Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

BILD: "Αυτός είναι ο Έλληνας που σκιτσάρει τη Μέρκελ ως Ναζί"







BILD:”ο κακός ΣΤΑΘΗΣ”

“Αυτός είναι ο Έλληνας που σκιτσάρει τη Μέρκελ ως Ναζί” είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας BILD που ”περηφανεύεται” ότι εντόπισε τον “ηγέτη της αντιπολίτευσης των σκίτσων κατά της καγκελαρίου”.

“Ο ΣΤΑΘΗΣ ζωγραφίζει κακές καρικατούρες εναντίον των γερμανών και δεν γνωρίζει κανένα έλεος απέναντί μας”γράφει η εφημερίδα παρουσιάζοντας περίπου ως αδικαιολόγητη την επίθεση με χιούμορ που δέχεται συχνά...
η Μέρκελ από τα σκίτσα του ΣΤΑΘΗ.
“Στην Ελλάδα, ο θυμός γιγαντώνεται ενάντια στα μέτρα λιτότητας, στις απολύσεις και εναντίον των Γερμανών. Την Τρίτη έκαψαν οι Έλληνες μια γερμανική σημαία και μία σβάστικα, έξω από το Κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα εκατοντάδες ούρλιαζαν συνθήματα όπως :”Εξαφανιστείτε από εδώ Ναζί”.Οι ελληνικές εφημερίδες κάνουν λόγο, εδώ και μέρες, για το “Τέταρτο Ράϊχ” ενώ ακόμα κι ο διάσημος Έλληνας σκιτσογράφος, Στάθης Σταυρόπουλος δεν δείχνει κανένα έλεος” αναφέρει,χαρακτηριστικά,το ρεπορτάζ και συνεχίζει: “Αγαπημένο του θέμα είναι οι στρατιώτες με ναζιστικές στολές που καταπιέζουν τους Έλληνες πολιτικούς, ενώ σε ένα φωτομοντάζ απεικονίζει την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ με σηκωμένο το δεξί χέρι (χαιρετισμός των Ναζί).”

Στη συνέχεια ο συντάκτης του ρεπορτάζ αναρωτιέται: “Γιατί στην Ελλάδα οι Γερμανοί είναι απλά ο αποδιοπομπαίος τράγος? Παρότι εμείς τους δίνουμε τα περισσότερα δάνεια και εγγυήσεις προκειμένου να σωθεί η χώρα τους απ’ τη χρεοκοπία?”

“Τώρα, μάλιστα” -συνεχίζει στο ίδιο ύφος το άρθρο- “θέλουν οι Έλληνες λόγιοι να δοκιμάσουν την επανάσταση, μποϋκοτάροντας τα γερμανικά προϊόντα, ενώ διασύρουν την καγκελάριο και τον πρόεδρο της Γαλλίας γράφοντας σε πλακάτ “Ναζί ναζί -Μέρκελ Σαρκοζί”.

“Τον Οκτώβριο”, υπενθυμίζει η εφημερίδα, “είχε εμφανιστεί σε αρτοποιείο στην Αθήνα μια αφίσα με την κ. Μέρκελ να φοράει ναζιστική στολή, και οι πελάτες την προσπερνούσαν ασυγκίνητοι” κλείνει το δημοσίευμα.

Η εν λόγω αφίσα:
Από enikos

Πηγές :
Εφημερίδα  "ΠΑΡΟΝ"  
http://greki-gr.blogspot.com/2012/02/bild_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: