Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Τα παιδιά δεν μπορούν να γράψουν πλέον με στυλό






Όλο και περισσότεροι γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους για το κατά πόσο η νέα τεχνολογία, δηλαδή οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, επηρεάζουν την ικανότητα των παι­διών τους στο να γράφουν με μολύβι ή στυλό.


Η καλλιγραφία, h γνώ­ση κανόνων ορθογρα­φίας αλλά και άλλες βασικές κινητικές ικανότητες του ατόμου πάνε περίπατο, αφού τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μαθαίνουν να γράφουν στο πληκτρολόγιο ενός υπολογι­στή και δεν εξασκούνται αρκετά στο γράψιμο με το μολύβι.


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ στην οποία έλαβαν μέ­ρος 1.000 γονείς από όλη την Αυ­στραλία, το 70% των γονέων ανησυχούν για το γεγονός ότι τα παιδιά τους όλο και συχνότερα επιλέγουν την πληκτρολόγηση από τη γραφή με στυλό. Ας μην ξεχνάμε ότι εν έτει 2010, ένα πο­σοστό 10% παιδιών προσχολικής ηλικίας μαθαίνει πρώτα να πλη­κτρολογεί και ύστερα να γράφει.


Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ μόνο αρνητικά απο­τελέσματα μπορεί να έχει για την ικανότητα κινητικότητας του παιδικού χεριού και για την εν γένει νοητική του εξέλιξη στο μέλλον, σύμφωνα με την Κάθι Γουόκερ, συγγραφέα και σύμ­βουλο γονέων. Η υπερβολική χρήση του πληκτρολογίου από τα παιδιά προσχολικής ηλικίας υπονομεύει τον πειραματισμό του ατόμου στο να ζωγραφίζει για παράδειγμα, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στην δη­μιουργικότητα του ατόμου, εξη­γούν οι ειδικοί.


Tip

To γράψιμο με στυλό, μολυβί ή μαρκαδόρο αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τρόπο επικοινωνίας για τον καθένα μας.


ΠΗΓΗ: "ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"


Δεν υπάρχουν σχόλια: