Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

«Μην τολμήσετε να ξαναθέσετε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων!»

«Μην τολμήσετε να ξαναθέσετε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων!»
Η ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Νότη Μαριά των ΑΝ.ΕΛ. και στον Γιάννη Μιχελογιαννάκη του ΣΥΡΙΖΑ διότι έθεσαν θέμα πολεμικών αποζημιώσεων στο Ευρωκοινοβούλιο και ζήτησαν να συζητηθεί στην ολομέλεια 
Το γραφείο Τύπου των Ευρωβουλευτών της ΝΔ εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του Νότη Μαριά από τους ΑΝ.ΕΛ.  και του Γιάννη Μιχελογιαννάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «τόλμησαν» να φέρουν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Η στάση της ΝΔ προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση αφού οι γαλάζιοι ευρωβουλευτές εξαπολύουν σκληρότατη επίθεση λέγοντας ότι το Ευρωκοινοβούλιο είναι χώρος «σοβαρής πολιτικής αντιπαράθεσης». Προφανώς οι ευρωβουλευτές της ΝΔ (μιας παράταξης με ιδιαίτερη πατριωτική συνείδηση) δεν θεωρούν σοβαρό ζήτημα τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα κάνουν λόγο για «λαϊκισμό εσωτερικής κατανάλωσης» και «δημιουργία ανύπαρκτου θορύβου» και στη συνέχεια πετούν την… μπάλα στην εξέδρα ρωτώντας ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Με αφορμή το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση του ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Νότη Μαριά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη, από το γραφείο των  ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έγινε η παρακάτω ανακοίνωση :

«Κάποιοι, ευρισκόμενοι σε προφανή σύγχυση έχουν μπερδέψει το χώρο που βρίσκονται.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι χώρος σοβαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και συνεργασιών για ευρωπαϊκά θέματα και όχι «πεδίον δόξης λαμπρό» του άκρατου λαϊκισμού τους για εσωτερική και μόνον κατανάλωση.

Ο κ. Μαριάς σε μία Επιτροπή ήσσονος σημασίας (την επιτροπή αναφορών του ΕΚ), που σκοπό έχει να καταγράφει τα αιτήματα και τις αναφορές των Ευρωπαίων Πολιτών για διάφορα θέματα που άπτονται κυρίως της εφαρμογής του Κοινοτικού Δικαίου και στην οποία δεν μετέχει ευρωβουλευτής της ΝΔ, έκανε μία παρέμβαση για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Για την πρωτοβουλία του αυτή δεν ενημέρωσε κανέναν. Δεν ζήτησε τη συμπαράσταση  και την βοήθεια κανενός Έλληνα ευρωβουλευτή.

Ο λόγος προφανής. Να δημιουργήσει ανύπαρκτο θόρυβο. Για το ένα λεπτό δημοσιότητας.

Αλλά πριν από όλα αυτά, οι λαλίστατοι υπερπατριώτες των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι αρχηγοί και τα κόμματα τους, που καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα ως «προδότες και δωσίλογους» ας μας απαντήσουν:

Το κόμμα των ΑΝΕΛ που ανήκει στην ίδια πολιτική ομάδα με το κόμμα των Βρετανών Συντηρητικών του πρωθυπουργού κ. Κάμερον στο Ευρωκοινοβούλιο, τί θέση έχουν για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα;

Γιατί ο λαλίστατος κ. Μαριάς δεν παραιτείται από Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδος των Συντηρητικών (που κάθονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταξύ των εδράνων του ΕΛΚ και των ακραίων Ανεξαρτήτων Ευρωβουλευτών της κ. Λεπέν και της Χρυσής Αυγής), λόγω της άρνησης επιστροφής των κλεμμένων, από τον λόρδο Έλγιν, Μαρμάρων του Παρθενώνα ;

Όσο για τον κ. Μιχελογιαννάκη, που παρεμβαίνει επί παντός του επιστητού, πράγματι με «άγνοια κινδύνου», απλώς του συνιστούμε ψυχραιμία για να μην εκτίθεται όπως συνέβη με την σημερινή του ανακοίνωση.

Δυστυχώς για αυτόν και ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, η συνεργασία του σημερινού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που ονειρεύονται να συγκυβερνήσουν  θα παραμείνει στη ζωηρή φαντασία τους και μετά τις προσεχείς εκλογές».

Αυτή ήταν η απάντηση των "πατριωτών" γαλάζιων ευρωβουλευτών.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΡΙΑ

Να θυμίσουμε ότι ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ είχε ζητήσει τη διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις .

Να πραγματοποιηθεί δηλαδή δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών, προκειμένου να γίνει γνωστό το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων στους ευρωβουλευτές, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά. Τη  πρόταση δηλαδή καταψήφισαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, οι πολιτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

Μετά την άρνηση των πολιτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν την πρόταση Μαριά, υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο τα οποία μιλούσαν για την καταψήφιση της πρότασης από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές. Αυτό δεν συνέβη καθώς το θέμα δεν τέθηκε στην ολομέλεια.

Η πρόταση του Νότη Μαριά απορρίφθηκε από την αρμόδια Επιτροπή, όμως στην ολομέλεια, ο Ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ επέμεινε να συζητηθεί το θέμα ώστε να γίνει γνωστό στους Ευρωβουλευτές και την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

ΥΓ: Ας εξηγήσει κάποιος στους λαλίστατους πατριώτες ευρωβουλευτές της ΝΔ – απλά για την ιστορία του πετάγματος της μπάλας στην εξέδρα - ότι λέγονται γλυπτά του Παρθενώνα κι όχι μάρμαρα.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/507262/min-tolmisete-na-xanathesete-to-zitima-ton-germanikon-apozimioseon#ixzz3GIZSz53W


Απάντηση του Νότη Μαριά στην προκλητική ανακοίνωση του Γραφείου των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων


Αντί να απολογηθούν δηλώνουν … «επαρχιώτες στην Ομόνοια».

Είναι προφανές ότι το Γραφείο των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κρυπτόμενο πίσω από την ανωνυμία με την ανακοίνωση του εναντίον μου ξεπέρασε τα εσκαμμένα και μάλιστα με αφορμή ένα μείζονος σημασίας εθνικό ζήτημα όπως είναι οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Αντί οι της Ν.Δ. να απολογηθούν για το γεγονός ότι η Ευρωομάδα στην οποία ανήκουν (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα-ΕΛΚ) καταψήφισε στη συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 7/10/2014 την πρότασή μου, όπως άλλωστε και η Ευρωομάδα στην οποία ανήκει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών-S&D), για τη διοργάνωση δημόσιας ακρόασης για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ζητάνε και τα ρέστα.

Αντί να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί παρά το γεγονός ότι η πρόταση για δημόσια ακρόαση αλλά και η ημέρα και η ώρα της ψηφοφορίας ήταν παγκοίνως γνωστές, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε αλλά επικαλούνται μάλιστα και άγνοια. Αποδεικνύουν έτσι είτε ότι πραγματικά δεν παίρνουν μυρουδιά τι συμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο, δηλαδή «κλασικοί επαρχιώτες στη Ομόνοια» είτε ότι εν γνώσει τους πήγαν να θάψουν την υπόθεση.

Αντί να απολογηθούν γιατί η παράταξή τους δεν έκανε τίποτε για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών από τους ναζί, ζήτημα το οποίο επίσης αναδείξαμε στην Ευρωβουλή, μας εγκαλούν για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αποκαλώντας τα μάλιστα Μάρμαρα!!!

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσουν λαϊκισμό τις πρωτοβουλίες μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα προφανώς για να μην στενοχωρήσουν τη Μέρκελ και την παρέα της στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας που ανήκει στην ίδια πολιτική ομάδα με αυτούς.

Τέλος προσπαθούν να παρουσιάσουν την Πολιτική Ομάδα στην οποία ανήκουμε (ECR) ως μια δήθεν ακροδεξιά πολιτική δύναμη τύπου Λεπέν ή Χ.Α. όταν οι ίδιοι συγχρωτίζονται στο ΕΛΚ με την Αλεσάντρα Μουσολίνι και άλλους.

Και μια τελευταία επισήμανση.

Τώρα που έμαθαν επιτέλους ότι μετά τις συντονισμένες αντιδράσεις μας επανήλθε στην ατζέντα της Επιτροπής Αναφορών η πρότασή μας για τη διοργάνωση δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις, θα τολμήσουν να απαιτήσουν από το ΕΛΚ την υποστήριξη της εν λόγω πρότασης;
Ακολουθούν το σχετικό Δελτίο Τύπου και τα βίντεο από την συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών στις 7 Οκτωβρίου 2014:

Βρυξέλλες, 09/10/2014
Δελτίο Τύπου

Νότης Μαριάς: Σκληρή μάχη στην Ευρωβουλή για τη δημόσια ακρόαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ανοιχτό άφησε τελικά το ζήτημα η Επιτροπή Αναφορών

Σκληρή μάχη προκειμένου να γίνει δεκτή η πρότασή του για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις έδωσε στις Βρυξέλλες στις 07/10/2014, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ως γνωστόν, ο Νότης Μαριάς είχε υποβάλλει την πρόταση του μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24/9/2014.

Η πρόταση του Νότη Μαριά τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά. Την καταψήφισαν η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς, ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του στην Ολομέλεια της Επιτροπής Αναφορών προκειμένου να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία και να διαφανεί δημόσια η θέση κάθε Πολιτικής Ομάδας και κάθε Ευρωβουλευτή. Μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις του Νότη Μαριά με την Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Αναφορών, τα μνημονικά Ευρωπαϊκά κόμματα ανέκρουσαν πρύμνα, άλλαξαν τη στάση τους και προκειμένου να μην εκτεθούν δημόσια δέχθηκαν το ζήτημα της δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις να παραμείνει ανοικτό στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών, ενόψει της διοργάνωσης των δημοσίων ακροάσεων κατά το β’ εξάμηνο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μαριάς έχει θέσει ήδη το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς της Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14/07/2014.

Επίσης, στις 1/10/2014 έθεσε στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο και το ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν οι ναζί κατά την κατοχή.

Ο αγώνας συνεχίζεται με νέες σημαντικές πρωτοβουλίες.

http://olympia.gr/2014/10/15/απάντηση-του-νότη-μαριά-στην-προκλητι/

Δεν υπάρχουν σχόλια: