Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

SOS για τα παιδιά των video games

ΑΛΑΝΕΣ : Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ



Τι κι αν το ανθρώπινο σώμα έχει κατασκευαστεί για να βρίσκεται σε διαρκή κί­νηση. .. Οι σύγχρονοι άνθρωποι κινούνται λίγο, αθλούνται ελάχιστα και τρώνε πολύ. Tα παιδιά, δε, γυμνάζονται μόνο μέσα από το... play station.

Τα παιδιά δυστυχώς γυ­μνάζονται ελάχιστα. Μόνο δύο ώρες την εβδομάδα, όσο διαρκεί το μάθημα της Φυσι­κής Αγωγής στο σχολείο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ούτε ο χώρος ούτε ο χρόνος για περισσότερη άσκηση. Οι συνθήκες σήμερα είναι τέτοιες του δεν αφήνουν περιθώρια για οργανωμένο αθλητισμό ή, για το σημαντικότερο από όλα σε αυτή την ηλικία, για το παιχνίδι. Αντ' αυτού, τα σύγχρονα παιδιά παίζουν τένις, ποδόσφαιρο, ράγκμπι και μπά­σκετ μέσα από τα 3 D παιχνίδια των ψηφιακών παιχνιδομηχανών.


ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Essex δείχνει ότι δεν είναι μόνο η παχυσαρκία απειλή για την υγεία των παιδιών. Κίνδυνο να αντιμετωπί­σουν προβλήματα υγείας, εκτός από τα υπέρβαρα παιδιά, διατρέ­χουν και εκείνα που δεν γυμνά­ζονται. Συγκεκριμένα, την τελευ­ταία δεκαετία, η καθιστική ζωή και η έλλειψη φυσικής δραστηριότη­τας λειτούργησαν καθοριστικά στη μείωση κατά 4,3% της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας των παιδιών.


ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ έρευνα Διατροφικών Συνηθειών Παιδιών και Εφήβων, την οποία διενέργη­σε το Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος, έδειξε ότι το 47% των παιδιών ασκείται λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, ενώ το ποσο­στό όσων δεν ασκούνται καθόλου αγγίζει το 15%. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δυσοίωνη για τους εφή­βους: το 58% των εφήβων γυ­μνάζεται για λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, παρότι οι συστά­σεις για παιδιά και εφήβους κάνουν λόγο για τουλάχιστον 60' σωματι­κής δραστηριότητας καθημερινά.


Tip


Το σκοινάκι, τα μήλα, το ποδόσφαιρο και η βόλτα με τα πόδια αποτελούν την καλύτερα άσκηση.





Πηγή: Περιοδικό "ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"



Δεν υπάρχουν σχόλια: