Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ



Ισως δεν ζούμε πια στην Ελλάδα που ξέραμε...

Ναι, κάτι δεν πάει καλά Γιώργο. Το λένε πια κι αυτοί που σήκωσαν κάποτε τα λάβαρα που έγραφαν πως “η Ελλάδα δεν πωλείται... “. Το λέμε και σήμερα όλοι που βλέπουμε τα ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα στον ήρωα Μανόλη Γλέζο.

Ισως να μην τον ξέρεις Γιώργο, αλλά είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον Σάντα κατέβασαν την σημαία του Χίτλερ από την Ακρόπολη και στη θέση της ύψωσαν την ελληνική σημαία!

Σαν τον Γιαμπουδάκη δηλαδή εδώ στο Αρκάδι, σαν τον Γέρο του Μωριά, σαν τη Μπουμπουλίνα, σαν το λιοντάρι τον Καραϊσκάκη, δηλαδή...

Εκεί, στο βράχο της Ακρόπολης, σ’ αυτό το παγκόσμιο σύμβολο του αρχαίου πνεύματος, που τώρα μας ζητούν να... ξεπουλήσουμε για να ξεπληρώσουμε τα χρέη των πολιτικών επιλογών της σύγχρονης Ελλάδας.

Δακρυγόνα στον Γλέζο; ΜΑΤ για τον μεγαλύτερο ήρωα της μεταπολεμικής Ελλάδας; Μα αυτόν Γιώργο έπρεπε να τον είχαμε σύμβολο, πρότυπο.

Μπροστά σ’ εκείνον έπρεπε οι λοχίες και οι στρατηγοί να “βαράνε προσοχή”, να “στέκονται κλαρίνο” και να παρουσιάζουν όπλα!

Ναι, σ’ εκείνον έπρεπε να υποκλίνονται όλοι τώρα, μαζί και η σημαία μας που κάποτε, σε χρόνια δύσκολα, εκείνος ύψωσε! Σ’ εκείνον μόνο κι όχι στους... λιγδιάρηδες πολιτικούς που βούτηξαν τα χέρια τους στο δημόσιο χρήμα, σ’ εκείνους που ευθύνονται για την χρεωκοπία της χώρας!

Γιώργο, η εικόνα με τα ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα στο πρόσωπο του Γλέζου, δείχνει πως το κράτος “φτύνει” τους ήρωές του!

Να, γιατί Γιώργο, κάτι (για να μην πω πολλά...) δεν πάει καλά...Ισως δεν ζούμε πια στην Ελλάδα που ξέραμε...

Αυτά και άλλα Γιώργο, βλέπουν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Αγγλοι και μας φτύνουν! Αυτό είναι το πρόβλημα κι όχι τα... ευρώ που μας λείπουν για να πληρώσουμε το χρέος στις τράπεζες.

Το άλλο χρέος είναι το ύψιστο...

Το ανεκπλήρωτο χρέος ενός λαού, απέναντι στην Ιστορία και τους νεκρούς του! Κι αυτό ήθελα να πω σήμερα στον φίλο μου τον Γιώργο που μου τηλεφώνησε το πρωί με αγωνία για να με ρωτήσει αν... βουλιάξαμε...

Από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ (Ηρακλείου Κρήτης)
http://www.patris.gr/articles/175566



Εικόνες και βίντεο από την επίθεση

Πηγή:
Εφημερίδα ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: