Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

«Ευγνωμοσύνη» Κύπρου για τη ρωσική στήριξη



Η σθεναρή στάση της Ρωσσίας δεν θα εκδηλωνόταν ή δεν θα υπήρχε αν δεν είχε προϋπάρξει η σθεναρή στάση και θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας να εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο , να συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με το κράτος του Ισραήλ και να προχωρήσει στην ανακήρυξη της δικής της ΑΟΖ .
 
Οι συνειρμοί γιά την Ελληνική στάση στα θέματα της ΑΟΖ προκαλούν, τουλάχιστον μελαγχολία …

Μιχάλης Σ. Βάρδας
http://vardas-politiki.blogspot.com/


«Ευγνωμοσύνη» Κύπρου για τη ρωσική στήριξη




«Ευγνωμοσύνη» είναι η λέξη που χρησιμοποιεί η Λευκωσία, προκειμένου να εκφράσει την απόλυτη ικανοποίησή της για την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία υποστηρίζεται πλήρως η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ υπογραμμίζονται εμφατικά συγκεκριμένα άρθρα της σύμβασης του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας -το οποίο η Ρωσική Ομοσπονδία υπέγραψε το 1997 και η Κύπρος το 1998- για να τονιστεί το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις, να διαχειριστεί και να εκμεταλλευτεί τα ύδατα και το βυθό στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.


Επικαλείται επίσης άρθρα της Σύμβασης που αφορούν την οριοθέτηση της ΑΟΖ, αλλά και το γεγονός ότι η Κύπρος έχει ήδη υπογράψει συμβάσεις για την ΑΟΖ με τρεις γειτονικές χώρες, τον Λίβανο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Δίνει απάντηση σε άλλες τουρκικές επισημάνσεις, ζητώντας να μη συνδέονται άλλες ενέργειες της Κύπρου, που άπτονται των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, με τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.
«Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτή τη σθεναρή στάση της Ρωσίας, που πάντοτε αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί ασπίδα και στήριγμα για τις όποιες απειλές της Τουρκίας, ασπίδα που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=22/08/2011&id=303296

http://gdailynews.wordpress.com/2011/08/22/«ευγνωμοσύνη»-κύπρου-για-τη-ρωσική-στ/#more-22290 

Δεν υπάρχουν σχόλια: