Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : «Τρομοκράτες» οι κυβερνητικοί βουλευτές; Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


«Τρομοκράτες» οι κυβερνητικοί βουλευτές;
 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η παρούσα εθελόδουλη και σφόδρα μνημονιακή κυβέρνηση –κυβέρνηση που ασκεί την εξουσία με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Προεδρικά Διατάγματα κατά το πλείστον– τρέμει όλο και περισσότερο τον περαιτέρω εξαθλιωνόμενο ελληνικό λαό, αλλά εσχάτως και τους βουλευτές των δύο κομμάτων που τη στηρίζουν. Και αυτό διότι πληθαίνουν τα απειλητικά μηνύματα που λαμβάνουν οι κυβερνώντες από τις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες, πολλά μέλη των οποίων δυσανασχετούν με τα επερχόμενα δυσβάστακτα νέα μέτρα. Ιδίως οι επικείμενοι πλειστηριασμοί αποτελούν ανυπέρβλητη κόκκινη γραμμή.

Οι σκεπτόμενοι πολίτες –και η πλειονότητά τους δεν τρώει κουτόχορτο- όχι μόνο δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ της διαπλοκής, αλλά πιστεύουν τα αντίθετα από όσα τους αραδιάζουν. Είναι, επομένως, πλήρως ενήμεροι. Και γνωρίζουν άριστα τι θα πράξουν στις ευρωεκλογές του Μαΐου, είτε διεξαχθούν μόνες τους είτε μαζί με τις δημοτικές/νομαρχιακές και τις εθνικές εκλογές. Οι κάλπικες δημοσκοπήσεις δεν είναι πλέον τόσο κάλπικες. Ακόμα και ορισμένοι από τους συστημικούς δημοσκόπους φροντίζουν να τηρούν τα προσχήματα, μη διστάζοντας να εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενο ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ. Γεγονός φυσιολογικό αφού δεν έχει κυβερνήσει ποτέ μέχρι σήμερα. (Ο ενιαίος Συνασπισμός Φλωράκη-Κύρκου μετείχε τόσο στην κυβέρνηση Τζαννή Τζαννετάκη όσο και στην οικουμενική υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα. Αυτό όμως είναι άλλο ζήτημα διότι τότε δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ.)

Όσοι παρακολούθησαν την Τετάρτη τη συζήτηση στη Βουλή για το μέγα σκάνδαλο των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά κατέληξαν σε δύο αδιάσειστα συμπεράσματα. Πρώτον, ότι ο Τσίπρας κατακεραύνωσε τον Βενιζέλο. Και δεύτερον, ότι ο επιθετικά απολογούμενος Βενιζέλος –φλυάρησε πομπωδώς επί 72 λεπτά!- γελοιοποιήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι απουσίαζε συνειδητά από τη συζήτηση αυτή ο πρωθυπουργός για να μην εκτεθεί υποστηρίζοντας τον συνέταιρό του στην κυβέρνηση! Θυμίζω ότι πριν από ενάμιση χρόνο Μεϊμαράκης, Μιχελάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν αποδεχθεί ΔΗΜΟΣΙΩΣ το εν λόγω μέγα σκάνδαλο…

Παρά ταύτα –και παρά το γεγονός ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορούσε στο να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την πλήρη διαλεύκανση της όζουσας υπόθεσης– τάχθηκαν με… ήσυχη τη συνείδησή τους κατά της σύστασης της Εξεταστικής Επιτροπής 167 βουλευτές! Ανάμεσά τους και τα… σαΐνια του… ανεπίληπτου και… υποδειγματικού Φώτη Κουβέλη. Αναρωτιέται κανείς τι θα κάνουν οι… λεβέντες της ΔΗΜΑΡ στα θανατηφόρα για τους Έλληνες θέματα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας.

«“Τρομοκράτες” οι κυβερνητικοί βουλευτές;» –αυτός είναι ο ερωτηματικός τίτλος του σημερινού άρθρου και ιδού η απάντηση: Κάθε άλλο. Με εξαίρεση δύο ή τριών που έχουν εξασφαλισμένη την επανεκλογή τους, όλοι οι άλλοι ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και αυτό επειδή, όποτε και να διεξαχθούν οι εκλογές, θα βλέπουν την αίθουσα της Βουλής με τα κιάλια!

Ως συναφές με το σημερινό άρθρο θα παραθέσω απόσπασμα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΕΥΣΗΣ στο Ευρωκοινοβούλιο του άγγλου ευρωβουλευτή Γκόντφρι Μπλουμ, η οποία δεν έχει προηγούμενο. Απολαύστε την!

«Σκέπτομαι, κύριε πρόεδρε, να χρησιμοποιήσω τη φράση του μεγάλου αμερικανού φιλοσόφου Μάρεϊ Ρόθμπαρτ ότι το κράτος είναι μια οργάνωση κλεφτών. Η φορολογία είναι ένα σύστημα όπου πολιτικοί και γραφειοκράτες κλέβουν χρήματα από τους πολίτες, για να τα σπαταλούν με τον πιο ειδεχθή τρόπο. Και αυτό το μέρος», εννοεί την Ευρωβουλή, «δεν αποτελεί εξαίρεση. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς δεν σας πιάνουν τα γέλια, όταν μιλάτε για φοροδιαφυγή. Ολόκληρη η Επιτροπή και οι γραφειοκράτες διαφεύγουν τη φορολογία. Εσείς δεν πληρώνετε φόρους, όπως πληρώνουν οι πολίτες. Έχετε κάθε λογής ειδικές συμφωνίες, φορολογικούς συντελεστές, υψηλά αφορολόγητα και συντάξεις για τις οποίες δεν πληρώνετε συνδρομές. Εσείς είστε οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες στην Ευρώπη και ΕΔΩ κατηγορείτε τους πολίτες!».

Και καταλήγει ως εξής: «Το μήνυμα λοιπόν έχει αρχίσει να φτάνει στ’ αυτιά των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύντομα θα καταλάβετε πως οι ευρωσκεπτικιστές επανέρχονται με όλο και περισσότερα μέλη, κι ακόμα χειρότερα για σας, καθώς ο κοσμάκης σας ανακαλύπτει και δεν θ’ αργήσει να εισβάλει εδώ μέσα και να σας κρεμάσει!»

Τι σχόλιο να κάνει κανείς μετά από αυτόν τον καταπέλτη; Ο άνθρωπος τους τα ’σουρε κατάμουτρα και εικάζω, επειδή δεν γνωρίζω τη συνέχεια, ότι θα τους έπιασε γλωσσοδέτης. Γνωρίζω, όμως, ότι ο ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στους μη έχοντες συμπατριώτες μας εξοχότατος Κωστής Χατζηδάκης –υπάρχουν και πολλοί άλλοι με μικρότερες θητείες– έχοντας θητεύσει επί πέντε πενταετίες στην Ευρωβουλή, έχει ενθυλακώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αν όχι και δισεκατομμύριο. Σε καλή μεριά!

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=86038&colid=67&dt=2013-12-22%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: