Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ





Το επτάμηνο της μεγάλης στροφής



10 Σεπτεμβρίου 2009


«Πρέπει να συγκρίνετε δύο πολιτικές: Μία που μιλά για πάγωμα των μισθών και μία για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Λεφτά υπάρχουν».


12 Σεπτεμβρίου 2009


«Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Δέσμευση μας: κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα».


13 Σεπτεμβρίου 2009


«Εγώ δεν θα μιλήσω αύριο με την Ε.Ε., έχω μιλήσει χθες. Δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ, ούτε και τα όρια ηλικίας στις συντάξεις».


27 Σεπτεμβρίου 2009


«Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμοσθεί ακόμη και με μεγαλύτερο έλλειμμα. Θα γίνει δεκτό από την Ε.Ε., γιατί είναι αξιόπιστο».


4 Οκτωβρίου 2009


«Οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων ήταν η συνήθης μορφή φορολογικής αφαίμαξης που εφάρμοσε η ΝΔ. Εμείς έχουμε άλλη πολιτική».

13 Δεκεμβρίου 2009


«Πιστεύω ότι έπεισα τους εταίρους μας στην Ε.Ε., πως μπορούμε να αλλάξουμε. Είναι εύκολο να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις, για να ικανοποιήσουμε προσωρινώς τις αντιλήψεις της διεθνούς οικονομικής ελίτ. Όμως δεν είναι εκεί το πρόβλημα, θα αποδείξουμε στην πράξη πως λεφτά υπάρχουν».


14 Ιανουαρίου 2010


«Δεν είναι ανάγκη να προσφύγουμε σε βοήθεια από το ΔΝΤ ούτε να φύγουμε από το ευρώ».


2 Φεβρουαρίου 2010


«Ζητώ και από τους δημοσίους υπαλλήλους, να συνεισφέρουν. Για τη φετινή χρονιά δεν θα δοθούν αυξήσεις, πέραν της μισθολογικής ωρίμασης. Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού περνά μέσα και από την αύξηση των ορίων ηλικίας καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής».


2 Μαρτίου 2010


«Οι αποφάσεις μας δεν ήταν επιλογή. Ήταν ανάγκη για την επιβίωση της χώρας, για να φύγει η Ελλάδα από τη δίνη και των κερδοσκόπων. Η Ελλάδα ενδεχομένως θα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (αν δεν υπάρξει στήριξη από την Ε.Ε.)»


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

7.3.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: