Τον Αύγουστο του 2012
η Μαργαρίτα Ισιδώρου έγραφε :
Βόμβα της Σερβίας στο τραπεζικό σύστημα Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!
Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα
του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της
Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!
Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016! Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που ψήφισε η Σερβική Βουλή!
Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.
Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!
Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!
Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!
Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!
Μαργαρίτα Ισιδώρου
Πραγματικά στις 6 Αυγούστου 2012 παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης Dejan Soskic και αντικαταστάθηκε από τον Jorgovanka Tabaković. Είναι προφανές ότι ο νόμος ισχύει όμως από την άλλη η στενή συνεργασία Σερβίας - ΔΝΤ συνεχίζεται. Έτσι τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ να επισκέπτεται την Σερβία από 3-17 Δεκεμβρίου για να μελετήσει και να προτείνει μεταβολές στα δημοσιοοικονομικά της Σερβίας.
Σας παραθέτω παρακάτω την σχετική είδηση από voiceofserbia.org:
ΙMF mission in Serbia from 3 to 17 December
The technical mission of the IMF will come to Serbia on December 3 and stay for two weeks, stated permanent representative of the IMF Kim Daehaeng. He has added that it is a mission for technical assistance, headed by the IMF Department of Fiscal Affairs. The mission will analyze the management of the public finances in Serbia and offer certain recommendations in that field, including the planning and control of the budget realization, Daehaeng specified.
http://voiceofserbia.org/content/imf-mission-serbia-3-17-december
Βεβαίως σύμφωνα με το newsit.gr έχουμε τις ακόλουθες εξελίξεις:
Τεχνικό κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) καταφθάνει σήμερα στη Σερβία, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.
Ο Σέρβος υπουργός Οικονομικών, Λαζάρ Κρστιτς, δήλωσε ότι η αποστολή του ΔΝΤ θα συνδράμει τις σερβικές αρχές για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό και συλλογή των εσόδων, καθώς και την πρόβλεψη και επίτευξη του στόχου των δημόσιων δαπανών."Μια νέα συμφωνία με το ΔΝΤ εξακολουθεί να μην βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών, όμως θα ήταν προς το συμφέρον της Σερβίας μία προληπτικού χαρακτήρα συμφωνία με τον Οργανισμό, αντί κάποιας που θα συνεπάγεται όποιου είδους δανεισμό" διευκρίνισε ο υπουργός.
Ο εκπρόσωπος της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στη Σερβία, Ντάενγκ Κιμ δήλωσε ότι η αποστολή του ΔΝΤ, που θα προσφέρει τεχνική βοήθεια, προέρχεται από το Τμήμα Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Οργανισμού. "Η αποστολή θα εξετάσει το σύστημα διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών της Σερβίας και θα κάνει συστάσεις στον τομέα αυτό, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό και την επίβλεψη της εκτέλεσης του προϋπολογισμού" είπε.
Η προηγούμενη αποστολή του ΔΝΤ στη Σερβία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-7 Οκτωβρίου, κατόπιν αιτήματος των σερβικών αρχών, ενώ συζητήθηκαν οι οικονομικές τάσεις και ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το 2014 και την επόμενη μεσοπρόθεσμη περίοδο.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=255237&catid=7
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου