Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Κινδύνεψε έγκυος στα Χανιά, εξαιτίας της δραστικής!

«Ως συνέπεια του μνημονιακού νόμου, άλλα φάρμακα γράφει ο γιατρός
 κι άλλα λαμβάνει ο ασθενής»!

Κινδύνεψε έγκυος στα Χανιά, εξαιτίας της δραστικής!

Σοβαρό κίνδυνο αντιμετώπισε έγκυος στα Χανιά, εξαιτίας του μνημονιακού νόμου που υιοθέτησε η τρικομματική κυβέρνηση και επιβάλλει τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, χωρίς επωνυμία φαρμάκου, με συνέπεια άλλα φάρμακα να χορηγεί ο γιατρός και άλλα να καταλήγουν στον οργανισμό του ασθενούς!

Αναλυτικά, σύμφωνα με καταγγελία-κόλαφο του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, η συγκεκριμένη έγκυος ασθένησε με πνευμονία. Ο γιατρός της χορήγησε συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο όμως άλλαξε εξαιτίας του επικίνδυνου νόμου που υποχρεώνει τον φαρμακοποιό να δίνει το πιο φθηνό σκεύασμα με την ίδια δραστική, με αποτέλεσμα να χορηγούνται –νομοτελειακά- τα αμφιβόλου ποιότητας πάμφθηνα ανώνυμα γενόσημα, που παρασκευάζονται σε Μπαγκλαντές, Ινδία, Κίνα και Ισραήλ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος, η περίοδος ανάρρωσης της εγκύου που είχε ασθενήσει με πνευμονία παρατάθηκε επικίνδυνα, ακριβώς εξ' αιτίας τέτοιων αλλαγών στη φαρμακευτική αγωγή, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει σοβαρά η ευαίσθητη υγεία της!
Όπως επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος «κατά το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολλές περιπτώσεις αλλαγής φαρμακευτικών σκευασμάτων από τα φαρμακεία των Χανίων. Μερικές μάλιστα από αυτές τις περιπτώσεις οδήγησαν σε θεραπευτική αστοχία με επικίνδυνα αποτελέσματα για τους ασθενείς. Η σοβαρή αυτή κατάσταση διαμορφώθηκε μετά την αλλαγή του νομικού καθεστώτος που ισχύει για τη συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα ο γιατρός να απολέσει την ευθύνη της θεραπευτικής του πράξης, αφού υποχρεώνεται από τον νόμο να συνταγογραφεί με βάση τη δραστική ουσία και όχι συγκεκριμένο σκεύασμα. Αποτέλεσμα αυτού του «μνημονιακού» νόμου είναι άλλα φάρμακα να γράφονται από το γιατρό και άλλα να λαμβάνει ο ασθενής! Τέτοιες καταστάσεις εμφανίσθηκαν και σε άλλες χώρες που εφαρμόσθηκαν παρόμοιες πρακτικές. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η Ιταλία, όπου με απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας καταργήθηκε προ ημερών ο αντίστοιχος νόμος που υποχρέωνε τους γιατρούς να συνταγογραφούν με βάση τη δραστική ουσία. Στην Ελλάδα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ήδη προσφύγει στον Άρειο Πάγο για να καταργηθεί αυτό το επικίνδυνο νομοθέτημα».

«Επειδή το πρόβλημα που ανακύπτει είναι πολύ σοβαρό έχουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι ο γιατρός τους είναι υπεύθυνος για την πορεία της θεραπείας τους όταν και μόνον λαμβάνονται τα σκευάσματα εκείνα τα οποία ο ίδιος κρίνει ότι προκαλούν το μεγαλύτερο όφελος σε αυτούς», προσθέτει ο Ιατρικός Σύλλογος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κρήτης flashnews.gr. «Επομένως είναι σημαντικό οι πολίτες να επιζητούν τη χορήγηση αυτών ακριβώς των σκευασμάτων που αναγράφονται στη συνταγή που προσκομίζουν στο φαρμακείο διότι σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες για την υγεία τους είναι πιθανόν να αποβούν αρνητικές».

Το ερώτημα είναι τι θα χρειαστεί για να καταλάβουν οι κυβερνώντες αυτό που από την πρώτη στιγμή λένε όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Υγεία: ότι η συνταγογράφηση δραστικής είναι εγκληματική και εξυπηρετεί μόνο την επιδίωξη της τρόικας και της Μέρκελ να θησαυρίσουν οι γερμανο-ισραηλινές πολυεθνικές των πάμφθηνων ανώνυμων γενοσήμων σε βάρος της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού. Δηλαδή, θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα πρώτα, κύριοι της συγκυβέρνησης;

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/275892/kindynepse-egkyos-sta-hania--exaitias-tis-drastikis#ixzz2JegoZMWu

Δεν υπάρχουν σχόλια: