Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Τα 230 εκατ. ευρώ δάνεια του Μεγάρου Μουσικής φορτώνεται το Δημόσιο!



Σύμφωνα με πολύ καλές πηγές, μέσα στον Ιανουάριο, ή το αργότερο τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή τροπολογία ή νομοσχέδιο με το οποίο το Μέγαρο Μουσικής θα περάσει στο κράτος, που θα αναλάβει τα χρέη σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και σε διάφορες επιχειρήσεις, τα οποία ανέρχονται γύρω στα 230.000.000 ευρώ! Με τη ρύθμιση αυτή απαλλάσσονται από τις ευθύνες (αστικές, ενδεχομένως και ποινικές) τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού στον οποίο υπάγεται το Μέγαρο Μουσικής.

Από τη μια, η κυβέρνηση κόβει συντάξεις, μισθούς, επιδόματα, εφάπαξ, που οι εργαζόμενοι τα έχουν πληρώσει, βάζει εισιτήριο 25 ευρώ για να μπει ο ασθενής στο νοσοκομείο, αυξάνει τους φόρους και, από την άλλη, πετάει 230.000.000 ευρώ. Πούλησε τον Αστέρα, το φιλέτο της Μεσογείου, για 400 εκατ. ευρώ, και το 60% από αυτά το δίνει για να καλύψει τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής!

Ιδιωτικοποιεί τον Αστέρα, τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΠΑ, για να κρατικοποιήσει το Μέγαρο Μουσικής, έργο του Λαμπράκη, με χρήματα τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από το Δημόσιο.

Να σημειώσουμε ότι πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής είναι ο Γιάννης Μάνος, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών και της Γενικής Τράπεζας.

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=86031&colid=&catid=27&dt=2013-12-22%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: