Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Άλλοι «πακτώνουν», άλλοι πληρώνουν






Γράφτηκε στον Τύπο ότι με δικαστική απόφαση (υπ’ αριθμόν 1881/2011 του διοικητικού πρωτοδικείου) επιδικάσθηκε αποζημίωση 440.000 ευρώ σε συγγενείς κρατούμενης που βρέθηκε νεκρή στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «τα σωφρονιστικά όργανα δεν επέδειξαν την απαιτούμενη επιμέλεια και προσοχή ώστε να αποτρέψουν την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών εντός του χώρου της φυλακής και παρά την ύπαρξη σοβαρής υπόνοιας για διακίνηση ναρκωτικών στη φυλακή από συγκεκριμένες κρατούμενες».

Και μέχρι εδώ όλα καλά. Αλλά γιατί αυτά τα χρήματα να τα καταβάλει το δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς οι φορολογούμενοι και να μην καταλογισθούν εις βάρος όλων των σωφρονιστικών υπαλλήλων της συγκεκριμένης φυλακής, από τον διευθυντή μέχρι τον τελευταίο φύλακα, μήπως και επιτέλους κάποιοι σωφρονισθούν και μάθουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους;

Διότι εδώ ισχύει το «άλλοι πακτώνουν και άλλοι πληρώνουν».

Κι αυτό πρέπει να ισχύει για όλους όσοι λόγω της εργασίας τους γίνονται υπαίτιοι να προκαλούνται οποιεσδήποτε βλάβες ή παραλείψεις εις βάρος πολιτών, είτε ηθικές είτε οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα είναι ένα αποτρεπτικό μέτρο για όλους και θα βάλει ένα φρένο στη διαφθορά που τείνει να γίνει μάστιγα της εποχής μας.
Νίκος Χριστοδουλόπουλος

http://www.elzoni.gr/html/ent/552/ent.12552.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: