Πάνω από 1200 άτομα απ' όλη την Κρήτη βρίσκονται στην Αθήνα για να δώσουν ένα δυνατό “παρών” στο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Από νωρίς το πρωί έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά οι αγρότες που έφυγαν χθες από τα λιμάνια του νησιού (δείτε παρακάτω) ενώ αμέσως μετά πήγαν με τα λεωφορεία στο Σύνταγμα όπου στις 11 είχαν ραντεβού με τους υπόλοιπους αγρότες της Ελλάδος.

“Ο κόσμος από την Κρήτη είναι ικανοποιητικός ενώ θετικά είναι τα μηνύματα και από τη συμμετοχή των αγροτών της Πελοποννήσου. Όλα όμως θα τα δούμε στις 11 που θα φτάσουμε στο Σύνταγμα”, δήλωσε στο ΣΚΑΙ Κρήτης ο γενικός γραμματέας της ΟΑΣΝΗ, Γιώργος Ντισπυράκης.
Με όπλο το πάθος τους και κρατώντας τα πανό τους και τις... μαγκούρες ο αγροτικός κόσμος θα διαμαρτυρηθεί κατά του φόρου των αγροτεμαχίων καθώς στη Βουλή σήμερα πραγματοποιείται η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αγρότες όποιος Κρητικός βουλευτής ψηφίσει τον φόρο τότε οι αγρότες θα τους προκαλέσουν... πολιτικό θάνατο.

“Δυστυχώς οι βουλευτές είναι θρασύδειλοι και κρύβονται. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με κανέναν κι αυτό προφανώς γίνεται επειδή δεν πιστεύουν στο νόμο αυτό και θα τον ψηφίσουν μόνο για να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Αν αυτό συμβεί και με τους Κρητικούς βουλευτές, δηλαδή ψηφίσουν το νόμο, τότε είμαστε έτοιμοι να τους προκαλέσουμε πολιτικό θάνατο. Δεν θα μπορούν να πλησιάσουν σε κανένα χωριό, δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν καμία ομιλία και τελικά αυτό θα φανεί και στην κάλπη”, επεσήμανε ο κ. Ντισπυράκης υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ο φόβος από τους βουλευτές και την κυβέρνηση γενικότερα και γι' αυτό δεν έχουν ανακοινώσει την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου.

“Συνεχώς αλλάζουν τις ημερομηνίες και δημιουργούν καταστάσεις για να εμποδίσουν τους αγρότες να κάνουν το συλλαλητήριό τους. Εμείς όμως είμαστε εδώ και θα είμαστε πάντα “παρών”. Έχουμε αρκετά προβλήματα, δεν μπορούμε να πληρώσουμε αυτά που ήδη μας έχουν φορτώσει και τώρα πάνε να μας βάλουν και το φόρο στα αγροτεμάχια”, ανέφερε ο κ. Ντισπυράκης.