Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΡΕΤΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Σήμερα θα σας προσφέρουμε μια μικρή βουτιά στην ιστορία και θα δούμε παλιές φωτογραφίες εκατό και πλέον ετών. 
Παλιά φωτογραφία από μια ταχυδρομική άμαξα που σύρεται από έξι λευκά άλογα και ανήκε στην εταιρεία Wells Fargo Express. Βιρτζίνια Σίτι, Νεβάδα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1866. Μια πινακίδα στο κτίριο γράφει  "Υδραυλικά".
Παλιές Φωτογραφίες: Stagecoach

Οικοδόμηση σπιτιού με βάση τοπικά υλικά. Φωτογραφία του 1924 με Εσκιμώους  που κατασκευάζουν ιγκλού.
Παλιές Φωτογραφίες: Huskies οικοδομήσουμε ιγκλού
Μια παλιά φωτογραφία με μια Ινδιάνα που μεταφέρει κλαδιά. 1908 στη Μοντάνα, ΗΠΑ.
Παλιές Φωτογραφίες: ινδική κορίτσι
Μια ινδιάνα μπροστά στην καλύβα της. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1915.
Παλιές φωτογραφίες: ινδική γυναίκα στο στρατόπεδο

Στρατόπεδο των Ινδιάνων της φυλής των Sioux. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1907. Οι περισσότερες από τις ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των ινδικών φυλών, και οι περισσότερες από τις συγκρούσεις μεταξύ των Ινδών και των εποίκων έληξαν στα στα τέλη του 1800. Υπήρχαν όμως ακόμη μερικές αψιμαχίες στις αρχές του 1900, η ​​τελευταία εκ των οποίων χρονολογείται στα 1920.
Παλιές φωτογραφίες: γενναίος
Fairbanks της Αλάσκας στις αρχές του 1900. Η Fairbanks είναι  μια πόλη που ιδρύθηκε στις αρχές του ΧΧ αιώνα, λόγω του Gold Rush στην Αλάσκα, και έχει πάρει το όνομά της από τον τότε-γερουσιαστής από την Ιντιάνα Charles Warren Fairbanks, ο οποίος αργότερα έγινε αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Παλιές φωτογραφίες της πόλης του Fairbanks
Η πόλη της Βιρτζίνια Σίτι, Νεβάδα, ΗΠΑ. Πόλη που ξεκίνησει από το πουθενά εξαιτίας του ανοίγματος ενός από τα πλουσιότερα ορυχεία στην Παλιά Δύση. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1866.
Παλιές Φωτογραφίες: City of Virginia City
Μπόμοντ, Τέξας, ΗΠΑ. Αυτή είναι μια εικόνα από το Beaumont, Τέξας, των ΗΠΑ το 1901 που ιδρύθηκε εξαιτίας των πετρελαιοπηγών. 
Παλιές φωτογραφίες: Beaumont, Τέξας
Μια υπέροχη παλιά φωτογραφία του Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1850. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι το Σαν Φρανσίσκο ήταν κάποτε τόσο αραιοκατοικημένό.
Παλιές Φωτογραφίες: City of San Francisco
Φωτογραφία μιας άμαξας στο δρόμο για Deadwood. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1889. Κοιτάζοντας τη φωτογραφία μου θυμίζει κινηματογραφική ταινία.
Παλιές Φωτογραφίες: City of Virginia City

Νέο Μεξικό. Φωτογραφία ενός ζευγαριού που ζει σε ένα κτίριο κατασκευασμένο με λάσπη. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1940, και αυτό το ζευγάρι είναι οι έποικοι που είχαν μόλις μετακόμισε στο Νέο Μεξικό από την Οκλαχόμα. Τα σπίτια αυτής της μορφής είναι ένα σημαντικό μέρος της παράδοσης του Νέου Μεξικού. Εξακολουθούν να είναι δημοφιλή και σήμερα. Είναι άνετα, όμορφα και πολύ ζεστά. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι με παχιά τούβλα λάσπης, κάτι που παρέχει εξαιρετική θερμομόνωση. 
Παλιές Φωτογραφίες: Νέο Μεξικό, η ζωή

Εδώ μια μεγάλη ουρά ανθρώπων που περιμένουν να πάρουν δωρεάν μπολ σούπας από εκκλησιαστική αποστολή. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις αρχές του 1930 κοντά στη γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη. Σήμερα, περίπου 47 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν κουπόνια τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Παλιές Φωτογραφίες: Αναμονή για τη σούπα, Νέα Υόρκη 

http://www.interesno.dn.ua/interesting-photos/interesting-all-photo/1222-starie-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια: