Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Εως τον Ιούνιο η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ραντεβού... το καλοκαίρι δίνει η εφορία σε 5,5 εκατ. φορολογούμενους για την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται σήμερα, εκτός απρόοπτου, να ανακοινώσει την παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων για όλες τις κατηγορίες φορολογούμενων.
Ηδη, έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση με την οποία παρατείνονται για μετά τις εκλογές και πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο οι προθεσμίες οι οποίες κανονικά εκπνέουν από αύριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους εισοδηματίες.

Ο.Ε. ΚΑΙ Ε.Ε.
Οι ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μέχρι το τέλος Απριλίου. Οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα κληθούν να ακολουθήσουν φέτος την ηλεκτρονική οδό για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης καθώς στο υπουργείο Οικονομικών σκέφτονται να επεκτείνουν το μέτρο και στους μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές (ενοίκια, εισοδήματα από γεωργική εκμετάλλευση).


Χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις θα μπορούν να υποβάλουν στην εφορία μόνοι οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς ή συντάξεις. Η καθυστέρηση στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα του προϋπολογισμού του πρώτου εξαμήνου. Ωστόσο, η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε αναγκαία αφού το υπουργείο Οικονομικών δεν ήταν ακόμη έτοιμο να υποδεχτεί τις νέες φορολογικές δηλώσεις.


Ληξιπρόθεσμες
Παράταση αναμένεται να δοθεί και για την υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που λήγει κανονικά σήμερα. Χθες δημιουργήθηκαν ουρές στις εφορίες με τους οφειλέτες που έλαβαν το e-mail από το υπουργείο Οικονομικών και έσπευσαν στην εφορία τους για να υπαχθούν στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση. Πάντως, περίπου 60.000 μηνύματα που εστάλησαν ήταν λανθασμένα και χθες το απόγευμα οι φορολογούμενοι έλαβαν νέο διορθωτικό e-mail με το οποίο ενημερώθηκαν ότι τελικά δεν έχουν κάποια οφειλή προς το Δημόσιο.



29/2/2012
Πηγή: www.imerisia.gr
http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=117531

Δεν υπάρχουν σχόλια: