Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ


Οι κινήσεις των πλοίων των τριών ρωσικών Στόλων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο

Δεν επιστρέφουν στην Βόρεια Θάλασσα τα πλοία των Στόλων της Βαλτικής και του Βόρειου Στόλου, παρά το τέλος της μεγαλύτερης αεροναυτικής άσκησης από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η οποία εκτεινόταν από τη Μαύρη Θάλασσα και έφτανε μέχρι τις ακτές της Συρίας και στην οποία συμμετείχαν συνολικά 11 πλοία και άγνωστος αριθμός υποβρυχίων και αεροσκαφών.

Mιας άσκησης της οποίας τα σενάρια ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος τους αποβατικά...

Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς ρωσικές πηγές, τα περισσότερα πλοία των ρωσικών στόλων, θα πλεύσουν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας για ολιγοήμερε ξεκούραση των πληρωμάτων και θα μείνουν στις ακτές της Συρίας μόνο η φρεγάτα YAROSLAV MUDDRY και τα πλοία ηλεκτρονικού πολέμου KILDIN και AMUR-I.

Μάλιστα το τελευταίο μέχρι χθες βρισκόταν στην ρωσική ναυτική βάση της Ταρτούς, αντίθετα με τα άλλα δύο πλοία που έπλεαν νότια της Κύπρου.

Σε ότι αφορά τον υπόλοιπο ρωσικό στόλο η κατάσταση έχει ως εξής: Εκτός από τα δύο πλοία που αναχώρησαν για τον Κόλπο του Άντεν το καταδρομικό MOSKVA, και τα αρματαγωγά KALININGRAD, SARATOV, AZOV και SHABALIN , πλέουν ακόμα στην περιοχή της Α.Μεσογείου μαζί με το αντιτορπιλικό SMETLIVY. Αλλά τα συγκεκριμένα αποχωρούν από την περιοχή προς την Μαύρη Θάλασσα για αεφοδιασμό και ξεκούραση.

Συγκεκριμένα
Α/Τ SMETLIVY (Δήλωσε είσοδο στα Στενά από Αιγαίο σε Μ. Θάλασσα 4 Φεβ 13)
Α/Γ AZOV (Δήλωσε είσοδο στα Στενά από Αιγαίο σε Μ. Θάλασσα 3-4 Φεβ 13)
Α/Γ SARATOV (Δήλωσε είσοδο στα Στενά από Αιγαίο σε Μ. Θάλασσα 3-4 Φεβ 13)
Κ/Δ MOSKVA (Δήλωσε είσοδο στα Στενά από Αιγαίο σε Μ. Θάλασσα 5 Φεβ 13)
Α/Γ KALININGRAD (Δήλωσε είσοδο στα Στενά από Αιγαίο σε Μ. Θάλασσα 6-7 Φεβ 13)
Α/Γ SHABALIN (Δήλωσε είσοδο στα Στενά από Αιγαίο σε Μ. Θάλασσα 6-7 Φεβ 13)

Σίγουρα θα είναι εντυπωσιακό το θέαμα όλων αυτών των σκαφών στο Αιγαίο, τις επόμενες ημέρες...

Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση κάθε άλλο παρά έχει αποκλιμακωθεί, σε διαφορετική περίπτωση θα αναχωρούσαν για τον Βόρειο Ωκεανό τα πλοία που δεν ανήκουν στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Εντύπωση η τεράστια δύναμη πυρός σε πεζοναύτες των τεσσάρων αρματατωγών που ισοδυναμεί με ένα Σύνταγμα Πεζοναυτών!

Το να έχεις μια τέτοια χερσαία δύναμη και να την περιφέρεις μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Συρίας, στέλνει ιδιαίτερα ηχηρά μηνύματα αποφασιστικότητας...
defencenet

ΣΟΚ: «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για ένα μεγάλο πόλεμο»

”Η Ρωσία είναι έτοιμη για ένα μεγάλο πόλεμο». Η λακωνική πλην όμως βαρυσήμαντη αυτή δήλωση ανήκει στον στρατηγό Valery Gerasimov επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου, ο οποίος μιλώντας σε κλειστή συγκέντρωση ανώτατων Ρώσων αξιωματικών για την κατάσταση της εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προχώρησε στην αποκάλυψη ότι ο ρωσικός Στρατός αναμένει μια γενικευμένη σύρραξη.

«Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ενός μεγάλου πολέμου και κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο» δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο στρατηγός Gerasimov το Σάββατο κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της στρατιωτικής εκπαίδευσης αλλά και συμβολαίων που παραχωρεί ο ρωσικός Στρατός σε εταιρείες και ιδιώτες για θέματα επιμελητείας.

http://greeknation.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1323.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: