Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΚΡΗΤΗ ; “Aγανακτισμένοι” - “Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις στην πλατεία Ελευθερίας”






“Aγανακτισμένοι” - “Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις στην πλατεία Ελευθερίας”

Θα συνεχίσουν να δίνουν το «παρών» στην πλατεία Ελευθερίας οι αγανακτισμένοι πολίτες του Ηρακλείου, ενώ θα πραγματοποιούν λαϊκές συνελεύσεις κάθε Κυριακή και Τετάρτη στις 9 μ.μ, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Όπως τονίζουν η πλατεία Ελευθερίας «παρά την επίθεση που δέχτηκε θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως και οι άλλες πλατείες σε Ελλάδα και Ευρώπη κι είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή όλων των ανθρώπων που έχουν υποστεί την βαρβαρότητα των μέτρων είναι σημαντική και ευπρόσδεκτη».

«Το παράδειγμα του να μαζεύεται ο κόσμος να μιλάει και να συζητάει με αμεσοδημοκρατικές, αντιιεραρχικές και οριζόντιες διαδικασίες και η βαθιά ρήξη που επιτελείται απλά και μόνο με τον κόσμο στις πλατείες να συναντιέται και να επικοινωνεί αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για κάθε μορφή εξουσίας.

Παρόλα αυτά δεν λέμε ότι δεν έγιναν και λάθη ή ότι δεν θα συνεχίσουν να γίνονται. Ένας ζωντανός οργανισμός όπως είναι αυτή η κοινωνική μάζωξη δεν μπορεί να αποφύγει και τα λάθη αρκεί όμως να μαθαίνει από αυτά ώστε να μην τα επαναλαμβάνει.

Αυτόν τον οργανισμό εξάλλου τον αποτελούν άνθρωποι όπως άνεργοι, εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, αγρότες, Έλληνες και μετανάστες. Όλοι αυτοί των οποίων η ζωή έχει λεηλατηθεί και συνεχίζει να λεηλατείται από μια μικρή χούφτα οικονομικών και πολιτικών αφεντικών, από μια χούφτα καθαρμάτων που κυριαρχεί μέσα απο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα των τραπεζών, χρηματιστηρίων και οίκων οικονομικής αξιολόγησης, καθορίζοντας με τα παιχνίδια τους τη ζωή μας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει ως εξής: «Το κίνημα των «αγανακτισμένων» θα συνεχίσει να είναι παρόν στις πλατείες της χώρας.

Για εμάς, είναι ξεκάθαρο, πως συμπορευόμαστε όσοι βρεθήκαμε στις συνελεύσεις, ξανακερδίσαμε δημόσιους χώρους, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κοινωνικά δίκτυα αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης

Γι’ αυτό η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Ελευθερίας, αλλά και αναλόγου είδους συνελεύσεις, δε μπορούν παρά να αποτελούν τη μήτρα για τη δημιουργία δομών και κοινωνικών σχέσεων που αντιπαρατίθενται συνολικά απέναντι στο υπάρχον πλαίσιο διάβρωσης και κανιβαλισμού».

http://www.patris.gr/articles/206840

Δεν υπάρχουν σχόλια: