Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ : «Η ακρίβεια θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών!»

 


 Από μια συνέντευξη

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ : «Η ακρίβεια θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών!»

Η συνέντευξη, απόσπασμα της οποίας σας παρουσιάζουμε παρακάτω, δόθηκε από τον ηθοποιό κ. Βαγγέλη  Αλεξανδρή στην δημοσιογράφο κα. Μαρία Ανδρέου και δημοσιεύτηκε στο ένθετο ENJOY της εφημερίδας Κυριακάτικη Δημοκρατία στις 27.11.2022 πριν ακόμη ξεσπάσουν τα σκάνδαλα των υποκλοπών, της αρπαγής των πρώτων κατοικιών από κοράκια που δρούσαν ως βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και φυσικά πριν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών με 57 θανάτους κυρίως νέων παιδιών.

Πάμε ολοταχώς για εκλογές με το που θα συμπληρωθεί η τετραετία και άραγε ποιος θα κρίνει το αποτέλεσμα τους;

Η ακρίβεια! Η οικονομική κρίση, δεν πάει άλλο, η ελληνική οικογένεια έχει ματώσει. Ούτε ο φόβος του Ερντογάν, οι Μεγάλες Δυνάμεις ορίζουν τα εθνικά μας θέματα, ούτε η ΕΥΠ και οι παρακολουθήσεις. Αν και το να παρακολουθείται ο υπουργός Εξωτερικών μού φαντάζει άκρως επικίνδυνο... Αλλά το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι -αφού ξεπεράσαμε την πανδημία- ότι ο κόσμος δεν μπορεί να περάσει ούτε έξω από το σούπερ μάρκετ.

Μας κοροϊδεύουν;

Δεν φταίει η ενεργειακή κρίση ή η διεθνής συγκυρία, αλλά η αισχροκέρδεια. Πλουτίζουν και πάλι οι λίγοι. Πώς να μην πάμε να ψηφίσουμε; Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο! Την ανικανότητα κάποιων την πληρώνει ο κοσμάκης. Δεν γίνεται τα λεφτά να τα τρώνε αυτοί που κατέχουν την εξουσία και μια ομάδα φίλων αυλικών και κουμπάρων. Η μεσαία τάξη χτυπιέται ξεκάθαρα και λυσσαλέα. Χτυπιέται ανελέητα για να φτωχοποιηθεί. Να γίνει η Ελλάδα μας Λατινική Αμερική; Όχι, ρε παιδιά. Στην Ελλάδα, σπόρο να ρίξεις γίνεται δέντρο. θα μπορούσαμε να είμαστε αυτάρκεις και θάβουμε τα ροδάκινα μας για να μην τα πουλήσουμε στους Ρώσους ή γιατί έτσι θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμένα αυτή η Ενωση με το στανιό, που με θέλει να πεινάω, έχει αρχίσει να μη μου αρέσει και δεν μπορώ να καταλάβω τι κοινό έχω εγώ ο Έλληνας με τον Γερμανό; Τίποτα! Μόνο και μόνο ο καιρός μάς κάνει άλλους λαούς. Ο ξένος που θέλει λοιπόν τον ήλιο και τη θάλασσα της Ελλάδας να το πληρώσει και μάλιστα με ακριβές υπηρεσίες. Αλλά μας θέλουν πάμφθηνο θέρετρο. Δεν κατάλαβα; Μας έστειλαν οι Γερμανοί να ψάχνουμε φαγητό στα σκουπίδια στα Μνημόνια, λιμοκτονήσαμε, και τους πειράζει που η ελληνική σαλάτα το καλοκαίρι είναι ακριβή; Τι να κάνουμε; Κι εμείς τα αυτοκίνητα τους τα χρυσοπληρώνουμε. Διάβασα, θα πεθάνουν οι Γερμανοί από το κρύο με την ενεργειακή κρίση. Δεν πειράζει, ίσως να μας καταλάβουν και λίγο αν κρυώσουν. Κι εμείς πεινάσαμε και μας έλεγαν το 2010 τεμπέληδες. Δεν λυπάμαι τους Γερμανούς, έχουν μαζέψει όλο τον πλούτο των άλλων λαών και τα πιο έξυπνα μυαλά και εργατικά χέρια. Οι Σύριοι που δουλεύουν πια στη Γερμανία είναι πάρα πολύ μορφωμένοι άνθρωποι καλλιεργημένοι και άφησαν μια πολύ όμορφη πατρίδα και σπίτια για να γίνουν μετανάστες.

Υπάρχει ελπίδα για τη χώρα μας;

Δυστυχώς, από τότε που δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, την Ελλάδα κυβερνούν φατρίες και οικογένειες. Είμαστε ξεκάθαρα ένα προτεκτοράτο των Αμερικανών, μια χούφτα άνθρωποι που -ιστορικά αν το δεις- μας κάνουν ό,τι θέλουν οι ξένοι και στα εθνικά μας θέματα. Αλλά οι ξένοι καλά κάνουν και παίζουν με τις τύχες μας, εμείς τι ρόλο βαράμε και τι πρωθυπουργούς θέλουμε; Συνεχίζουμε να ψηφίζουμε ανίκανους για να μας βάλουν το παιδί στο Δημόσιο; Πλέον μας τελείωσαν και οι προσλήψεις, ναι, αλλά υπάρχουν τα επιδόματα. Και όσο υπάρχουν επιδόματα, υπάρχει κομματικός στρατός.

Ο κόσμος έρχεται στο θέατρο;

Ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει έξω. Θα έρθει στο θέατρο, αλλά δεν θα πάει αλλού μετά. Το μετρό και στο σπίτι. Αν βγει για φαγητό, θα πάει μόνο στο εστιατόριο. Δεν θα συνδυάσει δύο εξόδους, θέατρο και ποτό, γιατί πλέον τα λεφτά δεν φτάνουν. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: