Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012







Ματαιοπονούν οι ελπίζοντες στη βοήθεια των «εταίρων» μας
 
 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Η Ευρώπη έχει απογυμνωθεί σχεδόν από όλες τις ιδιότητές της, εκτός της καθαρά γεωγραφικής. Η διαπίστωση αυτή δεν αποτελεί υπερβολή. Είναι ζώσα πραγματικότητα, που τη βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Η Ευρώπη των λαών έδωσε τη θέση της στην Ευρώπη των αριθμών! Και αυτό, με πρωτοβουλία των μικρόνοων και ταυτόχρονα πωρωμένων πολιτικών ηγεσιών της. Ηγεσιών που απεμπόλησαν ανεπιστρεπτί κοινές αξίες, υποβαθμίζοντας μέχρις εξαφανίσεως και τα πολιτιστικά αγαθά, τα οποία προσφέρονται πλέον σποραδικά και ΚΥΡΙΩΣ χάρη σε εμπνευσμένες και ανιδιοτελείς προσωπικότητες, ατομικά και συλλογικά. Όσο για τις ιδέες, ακόμα και οι πιο υψιπέτιδες, πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων αν δεν ενσωματώνονται στο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ οικονομικοπολιτικό σύστημα, που υφίσταται πλήρως εδραιωμένο και ακλόνητο.

Ας μην παραγνωρίζουμε και το γεγονός –αποτελεί, άλλωστε, κοινό τόπο για κάθε σκεπτόμενο πολίτη– ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε… Γερμανική Ένωση! Το τοιούτον συνέβη μεθοδικά και συστηματικά υπογείως – και ας δόθηκε η εντύπωση στους πλείστους ότι επεσυνέβη ανεπαισθήτως… (Τους πλείστους αυτούς τους δικαιώνει ο Καβάφης με το «ανεπαισθήτως» στο ποίημά του «Τείχη».)

Το αδυσώπητο «4ο οικονομικό Ράιχ» δεν ορρωδεί προ ουδενός και η αδιάλλακτη Μέρκελ αγνοεί επιδεικτικά τις συντριπτικές επισημάνσεις (περί Χίτλερ και ναζιστικού παρελθόντος) του ΣΟΦΟΥ πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Σμιτ. Και σαν να μην έφθανε ο Χέλμουτ Σμιτ, επενέβη και ο 68χρονος τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος κάνει οικογενειακώς τις διακοπές του στην Κω. Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ είπε, μεταξύ άλλων: «Επέλεξα συνειδητά την Ελλάδα ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό». Ο κ. Σρέντερ κάλεσε επίσης τους συμπατριώτες του πολιτικούς, χωρίς να κατονομάζει τη Μέρκελ, «να σταματήσουν να κακολογούν την Ελλάδα, ελπίζοντας σε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη στο εσωτερικό της Γερμανίας». Σε άλλη αποστροφή της συνέντευξής του χαρακτήρισε τους Έλληνες «εργατικούς» –σε αντίθεση με το λεφούσι άλλων, πρώην και νυν, αξιωματούχων αλλά και δημοσιογράφων που τους συκοφαντούν ως… «τεμπέληδες»!– και προέτρεψε τους πλούσιους πολίτες της χώρας μας να τηρούν απαρέγκλιτα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Μίλησε ακόμα για τη λιτή ζωή των Σπαρτιατών της αρχαιότητας, μη γνωρίζοντας ίσως ότι το ποσοστό της φτώχειας και της ανεργίας στη σημερινή Ελλάδα ανεβαίνει με αλματώδεις ρυθμούς.

Τον ευχαριστούμε θερμά για τα φιλελληνικά του αισθήματα και για τη δήλωσή του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει «να λειτουργεί ως αγορά, αγνοώντας τον πολιτισμό». Ως προς την πεποίθησή του, όμως, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, φρονώ πως είναι λανθασμένη και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Οι ύαινες των τοκογλύφων είναι αχόρταγες και οι θεσμικοί τοποτηρητές τους, ομού με πλειάδα γερμανικών κυρίως ΜΜΕ, πυκνώνουν τις εξακοντιζόμενες απειλές τους, σε συνδυασμό με ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΕΞΙΣΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Τούτων δοθέντων –και με την τρικομματική και αλληλοσπαρασσόμενη κυβέρνησή μας να τυρβάζει περί άλλα– αναρωτιούνται πολλοί, που ο αριθμός τους βαίνει αυξανόμενος, προς τι η θεοποίηση του ευρώ. Προς τι η άνευ όρων αναγόρευσή του σε ταμπού. Οι σκεπτόμενοι αυτοί πολίτες έχουν αντιληφθεί προ πολλού –και ανεξαρτήτως της κομματικής τοποθετήσεως του καθενός τους– ότι το ιαματικό δήθεν φάρμακο για τη… σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων (ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να διατείνεται ότι η… δοσολογία του ήταν λανθασμένη!) υπήρξε εξ υπαρχής θανατηφόρο. Και μάλιστα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ. Συνάδελφος έγραψε κατά λέξη την περασμένη Κυριακή στη στήλη του: «Στόχος των δανειστών και της “τρόικας” δεν είναι η ανάπτυξη και η εξυγίανση της οικονομίας, αλλά η συρρίκνωση και η εξαφάνισή της». Ανάλογες είναι και οι απόψεις του εμβριθούς ιστορικού Γεωργίου Λεονταρίτη, ο οποίος δεν ανέχεται να μας κυβερνάει, διατάσσοντάς μας, το «4ο Ράιχ» διά του κ. Ράιχενμπαχ και άλλων εκτελεστικών του οργάνων. Η διαμορφωμένη πλέον αυτή πραγματικότητα μας έχει καταστήσει προτεκτοράτο. Όλοι το βλέπουν αυτό εξαγριωμένοι, αλλά κανένας, πλην της υφισταμένης κυβερνήσεως, δεν μπορεί νόμιμα να αντιδράσει. Ο πρωθυπουργός βαυκαλίζεται ότι η Μέρκελ θα δεχθεί παράταση δύο ετών για να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας, αφού εκπληρώσουμε προηγουμένως ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ! Και δεν αναλογίζεται ότι και να του παραχωρηθεί αυτή η διετία, η χώρα μας θα υποστεί αύξηση του χρέους της κατά 20 επιπλέον δισ.!

Μας έχουν πιπιλίσει το μυαλό ότι οι «εταίροι» μας δεν διαθέτουν νομικές δυνατότητες για να μας εκδιώξουν από το ευρώ. Και αυτό ικανοποιεί μόνο τους αφελείς και τους λεφτάδες. Το αντίθετο είναι το ζητούμενο για τους εξαθλιωνόμενους και καταδυναστευόμενους Έλληνες. Η δυναμική απεμπόληση του ευρώ. Κάτι που –άλλο τρόπο δεν βλέπω– μόνο με εξέγερση διαρκείας μπορεί να επιτευχθεί και ταυτόχρονη στάση (όχι ΠΑΥΣΗ) πληρωμών. Γεγονός που ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ… ΠΟΛΥΕΥΣΠΛΑΧΝΟΥΣ «ΕΤΑΙΡΟΥΣ» μας.

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=79163&colid=67&dt=2012-08-19%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: