Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

1.500.000 ΕΥΡΩ ΤΟ "ΦΕΣΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ



Μόνο το ΝΑΤΟ δεν φορολογείται στην Ελλάδα! Διαβάστε γιατί



Μόνο το ΝΑΤΟ θα γλιτώσει από …δαγκάνες της εφορίας και του Ε.Βενιζέλου. Τι κι αν επιβαρυνόμαστε 150.000 ευρώ και το δημόσιο έχει διαφυγόντα κέρδη άνω του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ; Η Συμμαχία είναι υπεράνω.

Αυτά προκύπτουν από απάντηση που έδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης στο βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ.Βελλόπουλο,σχετιλά με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε με το ΝΑΤΟ. Τι προβλέπει:

α. Απαλλαγή από φόρους, δασμούς, διόδια, εισφορές και όλες τις συναφείς χρεώσεις για τις δραστηριότητες των Διεθνών Στρατηγείων, των Περιοχών Επιχειρησιακής Υποστήριξης και των πλοίων, αεροσκαφών, οχημάτων, πετρελαιολιπαντικών, τα οποία ανήκουν ή έχουν ενοικιαστεί από το ΝΑΤΟ, καθώς και των Δυνάμεων, οι οποίες διατίθενται στο ΝΑΤΟ.

β. Εξαίρεση από όλους τους δασμούς, τους φόρους και τις αμοιβές, των υλικών, εφοδίων, προϊόντων και αντικειμένων, που εισάγονται και εξάγονται από την επικράτεια της Φιλοξενούσας Χώρας και που σχετίζονται με Επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Η συγκεκριμένη Τεχνική Διευθέτηση (Technical Arrangement), έχει ως σκοπό την εφαρμογή των διατάξεων που αναφέρονται στο ανωτέρω Μνημόνιο Κατανόησης (ΜΟU) και που είναι σε ισχύ, αλλά και την εξειδίκευση των όρων και των διαδικασιών παροχής της Υποστήριξης ΔΜ.

Η εκτιμώμενη απορρέουσα ετήσια οικονομική επιβάρυνση, ανέρχεται κατά προσέγγιση στο ποσό των 150.000€ περίπου. Το υπόλοιπο ποσό (1.350.000€ περίπου), που αναφέρεται στις παραπάνω περιπτώσεις (απαλλαγές φόρων, δασμών κλπ), αποτελεί διαφυγόντα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου, καθόσον πρόκειται κυρίως για τη μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των παρεχομένων καυσίμων-ελαιολιπαντικών, καθώς και συναφών χρεώσεων (δασμοί, διόδια, εισφορές, αμοιβές κτλ.).

Βέβαια εκτός απ΄αυτά το MOU προβλέπει ότι οι νατοϊκές δυνάμεις και ο διοικητής τους θα λαμβάνουν άδεια για τις κινήσεις τους στην ελληνική επιράτεια για όσο διαρκούν οι επιχειρήσεις κι όχι για κάθε κίνηση και μετακίνηση (πτηση αεροσκαφών για παράδειγμα) όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Πηγή:
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=13&art_id=7459

Δεν υπάρχουν σχόλια: