Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ



Η Γερμανική Κυβέρνηση, αποφάσισε πρόσφατα τον επαναπατρισμό του ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥ από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, στην Φρανκφούρτη. Αυτό σημαίνει ότι κάτι τρέχει στην παγκόσμια οικονομία και οι Γερμανοί παίρνουν τα μέτρα τους. Εμείς τι κάνουμε με τον Ελληνικό χρυσό που βρίσκεται στο εξωτερικό και που μπορεί να κατασχεθεί αν οι περιστάσεις το επιτρέψουν από τους τοκογλύφους του εξωτερικού;;;

Σε σχετική επερώτηση τον Φεβρουάριο 2011 του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ  Κ.Αϊβαλιώτη ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Κουσελάς, έδωσε μία σαφή εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το κράτος τα αποθέματά χρυσού.



Ο μισός ελληνικός χρυσός βρίσκεται σε Λονδίνο, ΗΠΑ, Ελβετία


Ο κ.Κουσελάς σημείωσε ότι «η χώρα μας είναι τριακοστή στον κόσμο, με βάση την κατάταξη του World Gold Council για τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως. Το ήμισυ, λοιπόν, σχεδόν απ' αυτά τα αποθέματα χρυσού φυλάσσονται στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, από το οποίο δεν έχουν μετακινηθεί εδώ και δεκαετίες. Το υπόλοιπο φυλάσσεται σε τράπεζες του εξωτερικού ήδη από τις πρώτες δεκαετίες που ιδρύθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος. Την τακτική αυτή της κατανομής των αποθεμάτων χρυσού δεν την ακολουθεί μόνο η χώρα μας. Την ακολουθούν όλες οι κεντρικές τράπεζες. Και το κάνουν αυτό για λόγους που έχουν σχέση με τη διασπορά των κινδύνων».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι διαθέσιμα χρυσού σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών φυλάσσονται, με ετήσιο κόστος 90.000 ευρώ:
  • στην Τράπεζα της Αγγλίας «για ιστορικούς λόγους», γιατί εκεί πήγαν από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
  • στη Federal Reserve (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ)
  • μικρό μέρος από το τέλος της δεκαετίας του 1960 στην ελβετική τράπεζα UBS, επειδή η ελβετική κεντρική τράπεζα Swiss National Bank δεν προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης.
Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση πτώχευσης σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο οι ποσότητες αυτές ΜΠΟΡΟΥΝ να κατασχεθούν για αποπληρωμή των πιστωτών.Για διαβάστε όμως παρακάτω τι συμβαίνει με τον χρυσό της Γερμανίας.

 Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ.


Η Γερμανική Κυβέρνηση, αποφάσισε πρόσφατα τον επαναπατρισμό του ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥ από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, στην Φρανκφούρτη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προγραμματισμένη μεταφορά χρυσού στην Ιστορία -674 τόνοι-, εκ των οποίων οι 300 θα έλθουν από την Αμερική και οι 374 από τη Γαλλία.

Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, υποστηρίζει ότι η κολοσσιαία αυτή μεταφορά, γίνεται λόγω του τέλους του Ψυχρού πολέμου (!)

Η Κίνηση αυτή, ξεσήκωσε φοβερά ερωτήματα.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός «μιλάει» από μόνο του για τη βαθύτατη έλλειψη εμπιστοσύνης που επικρατεί στο Βερολίνο, για το μέλλον του Ευρώ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Είναι επίσης γεγονός, ότι πλέον κάθε Ευρωπαϊκό Κράτος και ειδικά η Γερμανική Κυβέρνηση, μεθοδεύει τις καταστάσεις ερήμην και σε βάρος των άλλων, σε περιβάλλον έλλειψης της απαιτούμενης θεσμικής Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Μόνη λύση, είναι η Ευρωπαϊκή Σεισάχθεια.

Να καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκός Νόμος, μέσω της συλλογής εκ υπογραφών, η αρχή της «Κατάστασης ανάγκης».

Όταν τα κράτη, υποδουλώνονται και οι λαοί εξαθλιώνονται, οι επιδιώξεις των αδηφάγων Διεθνών τοκογλύφων, παραμερίζονται.

Τούτη, είναι η «Ευρώπη της Αλληλεγγύης».

Στήριξε το. Υπόγραψε το. Η υπογραφή σου έχει ΔΥΝΑΜΗ.


www.1millionsignatures.eu www.seisachtheia.gr

Πηγή: Διαδίκτυο / Εφημ. "ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: