μου έμαθε να λέω τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη» και επικαλείται τις σκληρές μάχες που έδωσε ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η έναρξη της προσπάθειας να αποφευχθούν «γαλάζιες» διαρροές έγινε χθες από τον Αντώνη Σαμαρά, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, με αφορμή την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος.

Πέραν της δέσμευσης ότι το εν λόγω πακέτο θα είναι «το τελευταίο», ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δείξει «φως στο τούνελ» λέγοντας πως εάν όλα πάνε καλά «η χώρα θα είναι τελείως διαφορετική σε δύο χρόνια από σήμερα», ενώ μίλησε για προσωρινότητα κάποιων μέτρων.

Το ακροατήριο ωστόσο παρέμεινε μουδιασμένο αποδεικνύοντας ότι «η μάχη της Βουλής» θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: