Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Οι «58» ετοιμάζουν απόκομμα σωτηρίας…


Οι «58» ετοιμάζουν απόκομμα σωτηρίας…
 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Με πρόθυμο αρωγό τα συστημικά –και προδοτικά– ΜΜΕ της ταλαίπωρης πατρίδας μας αναθάρρησαν τα εφιαλτικά εκτρώματα του παρελθόντος. Και προετοιμάζονται να συγκροτήσουν… βαρβάτο απόκομμα σωτηρίας! Αγνοούν, ή μάλλον κάνουν πως αγνοούν, ότι με φθαρμένα υλικά –για την ακρίβεια με μπάζα και σαβούρα– ούτε η καλύβα του μπάρμπα Θωμά δεν φτιάχνεται.

Ισχυρίζονται… ειλικρινέστατα ότι θα τηρήσουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ – και στη σύναξή τους στο Ακροπόλ δεν έκαναν τίποτ’ άλλο, όσοι πήραν τον λόγο, παρά να κατακεραυνώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ! Μία η τιμητική εξαίρεση: Ο νέος επιστήμονας Πασχάλης Αγανίδης, ο οποίος δεν δίστασε να πει έξω από τα δόντια ότι «η φορά των πραγμάτων δεν είναι με το μέρος μας», καταδικάζοντας και τις προσωπικές φιλοδοξίες.

Αυτό ακριβώς το τελευταίο επιδιώκουν οι πλείστοι από τους παρευρεθέντες στο Ακροπόλ: Την πολιτική τους νεκρανάσταση δηλαδή. Γεγονός παντελώς ανέφικτο, αφού οι δυνάμει ψηφοφόροι τους στις ευρωεκλογές του Μαΐου τους γνωρίζουν από την καλή και την ανάποδη και επιπλέον τους καταλογίζουν –μνημονιακοί γαρ απαξάπαντες– τα τεράστια δεινά που υφίστανται σήμερα.

Η κατά κόρον χρησιμοποιούμενη φράση «μια εικόνα χίλιες λέξεις» ήρθε η ώρα να δώσει τη θέση της στην ακόλουθη άλλη: «Μια εικόνα ένα εκατομμύριο λέξεις» για όσους είδαν τη φωτογραφία του Σημίτη με το πλατύ μέχρι τα αυτιά χαμόγελο. Του καταστροφέα της χώρας μας δηλαδή, ο οποίος αισθάνεται, αν μη τι άλλο (π.χ. υστεροφημία), δικαιωμένος! Δίπλα του ευκρινώς χαμογελαστός κι ο στωμύλος Βενιζέλος. Το αγλάισμα του ΠΑΣΟΚ και ο… στυλοβάτης της ανύπαρκτης εξωτερικής πολιτικής της δόλιας πατρίδας μας. Σε αντίθεση με τον Σημίτη ο Βενιζέλος φαντασιώνεται νέες συγκεκριμένες δόξες. Δόξες και τιμές που θα του προσφέρουν οι «58» (στην ουσία από τον Σημίτη υποκλαπέντες)… ασίκηδες!

Βενιζέλος είναι αυτός, δεν είναι παίξε γέλασε. Διαθέτει πυγμή, σπάνια ηγετικά προσόντα και προσωπική γοητεία. Η συγκυρία οδήγησε έτσι τις εξελίξεις ώστε να υπηρετεί τον Σαμαρά, ενώ, σύμφωνα με την αξία του, έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. (Μια δεύτερη σκέψη απάλυνε προς στιγμήν τον καημό του. «Εκείνος και όχι εγώ θα επωμίζεται το βάρος των ευθυνών».) Τον ικανοποιεί, όμως, αφάνταστα ότι τον ζηλεύουν και τον φθονούν διάφοροι εξυπνάκηδες τύπου Πάγκαλου. Ταυτόχρονα γνωρίζει ότι τον παραδέχονται και τον θαυμάζουν και οι κορυφαίοι τηλεαστέρες, όπως ο ομοϊδεάτης του Πρετεντέρης, ο οποίος τον στριμώχνει αφόρητα για να του δίνει τη δυνατότητα να λάμπει με τις ιδιοφυείς απαντήσεις του. Εξάλλου από γεννησιμιού του –το πιστεύει ακράδαντα– φέρει τη σφραγίδα της δωρεάς που κανένας άλλος δεν μπορεί να του την αφαιρέσει.

Το μοναδικό σημερινό του πρόβλημα είναι πώς θα κουλαντρίσει «το σημιταριό» στους «58», το οποίο βδελύσσεται κατά σύμπτωση και ο άσπονδος φίλος του Πάγκαλος. Ένα «σημιταριό» που το βλέπει με καλό μάτι ο πάντοτε υπεραισιόδοξος Σαμαράς, ο οποίος, μετά την αναμενόμενη καθίζηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές, περιμένει ως βακτηρία ανακούφισης και δυνατότητα συνεργασίας μαζί της την υπό διαμόρφωση Κεντροαριστερά. Κεντροαριστερά που θα είναι στην πραγματικότητα μια άλλης μορφής Κεντροδεξιά. Παραβλέπει, όμως, ότι η συγκροτηθησόμενη νέα ανθυποπαράταξη θα φέρει το όνομα «Ελιά», δέντρο δηλαδή που ανήκει στους νικητές και δεν θα έχει προλάβει καν να ριζώσει.

Το ότι θα μας φλομώσουν με τους «58» και με την «Ελιά» είναι υπερβέβαιο. Τους προβάλλουν και την προβάλλουν ακατάσχετα. Έτυχε ήδη να ακούσω σε ραδιόφωνο και διαφήμιση! Ναι, άμεση (πέρα από τις έμμεσες) διαφήμιση. Το ζήτημα, βέβαια, το σοβαρό ζήτημα είναι η «τρόικα» και η στάση της «τρόικας» απέναντι στην Ελλάδα. Γεγονός για το οποίο οι πλείστοι από τους εν Ελλάδι… σωτήρες μας δεν βγάζουν τσιμουδιά ή ψεύδονται ασυστόλως.

Υποψιάζομαι ότι οι τωρινές απειλές των «τροϊκανών» είναι επίπλαστες ή και προσυμφωνημένες με τη μνημονιακή κυβέρνηση. Για δύο λόγους. Πρώτον, προκειμένου να κερδηθεί πολύτιμος, όπως νομίζουν, χρόνος για τους κυβερνώντες. Και δεύτερον, προκειμένου να μην παρεμποδιστεί μέσω ποικίλων λαϊκών αντιδράσεων η ελληνική προεδρία.

Η «τρόικα», όμως, που εκφράζει και διακινεί τεράστια συμφέροντα, πρωτίστως γερμανικά, δεν ξεχνάει. Είναι σαν την γκαμήλα. Και θα έρθει σύντομα η ώρα που θα μας ξεζουμίσει εντελώς, αν δεν φύγουμε εγκαίρως από το καταραμένο ευρώ. Το νόμισμα-καρμανιόλα για τις χώρες του Νότου.

 http://www.paron.gr/v3/new.php?id=85992&colid=67&dt=2013-12-15%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: