Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μια προαναγγελθείσα τραγωδία στα όρια της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ




Μια προαναγγελθείσα τραγωδία στα όρια της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το παρακάτω βίντεο και αξίζει να διαθέσετε εννιά λεπτά από τον χρόνο σας για να ακούσετε μια από τους βουλευτίνες που έχουν ψηφίσει ότι και αν τουςς ζήτησε τα τελευταία 2,5 χρόνια το ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για το ξέσπασμα της βουλευτίνας κας Έλενας Παναρίτη του ΠΑΣΟΚ για το Αγγλικό δίκαιο...  που φέρνει μαζί του το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 και όχι μόνο…

Η Ομιλία της Βουλευτού Επικρατείας στην Επιτροπή Οικονομικών κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών ήταν παραπάνω από σαφής όπως σαφέστατα ήταν και τα ερωτήματα και θέσεις που έθεσε.. 
«Ή θα χρεοκοπήσουμε τώρα ή σε τρεις μήνες που δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα..»

Η κα Έλενα Παναρίτη παραμονές της ψηφοφορίας για το "ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2" επιβεβαιώνει ότι αυτό μνημόνιο είναι στην ουσία μια υποθήκη, μια έγγραφη δέσμευση της Ελλάδας να αποπληρώσει τους δανειστές ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ.  Και είναι πέρα απόβέβαιο ότι η αναφερόμενη βουλευτής λόγω του επαγγέλματός της και της προϊστορίας της σε διεθνείς οργανισμούς γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε έστω και αν είχε όπως θα ακούσετε δυσχέρεια στον λόγο της από τον μεγάλο εκνευρισμό που της προκάλεσαν αυτά που είχε προφθάσει να διαβάσει.

«Θέλουν σαν εγγύηση τον πλούτο της πατρίδας, και θέλω έγγραφη διαβεβαίωση της κυβέρνησης της χώρας μου ότι δεν θα ξεπουληθούμε...» φώναξε

Ακόμη λοιπόν και η πρώην υπάλληλος της παγκόσμιας τράπεζας και προσωπική επιλογή του ΓΑΠ για το επικρατείας επιβεβαιώνει ότι το 2ο μνημόνιο είναι στην ουσία μια υποθήκη, μια έγγραφη δέσμευση της Ελλάδας να αποπληρώσει τους δανειστές ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ.

Παρακολούθησα την συζήτηση που έγινε για την ψήφιση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 στην Βουλή και δεν άκουσα αποδείξεις που να ανατρέπουν αυτά που ανέφερε στην ομιλία της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως  μάλιστα άκουσα τους αντιμνημονιακούς βουλευτές, μαζί με τον ανανήψαντα πρόεδρο του ΛΑΟΣ, να περιγράφουν αυτά που θα έλθουν σαν συνέπεια της υπογραφής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 με ακόμα πιο μελανά χρώματα από την κα Παναρίτη.

Δυστυχώς 199 βουλευτές  υπερψήφισαν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 και μεταξύ αυτών και η κα Παναρίτη παρόλο ότι οι εισηγήσεις της για διορθώσεις δεν εισακούσθηκαν..

Τον Ιούνιο το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 θα φέρει και νέα μέτρα, που όμως δε θα μπορέσουν φυσικά να γίνουν δεκτά, και η Ελλάδα πιθανότητα θα βρεθεί μπροστά στον πιθανό κίνδυνο να κηρύξει πτώχευση. Τότε οι δανειστές θα διεκδικήσουν τη δημόσια περιουσία. Είμαι λοιπόν περίεργος να δω ΤΟΤΕ  που θα κρυφτούν οι 199 βουλευτές που υπερψήφισαν την καταδίκη της Ελλάδος και τι θα πουν στις απολογίες τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: