Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Κραυγή απόγνωσης : «Δεν αντέχουμε άλλο…»






Κραυγή απόγνωσης απ' άκρου εις άκρον στην Ελλάδα
«Δεν αντέχουμε άλλο…»

Άλλα μας λέγατε προεκλογικά, λέει ο κόσμος στους βουλευτές της ΝΔ


ΣΤΑΔΙΑΚΗ επιδείνωση παρουσιάζει το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, ως αποτέλεσμα της πολιτικής σκληρής λιτότητας που εφαρμόζεται -κατ' απαίτηση των δανειστών- επί δύο και πλέον χρόνια.

Η κατάσταση αναμένεται να καταστεί ακόμη πιο δυσχερής μετά και την εξαγγελία των μέτρων ύψους 11,5 δισ. για τη διετία 2013-14, κάτι που ουσιαστικά θα σημάνει παράταση της περιοριστικής πολιτικής για μία ακόμη διετία.

Βουλευτές όλων των κομμάτων, που βρέθηκαν στην περιφέρεια για διακοπές ή άλλους λόγους, ήρθαν αντιμέτωποι με τις έντονες διαμαρτυρίες πολιτών ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής τάξης. Μόνιμη επωδός όλων, οι φράσεις «δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε τελειώσει»!

Αντικείμενο των διαμαρτυριών, οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις, που φέτος ειδικά ήταν επαχθέστερες από κάθε προηγούμενη χρονιά, καθώς στον υψηλό φόρο εισοδήματος θα προστεθούν οσονούπω το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα τέλη προηγούμενων ετών κ.ά. Οι βουλευτές έγιναν αποδέκτες των παραπόνων για τις συνεχιζόμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την ίδια στιγμή που οι τιμές βασικών αγαθών αυξάνονται με αμείωτο ρυθμό. «Η κοινωνία βρίσκεται πολύ κοντά στην έκρηξη», έλεγαν χαρακτηριστικά βουλευτές, χωρίς να κρύβουν τις ανησυχίες τους για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν τα μέτρα για τη διετία 2013-14.

Ειδικώς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν να αντιμετωπίσουν τις διαμαρτυρίες ψηφοφόρων του κόμματος, που τους κατηγορούσαν για αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων. «Πριν από τις εκλογές λέγατε ότι θα βρεθούν ισοδύναμα μέτρα και δεν θα κοπούν μισθοί και συντάξεις και τώρα ετοιμάζεστε για νέες περικοπές», ανέφεραν. Παράλληλα, τους προέτρεψαν να μην ψηφίσουν τα μέτρα όταν αυτά κατατεθούν στη Βουλή. Τα βέλη των πολιτών στρέφονταν και κατά του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, λέγοντας ότι πρέπει να τηρήσει κάποια, έστω, από όσα πριν από τις εκλογές υποσχέθηκε, διαφορετικά θα χάσει την υποστήριξη του κόσμου. Ωστόσο, κατέστησαν σαφές ότι εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=79179&colid=37&catid=34&dt=2012-08-19%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: