Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μόνο ο Γιούνκερ μάς έλειπε...







Μόνο ο Γιούνκερ μάς έλειπε...
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 
Οι «φίλοι» και «εταίροι» μας, αυτές οι... απαστράπτουσες προσωπικότητες που στις... σωτήριες αποφάσεις τους πρυτανεύει Η ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, θυμίζουν τους βασανιστές της χούντας. Και τους θυμίζουν διττά. Πρώτον, διότι είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΙ. Και δεύτερον, διότι άλλοι (που είναι οι πλείστοι) δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο με τις δυσβάστακτες απαιτήσεις τους και άλλοι υποδύονται τον ρόλο του «καλού», διακηρύσσοντας ΕΠΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ελαφρύνσεις.

Πέρα όμως από τη σύγκριση με τις μεθόδους της απριλιανής χούντας, διαπιστώνουμε και εναλλαγή πρωτοκαθεδριών των «φίλων» και «εταίρων» μας στους ΙΤΑΜΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ. Αυτές τις ημέρες τα ηνία τα άδραξε ο... φιλέλλην Γιούνκερ. Επικεφαλής, ως γνωστόν, της Ευρωζώνης και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, της χώρας δηλαδή που αποτελεί παράδεισο για το ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ χρήμα που έχει βαπτιστεί... νόμιμο! (Η περιβόητη τράπεζα DEXIA έχει αποδειχθεί και με τη βούλα πρωταθλήτρια κάθε... νοητής και αδιανόητης κομπίνας.) Ο... φιλέλλην Γιούνκερ, ντε, δεν ήταν εκείνος –το ομολόγησε, άλλωστε, ο ίδιος– που επί εννέα χρόνια γνώριζε τη δεινή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΣΕ, για να αγοράζουμε οπλικά συστήματα κυρίως από τη Γερμανία αλλά και από τη Γαλλία;

Ιδού, λοιπόν, τι τσαμπούνησε ο εν λόγω κύριος, σαν να ήταν εκτός Ελλάδος δικτάτορας: «Αν ακραία κόμματα ενισχυθούν στις εκλογές σε τέτοιο βαθμό που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό, θα υποχωρήσουμε από το πρόγραμμα». Το... «πρόγραμμα»! Δηλαδή, την ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ της χώρας μας και τη ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε. Διότι υπάρχουν σοβαρές φωνές έγκριτων οικονομολόγων –φωνές ο αριθμός των οποίων αυξάνεται– που επιμένουν ότι υφίσταται πάντοτε το ενδεχόμενο ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΟ, γεγονός που το ΤΡΕΜΟΥΝ οι... σωτήρες μας. Επιπλέον, ανησυχούν για το ίδιο ενδεχόμενο ΟΛΕΣ οι χώρες του Νότου, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας.

Επιθυμώ να τονίσω, για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις, ότι εκτός από «φίλους» (με εισαγωγικά) διαθέτουμε και πολλούς φίλους (χωρίς εισαγωγικά), οι οποίοι όχι μόνο μας υπερασπίζουν ένθερμα, αλλά ξεμπροστιάζουν και τους απηνείς εχθρούς μας. Με την ευκαιρία παραθέτω για τους τελευταίους καταπελτικό απόσπασμα άρθρου που δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου –τέτοια άρθρα δεν χάνουν την επικαιρότητά τους– στην εφημερίδα «Telegraph», σχολιασμένο από «Το Βήμα» ως εξής:

«Οι όροι που έχει επιβάλει το Βερολίνο στην Αθήνα είναι τόσο επαχθείς, που η εφημερίδα τούς χαρακτηρίζει «καρχηδονιακούς» –όπως η συμφωνία ειρήνης που επέβαλε η Ρώμη στους δυστυχείς Καρχηδόνιους μετά το τέλος του Γ΄ Καρχηδονιακού Πολέμου: Οι νικητές κατέστρεψαν την πόλη, σκότωσαν τους περισσότερους κατοίκους και πούλησαν τους υπόλοιπους για σκλάβους. “Carthago delenda est” είναι η διαβόητη φράση που έμεινε στην Ιστορία: “Καταστρεπτέα εστίν η Καρχηδών”».

Επανέρχομαι στον... φιλέλληνα Γιούνκερ, για να τον ρωτήσω έμμεσα: «Αγνοεί ότι το πολίτευμα της Ελλάδος είναι δημοκρατικό και ότι στηρίζεται στη νομοθετική, τη δικαστική και την εκτελεστική εξουσία; Αγνοεί ότι ο ελληνικός λαός εκλέγει ΕΛΕΥΘΕΡΑ –και όχι υπό αφόρητη ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ πίεση– τους εκπροσώπους του στη Βουλή; Αγνοεί ότι υφίσταται σήμερα τεράστια ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣ και ότι, ως εκ τούτου, η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ; Αγνοεί, τέλος, ότι ο ούτως ή άλλως αντιμνημονιακός Έλληνας λειτουργεί εκ διαμέτρου αντίθετα “προς τας υποδείξεις ;».

Κοντεύαμε να ξεχάσουμε ότι προηγήθηκε του Γιούνκερ ο Σόιμπλε. Ο οποίος επιδιώκει να καταργήσει εντελώς τις εκλογές στην Ελλάδα, διορίζοντας ο ίδιος τις κυβερνήσεις της! Προς το παρόν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον Παπαδήμο. Και πώς να μην είναι, αφού εκτελεί πλήρως τις επιθυμίες του 4ου Ράιχ; Εμάς, πάντως, που είδαμε την Τετάρτη το βράδυ στην τηλεόραση τη συνέντευξη του Παπαδήμου με τον Μπαρόζο μάς ήρθε αναγούλα. Όσο για τη Μέρκελ, αυτή εκβιάζει έμμεσα και σιωπηρώς το αξιωματούχο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας. Το οποίο ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ή μάλλον οι περισσότεροι από εκείνους που το απαρτίζουν ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ότι η επίσης ΓΝΩΡΙΖΟΥΣΑ Μέρκελ τούς κρατάει στο χέρι. Με τον ογκώδη φάκελο της Siemens, φέρ’ ειπείν. Ας μην ξεχνάμε ότι τα ακριβή στοιχεία τα έχει αντλήσει από τη σχετική δίκη του Μονάχου. (Προσωπικά, πάντως, ο Σαμαράς, που συναντήθηκε μαζί της την Πέμπτη, δεν έχει λόγο να ανησυχεί.)

Με τις προκλητικές εμμονές του Σόιμπλε και του Γιούνκερ ο αρχηγός της ΝΔ οφείλει να ανατρέψει την κυβέρνηση Παπαδήμου το συντομότερο δυνατόν, αποσύροντας τους υπουργούς του. Οι εκλογές αποτελούν, πλην ελάχιστων αδιόρθωτων ΠΑΣΟΚων, ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ. Αναφορικά τώρα με την οξεία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Αριστεράς, μολονότι άδικη σε ορισμένα σημεία, αναφαίρετο δικαίωμά του ήταν. Αγνόησε, όμως, ότι «ο μεγάλος εχθρός αυτή τη στιγμή είναι ο αντιπαθέστατος και υπερφίαλος Βενιζέλος». Η προαναφερθείσα διαπίστωση ανήκει σε εξαίρετο σχολιαστή φιλικής του εφημερίδας. Διαπίστωση, προσθέτω, που ισχύει συγκυριακά και ανεξάρτητα από τη διαβάθμιση των εγκληματικών ευθυνών, ως προς τις οποίες προηγούνται του Βενιζέλου ο Παπανδρέου ο τρίτος και ο Παπακωνσταντίνου.
 
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=74764&colid=67&dt=2012-03-04%200:0:0 

Δεν υπάρχουν σχόλια: