Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Τέλος δεν έχει το μάδημα της (εκλογικής) μαργαρίτας





Τέλος δεν έχει το μάδημα της (εκλογικής) μαργαρίτας

Της Μαρίνας Μάνη

Στις 6 Μαϊου, στις 13 ή μήπως... το φθινόπωρο; Τέλος δεν έχει το μάδημα της εκλογικής μαργαρίτας, ενώ τα σενάρια που θέλουν όλο και πιο μακριά τις κάλπες τροφοδοτούνται με την παραμικρή δήλωση κυβερνητικού στελέχους –παρά το γεγονός ότι η αγωνία βρίσκεται στο ζενίθ για την κατάληξη που θα έχει απόψε το PSI.

Στις νέες «φήμες» συνέβαλλε ο μίνι ανασχηματισμός (που ολοκληρώθηκε χθες με την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο) καθώς στους πολιτικούς διαδρόμους «έτρεξε» το ερώτημα «προς τι αυτές οι αλλαγές αφού σε έναν μήνα από τώρα θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή».

Οι απαντήσεις του Μαξίμου για «έμφαση στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας» (Μ. Χρυσοχοϊδης) και «επιλογή προσώπου που ξέρει από Ανάπτυξη» (Αννα Διαμαντοπούλου) όχι μόνο δεν έπεισαν, αλλά οδήγησαν στην αύξηση του αριθμού των καχύποπτων.

Βενιζέλος: Ο Σαμαράς θέλει εκλογές

Λάδι στη φωτιά ήρθαν να ρίξουν νέες δηλώσεις και... χρησμοί. Ο Ευ. Βενιζέλος διευκρίνισε χθες ότι «δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που ζήτησε τις εκλογές αλλά ο Α. Σαμαράς», υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι η αρχική συμφωνία ήταν για 19 Φεβρουαρίου αλλά «έγινε κατανοητό σιγά-σιγά ότι αυτό ήταν αδύνατον». Για το τι θα γίνει; «Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες (σ.σ. PSI, νέα δανειακη σύμβαση) και εφόσον η ΝΔ ζητά εκλογές θα πάμε σε εκλογές».

Διαμαντοπούλου: Οι εκλογές θα μας μπλέξουν

Η Αννα Διαμαντοπούλου παρέπεμψε στη γνωστή θέση της για παράταση του κυβερνητικού βίου στην οποία επιμένει. Με το επιχείρημα ότι «η χώρα πρέπει να σταθεροποιηθεί εκτελώντας μια σειρά από πράγματα, μήνα με το μήνα». Για να προσθέσει: «Διαδικασίες εκλογών, χαλαρότητας και περιπλοκών θα κάνουν τον Ιούνιο εξαιρετικά δύσκολο».

«Στο επανιδείν» αλλά μη βιάζεστε

Οσο για τον χρησμό; «Στο επανιδείν» είπε ο Κάρολος Παπούλιας στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της ορκωμοσίας, αλλά σε ερώτηση παρισταμένου εάν εννοεί τις ορκωμοσίες μετά τις εκλογές, απάντησε «μην είσαι βιαστικός»...

Σαμαράς: Ούτε συζήτηση

Το κλίμα αυτό έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στη Λ. Συγγρού, τα στελέχη της οποίας έχουν ανάψει τις εκλογικές μηχανές. Επιτελικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως ο κ. Σαμαράς δεν θα συναινέσει σε μετάθεση των εκλογών πέραν των αρχών Μαΐου («είναι αποφασισμένος να τραβήξει την πρίζα»), με την επισήμανση πως «κούρεμα» και νέο δάνειο θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Είναι ενδεικτικό ότι την Κυριακή συγκαλείται η Πολιτική Επιτροπή για να κηρυχθεί και επισήμως (από πλευράς κόμματος) η προεκλογική εκστρατεία, δεδομένου ότι νωρίς αύριο το πρωί θα γίνει γνωστή η «τύχη» του PSI.

Πηγή:www.capital.gr 

Από το blog http://e-parembasis.blogspot.com


Θὰ σᾶς περιμένω μέχρι τὰ φοβερὰ μεσάνυχτα ἀδιάφορος-
Δὲν ἔχω πιὰ τί ἄλλο νὰ πιστοποιήσω.
Οἱ φύλακες κακεντρεχεῖς παραμονεύουν τὸ τέλος μου
ἀνάμεσα σὲ θρυμματισμένα πουκάμισα καὶ λεγεῶνες.
Θὰ περιμένω τὴ νύχτα σας ἀδιάφορος
χαμογελώντας μὲ ψυχρότητα γιὰ τὶς ἔνδοξες μέρες.

Πίσω ἀπὸ τὸ χάρτινο κῆπο σας
πίσω ἀπὸ τὸ χάρτινο πρόσωπό σας
ἐγὼ θὰ ξαφνιάζω τὰ πλήθη
ὁ ἄνεμος δικός μου
μάταιοι θόρυβοι καὶ τυμπανοκρουσίες ἐπίσημες
μάταιοι λόγοι.

Μὴν ἀμελήσετε.
Πάρτε μαζί σας νερό.
Τὸ μέλλον μας θὰ ἔχει πολὺ ξηρασία.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: